Centrum obsługi klienta HP - Baza wiedzy

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-share-print-widget-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-concentra-wrapper-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

Tablety HP - Przywracanie ustawień fabrycznych tabletu (Android KitKat, Jelly Bean)

Niniejszy dokument dotyczy tabletów HP i Compaq z systemem operacyjnym Android 4.4/KitKat oraz 4.2/Jelly Bean.
Zresetowanie tabletu powoduje przywrócenie ustawień fabrycznych, usunięcie wszystkich zapisanych kont Google i skasowanie wszystkich przechowywanych danych. Wszystkie zapisane lokalnie pliki, aplikacje i zapamiętane sieci zostaną usunięte. O ile to możliwe, przed zresetowaniem tabletu należy utworzyć kopie zapasowe wszystkich ważnych plików w Internecie lub w zewnętrznym urządzeniu pamięci masowej. Same konta Google i wszystkie dane umieszczone w Internecie podczas synchronizacji nie zostaną naruszone podczas resetowania.
Możesz zresetować tablet, gdy zasilanie jest wyłączone lub włączone. Jeżeli tablet uruchamia się normalnie i możesz uzyskać dostęp do menu ustawień, wykonaj czynności opisane w temacie Resetowanie tabletu przy włączonym zasilaniu. Jeżeli tablet nie uruchamia się normalnie lub nie pamiętasz hasła blokady ekranu, wykonaj czynności opisane w temacie Resetowanie tabletu przy wyłączonym zasilaniu.
Uwaga:
W zależności od wersji systemu Android zainstalowanej na tablecie niektóre obrazy zamieszczone w tym dokumencie mogą nie odpowiadać całkowicie Twojemu urządzeniu.

Ten film wideo objaśnia, jak przywrócić ustawienia fabryczne systemu Android w tablecie, zarówno przy włączonym jak i wyłączonym zasilaniu

Resetowanie tabletu przy włączonym zasilaniu

Jeżeli tablet uruchamia się normalnie i możesz zalogować się na konto właściciela (pierwsze konto dodane do urządzenia), wykonaj czynności opisane w tym temacie, aby przywrócić ustawienia fabryczne tabletu. Z poziomu konta użytkownika nie można przywracać ustawień fabrycznych. Jeżeli nie możesz wykonać tych czynności, zapoznaj się z instrukcją resetowania tabletu z menu odzyskiwania systemu Android w temacie Zresetowanie ustawień, gdy tablet nie uruchamia się.
  Przestroga:
Po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystkie dane zapisane w urządzeniu zostaną usunięte. Wszystkie aplikacje zostaną odinstalowane. Dane zapisane na koncie Google będą mogły zostać przywrócone. Przed zresetowaniem tabletu należy utworzyć kopie zapasowe wszystkich ważnych plików w Internecie lub na zewnętrznym urządzeniu pamięci masowej.
  1. Jeśli masz zainstalowaną w tablecie karty microSD, wyjmij kartę pamięci przed zresetowaniem tabletu.
  2. Na ekranie głównym dotknij ikony Wszystkie aplikacje, a następnie ikony Ustawienia.
  3. W obszarze Osobiste dotknij pozycji Kopia i kasowanie danych.
    Rys. : Kopia zapasowa i resetowanie
    Kopia zapasowa i resetowanie
  4. Dotknij pozycji Ustawienia fabryczne.
    Rys. : Ustawienia fabryczne
    Ustawienia fabryczne
  5. Dotknij pozycji Resetuj tablet.
    Rys. : Resetuj tablet
    Resetuj tablet
  6. Jeżeli w tablecie ustawiono hasło blokady ekranu, po wyświetleniu monitu wprowadź hasło.
  7. Dotknij pozycji Wymaż wszystko, aby potwierdzić i rozpocząć resetowanie.
    Rys. : Wymaż wszystko
    Wymaż wszystko
  8. Tablet wyłączy się, a na ekranie pojawi się komunikat Wymazywanie. Po zakończeniu resetowania tablet zostanie uruchomiony ponownie. Skonfiguruj tablet, wykonując czynności opisane w dokumencie pomocy Konfigurowanie tabletu HP.

Zresetowanie ustawień, gdy tablet nie uruchamia się

Jeżeli tablet nie uruchamia się normalnie lub nie pamiętasz hasła blokady ekranu, może być konieczne wykonanie resetu bez włączania tabletu.
  Przestroga:
Po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystkie dane zapisane w urządzeniu zostaną usunięte. Wszystkie aplikacje zostaną odinstalowane. Dane zapisane na koncie Google będą mogły zostać przywrócone. Przed zresetowaniem tabletu należy utworzyć kopie zapasowe wszystkich ważnych plików w Internecie lub na zewnętrznym urządzeniu pamięci masowej.
Aby wykonać przywracanie ustawień fabrycznych, wykonaj poniższe czynności:
  1. Naładuj tablet do przynajmniej pół godziny, a następnie odłącz kabel ładowania z tabletu.
  2. Jeśli masz zainstalowaną w tablecie karty microSD, wyjmij kartę pamięci przed zresetowaniem tabletu.
  3. Wybierz model tabletu z listy poniżej, aby wyświetlić instrukcje dotyczące resetowania tabletu.


hp-feedback-banner-portlet

Działania
Trwa ładowanie...

hp-country-locator-portlet

Działania
Trwa ładowanie...
Kraj/region: Flag Polska

hp-detect-load-my-device-portlet

Działania
Trwa ładowanie...