• Opplysning

• Tilbakemelding

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise – begrense eller konfigurere antall fargede sider som er skrevet ut

Bruk denne funksjonen til å begrense antallet fargesider printeren produserer.

Innføring

Velg Aktiver farge hvis du ikke vil begrense fargebruken. Hvis du bare vil tillate utskrift i svart-hvitt, velger du Deaktiver farge. Hvis du vil begrense fargebruken basert på dataprogrammet som brukes til å skrive ut jobben, eller basert på brukertillatelser, velger du Angi egendefinert fargetilgang.

Konfigurere eller begrense fargeinnstillingene

Lær hvordan du konfigurerer eller begrenser fargeinnstillingene.

Hovedfargeinnstilling

siden Begrens farge under hovedfargeinnstillingsområdet finnes det tre metoder for å administrere fargebruk på skriveren:

• Akiver farge - Velg Aktiver farge for å skriv ut alle skrivejobber med farger.

• Deaktiver farge - Velg Deaktiver farge for å skrive ut alle fargejobber bare i svart-hvitt eller gråtoner.

• Angi egendefinert fargetilgang - Velg Angi egendefinert fargetilgang for å definere fargeutskriftsmulighetene for dataprogrammer, eller for å skrive ut fargejobber i kun svart-hvitt eller gråtoner hvis brukeren eller gruppen ikke har tillatelse til å skrive ut i farger.

Hovedfargeinnstilling

Det er tre metoder for å kontrollere fargebruken på skriveren i området Hovedfargeinnstilling på siden Begrens fargebruk:

• Metode 1: Aktiver farge

Velg Aktiver farge for å skrive ut alle fargejobber i farger.

• Metode 2: Deaktiver farge

Velg Deaktiver farge for å skrive ut alle fargejobber i kun svart-hvitt eller gråtoner.

• Metode 3: Angi egendefinert fargetilgang

Velg Angi egendefinert fargetilgang for å definere fargeutskriftsmulighetene for dataprogrammer, eller for å skrive ut fargejobber i kun svart-hvitt eller gråtoner hvis brukeren eller gruppen ikke har tillatelse til å skrive ut i farger.

Begrense fargeutskrift for bestemte dataprogrammer

Bruk metoden Angi egendefinert fargetilgang til å definere fargeutskriftsfunksjonene for enkelte dataprogrammer.

1. Velg alternativet Angi tilpasset fargetilgang.

2. Merk av for Begrens fargeutskrift for enkelte dataprogrammer.

Innstillinger for begrensing av farger i dataprogrammer

Begrense fargeinnstillinger etter dataprogram
  3. Angi en standard fargekontrollinnstilling fra rullegardinmenyen Standard fargekontroll for dataprogrammer i området Begrens fargeutskrift for enkelte dataprogrammer. Fargekontrollvalgene er:

• Fjern all farge

• Tillat farge

Innstillingen Standard fargekontroll for dataprogrammer gjelder for utskriftsjobber som stammer fra datamaskinprogrammer og som ikke har en bestemt tilknyttet fargekontroll.

4. Klikk på Legg til hvis du vil bruke en fargekontrollinnstilling i et bestemt dataprogram:

1. For å bruke en fargekontrollinnstilling skriver du inn navnet på programmet i feltet Programnavn.

2. Velg en fargekontrolltype fra rullegardinlisten Fargekontroll.

3. Klikk på Bruk.

5. Klikk på Rediger hvis du vil endre fargekontrollinnstillingen for et program i listen over programmer som har en angitt fargekontrollinnstilling.

6. Klikk på Fjern... hvis du vil fjerne et program fra listen over programmer som har en angitt fargekontrollinnstilling.

7. Gå gjennom de valgte innstillingene og klikk deretter på på siden Varsler for å fullføre oppsettet.

Begrense fargeutskrift av en bruker eller gruppe

Bruk metoden Angi egendefinert fargetilgang til å begrense fargeutskrift for en bruker eller gruppe.

1. Velg metoden Angi egendefinert fargetilgang i området Hovedfargeinnstilling.

2. Merk av for Begrens farge etter bruker- eller gruppetillatelser.

Innstillinger for å begrense farge etter bruker- eller gruppetillatelser

Begrens fargeinnstillinger etter bruker eller gruppe
  3. Følgende brukere/grupper kan få sin tilgang definert:

• Enhetsgjest

• Enhetsadministrator

• Enhetsbruker

Følgende tilgangsnivåer kan stilles inn:

• Tilgang gitt

• Krever pålogging

• Full tilgang

• Tilgang avslått

4. Klikk på Behandle tillatelsessett... for å legge til, redigere, kopiere eller slette et tillatelsessett.

5. Hvis du vil vise detaljerte tilgangskontrollinnstillinger, klikker du på knappen Gå til siden for tilgangskontroll for å åpne siden Tilgangskontroll i kategorien Sikkerhet.

6. Gå gjennom de valgte innstillingene og klikk deretter på på siden Varsler for å fullføre oppsettet.

Jobblogg for fargebruk

Jobbloggen for fargebruk viser følgende informasjon om skriveren og fargejobber som er behandlet i skriveren.

• Printer Information (Skriverinformasjon)

• Enhetsserienummer

• Skrivernavn

• Totalt forbruk

• Totalt antall jobber i logg

• Totalt antall svart-hvitt-sider

• Totalt antall fargesider

• Totalt antall ark

• Jobblogg

• Området Jobblogg inneholder spesifikk informasjon om en fargeutskrift som er behandlet i skriveren, inkludert dato og klokkeslett for utskriftsjobben, brukeren, navnet på jobben, programmet jobben ble skrevet ut fra, samt informasjon om antall sider og ark for utskriftsjobben.