• Opplysning

• Tilbakemelding

HP PC-er - Alternativer for gjenoppretting av programvare (Windows 11 og Windows 10)

HP og Microsoft tilbyr flere alternativer for programvaregjenoppretting for datamaskinen. Ved å vite hvilket alternativ som er best å bruke, før du begynner, kan du spare tid og krefter.

Merk:

For bedriftsdatamaskiner vil kanskje ikke alternativer for gjenoppretting være aktuelt ettersom avbildningen kan ha blitt skiftet ut. Ta kontakt med bedriftens IT-avdeling eller din lokale IT-tjeneste for å bekrefte egnet gjenopprettingsalternativ.

Alternativer for gjenoppretting av kommersiell programvare og forbrukerprogramvare

Bruk denne informasjonen til å bestemme hvilke gjenopprettingsverktøy som skal brukes gjenoppretting av kommersiell programvare og forbrukerprogramvare.

• Microsoft Systemgjenoppretting

• Dokument: HP-PC-er - bruke Microsoft-systemgjenoppretting

• For å starte fra Windows, kan du søke etter gjenoppretting og deretter velge Opprett et gjenopprettingspunkt. Vinduet Systemegenskaper åpnes i fanen Systembeskyttelse. I fanen Systembeskyttelse klikker du på Systemgjenoppretting.

• Hvis du vil starte utenfor Windows, trykker du på f11 mens datamaskinen startes på nytt. Klikk på FeilsøkAvanserte alternativerSystemgjenoppretting.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Systemgjenopprettingstiden avhenger av datamengden som finnes i det siste gjenopprettingspunktet. Gjenopprettingstiden kan ta omtrent en time. Hvis gjenopprettingspunktet ikke er den gjeldende Windows-versjonen, kan det ta opptil 2-3 dager å laste ned og installere Microsofts kvalitets- og sikkerhetsoppdateringer.

• Operativsystem: Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Drivere: Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Personlige Windows-innstillinger: Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Gjenoppretter PC-en tilbake til det siste opprettede gjenopprettingspunktet.

• Tilbakestill PC-en (f11)

• Dokument: HP-PC-er - Tilbakestill datamaskinen

• For å starte fra Windows, klikk på StartInnstillingerOppdatering og sikkerhet, og klikk deretter på GjenopprettingTilbakestill denne PC-enKom i gang.

• Hvis du vil starte utenfor Windows, trykker du på f11 mens du starter datamaskinen på nytt. Klikk på FeilsøkTilbakestill denne PC-en.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Tilbakestill denne PC-en-verktøyet tar omtrent 20 minutter eller mer. Ekstra nedlasting (4 til 5 GB avhengig av Internett-hastighet) og installasjonstiden er nødvendig for å hente den nyeste versjonen, programvaren og oppdateringene.

• Operativsystem: Gjenoppretter utgivelsen til fabrikktilstanden (RTM) til den installerte versjonen av Windows.

• Drivere: Bare INF-baserte drivere beholdes. Enheten applets installert utenfor INF beholdes.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) I løpet av prosessen tilbakestill denne PC-en kan du velge ett av følgende alternativer: Behold filene mine eller Fjern alt.

• Personlige Windows-innstillinger: Personlige Windows-innstillinger lagres i nettskyen via Microsoft-kontoen din. Hvis du har en lokal konto, må du tilbakestille passordet.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Appene i klargjort lagring beholdes.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte Store-apper.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Alle OEM-forhåndsinstallert skrivebordsapper stilles tilbake til fabrikktilstand. Beholder OEM-forhåndsinstallert antivirus som standard.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte skrivebordsapper.

• Microsoft Windows Media Creation-verktøyet

• Dokument: HP PC-er - Installere Windows 11 fra en USB-flashenhet eller Bærbare HP-PC-er - Installere Windows 10

• Bruk fremgangsmåten for operativsystemet ditt for å starte fra Windows.

• Windows 11: Trykk på Windows-tasten, søk etter gå tilbake, og klikk derette på Gå tilbake til en tidligere versjon. I delen Tidligere versjon av Windows, klikker du på Gå tilbake.

• Windows 10: Klikk på StartInnstillingerOppdatering og sikkerhet, og klikk deretter på GjenopprettingAvansert oppstartStart på nytt nå.

• Starte fra utenfor Windows 11 eller Windows 10: Krever en Internett-tilkobling for å opprette installasjonsmedier eller starte opp det opprettede installasjonsmediet.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Når du bruker Windows Media Creation Tool, er den første installeringstiden omtrent 30-45 minutter. Ekstra nedlasting (4 til 5 GB avhengig av Internett-hastighet) og installasjonstiden er nødvendig for å hente den nyeste versjonen, programvaren og oppdateringene.

• Operativsystem: Gjenoppretter den nyeste versjonen av Windows som var tilgjengelig da installasjonsmediet ble opprettet.

• Drivere: Drivere mottas fra Windows Update-serveren.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) Forkaster data. Opprett en sikkerhetskopi før gjenoppretting.

• Personlige Windows-innstillinger: Installerer den opprinnelige tilstanden til mediet når det opprettes.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til mediet når det opprettes.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte Store-apper.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til mediet når det opprettes.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte skrivebordsapper.

• Send HP-medier

• Dokument: Forbruker-PC-er fra HP - Hente USB-stasjoner eller -disker for gjenoppretting av PC

• Starte fra Windows: Ikke relevant

• Slik starter du utenfra Windows: Start opp til media.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Forsendelsestid. Ca. 30-180 minutter å installere (avhengig av avbildningsstørrelse). I tillegg kan det ta opptil 2 til 3 dager med Microsoft-kvalitets- og sikkerhetsoppdateringer inkludert nedlastings- og installeringstid (denne tiden kan variere avhengig av når HP-avbildningsmediet ble opprettet).

• Operativsystem: Gjenoppretter datamaskinens programvarekonfigurasjon til den opprinnelige tilstanden uten de nyeste oppdateringene.

• Drivere: Driverne gjenopprettes til den opprinnelige programvareversjonen fra da HP-mediet ble opprettet.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) Forkaster data. Opprett en sikkerhetskopi før gjenoppretting.

• Personlige Windows-innstillinger: Må tilbakestilles.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til HP Media Build på nytt.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte Store-apper.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til HP Media Build på nytt.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte skrivebordsapper.

• HP Cloud Recovery-klient eller HP Cloud Recovery Tool

• Dokument: HP bedrifts-PC-er - Bruke HP Cloud Recovery Client i Windows 11 og Windows 10 eller HP forbruker-PC-er - Bruke HP Cloud Recovery Tool i Windows 11 og 10

• Starte fra Windows: Krever en støttet PC-modell, en Internett-tilkobling og en USB-flashenhet med minst 16 GB lagringsplass.

• Slik starter du utenfra Windows: Ikke relevant.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Ca. 30-180 minutter å laste ned (5 GB, avhengig av Internett-hastighet). I tillegg kan det ta opptil 2 til 3 dager med Microsoft-kvalitets- og sikkerhetsoppdateringer inkludert nedlastings- og installeringstid (denne tiden kan variere avhengig av når avbildningen ble opplastet).

• Operativsystem: Gjenoppretter den opprinnelige programvaren som ble produsert fra da HP-avbildningen ble opplastet.

• Drivere: Driverne gjenopprettes til den opprinnelige programvareversjonen fra da avbildningen ble opplastet.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) Forkaster data. Opprett en sikkerhetskopi før gjenoppretting.

• Personlige Windows-innstillinger: Må tilbakestilles.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Forkaster apper. Må installere apper på nytt fra Microsoft Store.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster apper. Må installere apper på nytt fra Microsoft Store.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Forkaster apper. Må installeres på nytt fra HPs nettsted.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte skrivebordsapper.

Alternativer for kun kommersiell programvaregjenoppretting

Bruk denne informasjonen til å hjelpe deg med å avgjøre hvilket verktøy for gjenoppretting av programvare du vil bruke kun for kommersielle PC-er.

• HP Image Assistant (HPIA)

• Dokument: HP-PC-er - Bruke HP Image Assistant

• Starte fra Windows: Krever en Internett-tilkobling, en USB-flash-enhet eller DVD og en produktnøkkel.

• Slik starter du utenfra Windows: Ikke relevant.

• Beregnet gjenopprettingstid er avhengig av PC-spesifikasjoner og tilkoblingshastighet: Ca. 30-180 minutter å installere (avhengig av avbildningsstørrelse). I tillegg kan det ta opptil 2 til 3 dager med Microsoft-kvalitets- og sikkerhetsoppdateringer inkludert nedlastings- og installeringstid (denne tiden kan variere avhengig av når avbildningen ble opprettet).

• Operativsystem: Gjenoppretter den opprinnelige programvaren som ble produsert fra da HP-avbildningen ble tatt.

• Drivere: Driverne gjenopprettes til den opprinnelige programvareversjonen fra da avbildningen ble tatt.

• Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier osv.) Forkaster data. Opprett en sikkerhetskopi før gjenoppretting.

• Personlige Windows-innstillinger: Må tilbakestilles.

• Store-apper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til HP Media Build på nytt.

• Store-apper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte Store-apper.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av HP): Installerer den opprinnelige tilstanden til HP Media Build på nytt.

• Skrivebordsapper (forhåndsinstallert av bruker): Forkaster alle brukerinstallerte skrivebordsapper.