• Opplysning

• Tilbakemelding

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - HP Enterprise – Sette opp, installere og konfigurere AirPrint

Bruk dette dokumentet for å komme i gang med AirPrint™ for å skrive ut trådløst til en HP Enterprise-skriver fra en iPad, iPhone, iPod Touch eller Mac-maskin.

Aktuelle skrivere

Dette dokumentet gjelder for HP LaserJet Enterprise, HP OfficeJet Enterprise og HP PageWide Enterprise.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer en HP LaserJet Pro-skriver for trådløs utskrift, kan du se HP LaserJet Pro – Bruk en iOS-mobilenhet til å konfigurere en trådløs skriver i et trådløst nettverk.

Trinn én: Kontroller kompatibilitet med AirPrint

Følg disse trinnene for å kontrollere at skriveren og mobilenheten er kompatible med AirPrint:

1. Kontroller at du har en AirPrint-kompatibel skriver.

Hvis du vil ha en liste over HP LaserJet-skrivere som støtter Apples AirPrint, kan du se HP LaserJet, HP OfficeJet Enterprise, HP PageWide Enterprise – skrivere som kan bruke mobilutskriftsløsninger.

2. Kontroller at du har en Apple-enhet som kan bruke AirPrint:

• Mac-datamaskiner som kjører Mac OS X Lion eller nyere

Merk:

AirPrint støttes ikke i Mac OS-versjonene 10.6 og tidligere.

• iOS-enheter som kjører iOS 4.2 eller nyere (iPhone 3GS eller nyere, iPad og iPod Touch tredje generasjon eller nyere)

3. Kontroller at du har applikasjoner som kan brukes med AirPrint:

• Mac-datamaskiner fungerer med AirPrint i alle applikasjoner som støtter utskrift

• iOS-enheter fungerer med AirPrint i følgende applikasjonstyper:

• Mail

• Fotografier

• PDF-filer i iBooks

• Safari

• Tredjeparts apper med innebygd utskrift.

Hvis du vil vise en liste over apper som er kompatible med Apples AirPrint, kan du se AirPrint-kompatible mobilapper.

Trinn én: Kontroller skriverens fastvare

Kontroller at AirPrint er tilgjengelig i fastvaren ved å skrive ut en konfigurasjonsside fra skriverens kontrollpanel.

Trinn to: Koble Apple-enheten til det samme trådløse nettverket som skriveren

Hvis du vil bruke AirPrint, må skriveren være koblet til samme trådløse nettverksundernett som Apple iOS-enheten (bærbare datamaskiner kan kobles til trådløs eller til et kablet (Ethernet) nettverk).

Følg disse trinnene for å koble Apple-enheten til det samme nettverket som skriveren.

Merk:

AirPrint støttes ikke via USB-tilkobling. Hvis skriveren er koblet til via USB til en Mac-datamaskin, AirPort-basestasjon eller Time Capsule, kan du prøve å bruke programvaren opprettet for skriveren for Mac OS Lion (v10.7) eller nyere i stedet for AirPrint.

1. Slå på skriveren, og kontroller at den er i klar tilstand.

2. Kontroller at produktet er koblet til et trådløst nettverk.

3. Kontroller at iPad, iPhone, iPod Touch eller Mac-datamaskinen er trådløst tilkoblet samme nettverk som skriveren.

Merk:

Bærbare PC-er kan kobles til via kabel (Ethernet) eller trådløst nettverk.

Trinn tre: Finn skriverens AirPrint-navn

Hvis flere skrivere av samme modell er koblet til nettverket, bruker du skriverens AirPrint-navn til å velge skriveren fra Apple-enheten. Følg trinnene nedenfor som gjelder for skriveren for å finne skriverens AirPrint-navn.

Følg trinnene nedenfor som gjelder for skriveren for å finne skriverens AirPrint-navn.

Merk:

Trinnene i fremgangsmåten varierer i henhold til kontrollpanelet.

FutureSmart 3-kontrollpaneler

FutureSmart 3-kontrollpaneler

FutureSmart 4-kontrollpaneler

FutureSmart 4-kontrollpaneler

FutureSmart 3

Finn kontrollpaneltypen (berøringsskjerm eller kontrollpanel med tastatur) i alternativene nedenfor, og klikk deretter på den for å utvide delen, og følg trinnene som følger med.

• Kontrollpanel med berøringsskjerm:

1. Slå på skriveren, og kontroller at den er i klar tilstand.

2. Fra startskjermen på skriverens kontrollpanel trykker du på knappen Nettverksikon eller menyen Nettverksikon eller menyen Hvordan koble til.

3. Noter navnet som er AirPrint-navnet, og fortsett til trinn fire: Endre skriverens AirPrint-navn.

AirPrint-navn på menyen Slik kobler du til
  • Kontrollpanel med tastatur:

1. Trykk på menyknappen, Bruk piltastene til å bla nedover, og velg deretter Slik kobler du til.

Merk:

Hvis Slik kobler du til ikke er tilgjengelig i listen, kan det hende at det har blitt skjult eller fjernet fra skjermen av en systemadministrator.

2. Velg Nettverksadresse, finn skriverens AirPrint-navn i listen, og gå videre til trinn fire: Endre skriverens AirPrint-navn.

FutureSmart 4

1. Trykk på Informasjon-ikonet på startsiden til skriverens kontrollpanelIfo.

2. Velg Ethernet, og finn deretter AirPrint-navnet oppført ved siden av Bonjour-tjenesten.

Trinn fire: Endre skriverens AirPrint-navn

Hvis du vil endre skriverens AirPrint-navn for enklere gjenkjenning, gjør du følgende:

1. I en nettleser som støttes, angir du produktets IP-adresse eller vertsnavn i feltet for adresse / URL-adresse for å åpne den innebygde webserveren (EWS).

Merk:

Hvis nettleseren viser en melding om at det kanskje ikke er trygt å besøke nettstedet, velger du alternativet for å fortsette til nettstedet. Datamaskinen skades ikke av å besøke dette nettstedet.

2. Klikk på Nettverk-fanen, TCP/IP-innstillinger og deretter på Nettverks-ID.

Nettverk-kategorien i den innebygde webserveren

Nettverk-kategorien i den innebygde webserveren
  3. I feltet for Bonjour-tjenestenavn skriver du inn et nytt navn og klikker deretter Bruk.

Bonjour-tjenestenavn

Bonjour-tjenestenavn

Det nye navnet vises i følgende områder på skriverens kontrollpanel:

Merk:

Bruk dette navnet når du konfigurerer AirPrint, og når du skriver ut.

• FutureSmart 3: Hvordan koble til eller Nettverksalternativer

• FutureSmart 4: Trådløs eller Ethernet valg på Informasjon-skjermen

Trinn fem: Konfigurere AirPrint for datamaskinen eller iOS-enheten

Hvis du vil konfigurere AirPrint på en iOS-enhet eller en Mac-datamaskin, klikker du på ett av alternativene nedenfor for å utvide denne delen og følger deretter trinnene som følger.