• Tilbakemelding

HP-PC-er - Skjermdriveren sluttet å svare (Windows 10)

Hvis du ser en feilmelding som sier at skjermdriveren har sluttet å svare og har gjenopprettet, kan du prøve følgende metoder for å løse denne feilen.

Du kan også se én av følgende feilmeldinger:

• Skjermdriveren sluttet å svare, og er blitt gjenopprettet.

• Skjermdriveren igfx sluttet å svare, og er blitt gjenopprettet.

• Skjermdriver NVIDIA sluttet å svare, og er blitt gjenopprettet.

• Skjermdriver ATI sluttet å svare, og er blitt gjenopprettet.

<para hidden=no>Feilmelding skjermdriver sluttet å svare</para>

Dette problemet er relatert til grafikksystemet. Når det er lite systemminne og Windows ikke kan tilordne skjermminne, lukkes Windows og starter programmet på nytt for å unngå en feil.

Start datamaskinen på nytt for å klargjøre for feilsøking

Slå av datamaskinen, og start deretter datamaskinen på nytt for å tømme minneadressene og forberede datamaskinen for ytterligere feilsøking.

Oppdatere skjermdriveren

Oppdater skjermdriveren for din datamaskinmodell.

Se HP PC-er - laste ned eller oppdatere programvare og drivere for å få mer informasjon om installering av drivere.

Installere datamaskinoppdateringer ved hjelp av Windows Update

Finne og installere oppdateringer til din datamaskin med Windows 10.

1. Søk etter og åpne Windows Update-innstillinger i Windows.

2. Klikk på Se etter oppdateringer.

Hvis det er noen tilgjengelige oppdateringer, begynner de å installere automatisk.

3. Start datamaskinen din på nytt hvis det er nødvendig etter oppdateringen er installert.

Justere visuelle effekter i Windows 10

Du kan justere datamaskinen for å oppnå bedre ytelse ved å deaktivere noen eller alle de visuelle effektene.

Bruk følgende fremgangsmåte for å justere visuelle effekter for å få best mulig ytelse.

1. Søk etter og åpne Vis avanserte systeminnstillinger i Windows.

2. Under Ytelse, klikker du på Innstillinger.

Systemegenskaper
  3. Velg Juster for best ytelse.

Juster for best ytelse
  4. Klikk på Bruk > OK.

5. Utfør handlingen du gjorde da feilen først oppstod, for eksempel, spille et spill eller se en film, for å teste om feilen oppstår igjen.

Justere innstillingene i et spill eller program

Justering av innstillinger i et spill eller program (for eksempel ved å redusere anti alias eller skjermoppløsning) reduserer kvaliteten på grafikken, men gjør grafikkortrelaterte feil mindre sannsynlig.

Hvis feilen bare oppstår når du bruker et bestemt spill eller program, kan du oppdatere funksjonene i spillet eller programmet fra selve programmet eller gå til produsentens nettsted for kundestøtte for å laste ned og installere relevante oppdateringer. Start datamaskinen på nytt når oppdateringene er installert.

Etter at datamaskinen er blitt startet på nytt, utfører du handlingen du gjorde da feilen oppstod, for eksempel å spille et spill eller se på en film, for å teste om feilen oppstår igjen.

Forbedre systemytelse

Øk den generelle ytelsen til datamaskinen ved å oppgradere minnet.

Hvis du vil oppgradere minnet, kan du se HP-støttedokumentet for datamaskinen:

Utfør handlingen du gjorde da feilen først oppstod, for eksempel, spille et spill eller se en film, for å teste om feilen oppstår igjen.

Utfør en Windows-systemtilbakestilling

Hvis problemet vedvarer, gjenoppretter du datamaskinen tilbake til den opprinnelige konfigurasjonen.

Microsoft har en tilbakestillingsfunksjon som kan reparere datamaskinen ved å installere operativsystemet på nytt. Sørg for at du sikkerhetskopierer alle viktige filer før du bruker dette alternativet.

Du finner mer informasjon under HP-PC-er - Tilbakestill datamaskinen.

Bytte ut grafikkortet (bare stasjonære datamaskiner)

Hvis skjermdriverfeilen fortsetter å oppstå, må du kanskje bytte ut grafikkortet eller legge til minne.

Merk:

Enkelte datamaskinmodeller, som HP TouchSmart All-in-One-datamaskiner, har ikke et uttakbart grafikkort. Kontroller produktspesifikasjonene for å se om grafikkortet er uttakbart.

Hvis grafikkortet er uttakbart, kan du finne fremgangsmåten for å bytte ut grafikkortet i oppgraderings- og serviceveiledningen eller dokumentet for å ta ut og sette på plass grafikkortet (hvis tilgjengelig) på produktsiden for HPs kundestøtte for din datamaskinmodell.

Hvis grafikkortet ikke kan tas ut, kan du kontakte HPs kundestøtte. For å sjekke om garantien gjelder for datamaskinen, kan du se HP-støttedokumentet HP stasjonære PC-er - Finne garantiinformasjon.