• Opplysning

• Tilbakemelding

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise – Bruk HP Remote Control-panelet til å behandle eller feilsøke skrivere

Finn ut hvordan du bruker funksjonen HP Remote Control-Panel i EWS.

Innføring

HP Enterprise-skrivere har en webbasert løsning som hjelper deg med å feilsøke utskriftsproblemer eksternt, for eksempel fastkjørt papir. Brukere, IT-avdelinger eller brukerstøtteagenter kan bruke fjernkontrollpanelet som finnes i skriverens innebygde webserver (EWS).

Denne funksjonen er tilgjengelig for HP Enterprise-skrivere som kjører FutureSmart-fastvareversjon 3.4 eller nyere. For å feilsøke eller administrere skriveren fra et nettleservindu på en stasjonær eller bærbar datamaskin, logg på EWS med et administratorpassord, og start deretter fjernkontrollpanelet. Bruk eksternt kontrollpanel til å utføre følgende oppgaver:

• Løse skriverfeil eller behandle skriveren eksternt når det ikke er noen bruker på kontrollpanelet

• Hjelp en bruker eksternt på kontrollpanelet for å løse et problem, eller for å vise hvordan en bestemt funksjon brukes

Videooversikt

Klikk på koblingen for å vise videoen.

Før du begynner

Les gjennom følgende elementer før du bruker HP Fjernkontrollpanel.

• Kontrollér at du har skriverens IP-adresse eller vertsnavn.

• FutureSmart 3: På startskjermbildet på skriverens kontrollpanel velger du nettverksikonet ikon for å vise IP-adressen eller vertsnavnet.

• FutureSmart 4: På startskjermbildet på skriverens kontrollpanel trykker du på Informasjon-ikonet ikon og deretter Ethernet-ikonet ikon for å vise IP-adressen eller vertsnavnet.

Merk:

Denne funksjonen må aktiveres manuelt for skrivere med FutureSmart 4. Naviger til sikkerhetskategorien, og velg deretter Tilgangskontroll. Bla nedover til EWS-området, og merk av for Eksternt kontrollpanel under Enhetsbruker. Når det er aktivert, blir Eksternt kontrollpanel tilgjengelig i fanen Informasjon.

• Kontroller at du har en støttet skriver som kjører FutureSmart fastvareversjon 3.4 eller nyere.

• Kontrollér at du har administratorlegitimasjon for den innebygde nettserveren (EWS).

Merk:

Knappen for Eksternt kontrollpanel på fanen Informasjon er ikke tilgjengelig før etter et administratorpassord er angitt i den EWS og brukeren er logget inn med ved hjelp av administratorlegitimasjonen. Hvis du vil angi et passord, klikker du på fanen Sikkerhet, skriver inn legitimasjonen i boksen Angi det lokale administratorpassord, blar til nederst på siden, og klikker deretter Bruk. Dette gir sikkerhet for å hindre at skadelig bruker det Eksterne kontrollpanelet.

Den venstre navigasjonsruten for kategorien Informasjon vil se slik ut når Fjernkontroll er tilgjengelig:

Fjernstyringspanel i venstre navigasjonsrute
  • Kontroller at Javascript er aktivert i nettleseren for at du skal kunne bruke Eksternt kontrollpanel.

Bruk Eksternt kontrollpanel

Eksternt kontrollpanel gir deg tilgang til skriverens kontrollpanelgrensesnitt fra den innebygde webserveren.

1. I den innebygde webserveren klikker du på kategorien Informasjon på den øverste navigasjonsruten.

2. Klikk på Eksternt kontrollpanel i den venstre navigasjonsruten.

Side for Ekstern kontrollpanel

Side for Ekstern kontrollpanel
  3. Velg typen eksternt kontrollpanel som skal startes:

• Klikk på Start eksternt kontrollpanel for å starte et eksternt kontrollpanel der den aktive kontrollpaneløkten fremdeles er synlig på skriveren. Hvis dette er tilfellet, vil ikke passordet være synlig, men tastetrykk vil være synlig på skriveren.

• Klikk på Start privat ekstern kontrollpanel for å starte et eksternt kontrollpanel der den eksterne økten er skjult på skjermen til skriveren. Personen på skriveren vil bare se et svart skjermbilde med en melding om at enheten kontrolleres av en administrator.

4. Få ekstern tilgang til kontrollpanelet:

• Hvis du vil behandle skriveren eksternt når det ikke er noen bruker på kontrollpanelet, bør du kunne få ekstern tilgang umiddelbart.

• Hvis du vil behandle skriveren når en ukjent bruker er på kontrollpanelet, må du vente til at skriverens tidtaker for aktivitet får tidsavbrudd (når den ikke lenger er i bruk).

Merk:

Når Be om tilgang vises på kontrollpanelet, kan brukeren nekte den eksterne brukeren tilgang. Dette hindrer at en ekstern administrator utilsiktet forstyrrer den lokale brukerens arbeid. Hvis dette skjer, må du vent til kontrollpanelet ikke lenger er i bruk.

• Hvis du vil hjelpe en kjent bruker på kontrollpanelet, må du spørre brukeren om å gi tilgang ved å velge Tillat i dialogmeldingen som vises på skriverens kontrollpanel.

Merk:

Brukeren vil også kunne samhandle med kontrollpanelet samtidig, men vil kreve bekreftelse fra administratoren for å gå tilbake til startskjermbildet, og vil ikke kunne se administratorpassord angitt under økten.

Eksternt kontrollpanel i den innebygde webserveren (FutureSmart 3 / FutureSmart 4)

Eksternt kontrollpanel for FutureSmart 3 og FutureSmart 4
    Merk:

Den grønne rammen på kontrollpanelet (som vist i bildene ovenfor) angir at skriveren kontrolleres eksternt.

5. Fra vinduet i Eksternt kontrollpanel (EWS) kan du velge alle alternativene som vanligvis er tilgjengelige for brukeren som samhandler direkte med kontrollpanelet. Hvis en bruker er på kontrollpanelet, kan de følge med under den eksterne økten.

6. Når du er ferdig, velger du Avslutt ekstern økt eller Start produktet på nytt for å starte skriveren på nytt.

Merk:

Hvis du ikke avslutter økten, vil skriveren advare brukeren på kontrollpanelet når den eksterne økten har vært inaktivt i 5 minutter, og kobler deretter automatisk ut den eksterne økten 1 minutt senere.

Vanlige spørsmål om ekstern kontrollpanel (FutureSmart 4)

Les gjennom de vanlige spørsmålene om fjernstyringspanelet.

Fjernkontrollpanel ofte stilte spørsmål

Spørsmål

Svar

Er kommunikasjonen mellom klient og enhet kryptert (SSL)?

Ja. Når Eksternt kontrollpanel startes fra nettleseren, opprettes det et nytt vindu/ en ny kategori som bruker HTTPS til å koble seg til den innebygde webserveren, uansett om den opprinnelige tilkoblingen var via HTTP eller HTTPS. All kommunikasjon mellom det eksterne kontrollpanelprogrammet og enheten er via HTTPS.

Hva slags kryptering brukes til kommunikasjon?

Krypteringsinnstillingene for alle web-sider for enheter konfigureres under kategorien NettverkFor sikker kommunikasjon -siden. Det er her du kan konfigurere HTTPS-relaterte sikkerhetsinnstillinger.

Hvordan kontrollerer HP at et angitt passord i det eksterne panelet ikke kan vises på kontrollpanelet?

Dette avhenger av hvilken type fjernkontrollpanel du starter.

• Kjør Eksternt kontrollpanel: Dette starter et eksternt kontrollpanel der den aktive kontrollpaneløkten fremdeles er synlig på skriveren. I så fall vil ikke passordet være synlig og vises som prikker, akkurat som om du var på skriveren. Tastetrykk vil imidlertid være synlig på enheten. Det er mulig at noen på enheten kan vise aktive tastetrykk når passordet skrives inn.

Når enheten er i bruk, vises det en melding på displayet når denne typen ekstern kontrollpaneløkt startes. Når brukeren ved enheten godtar beskjeden, vises grønne vinkelparenteser i alle hjørnene i vinduet som indikerer at skjermbildet deles.

• Start privat fjernstyring : Dette starter et privat kontrollpanel der skriverens kontrollpanel er "blacked out". Personen på enheten kan ikke se aktivitet fra den eksterne økten, og vil bare se en svart skjerm med en melding om at enheten kontrolleres av en ekstern bruker. Ingen tastetrykk eller andre bilder vises på enheten.

Hvilken funksjon brukes til å skjule passord for å skrive inn passord for fjernkontrollpanelet?

HP anbefaler å bruke en økt med privat fjernkontroll, slik at tastetrykket ikke vises på det lokale enhetsskjermbildet.

Hvilket programmeringsspråk brukes for Web-programmet?

Det eksterne kontrollpanelet er skrevet i JavaScript. Den kommuniserer knappeklikk og musebevegelser fra programmet som kjører i Web-leseren til enheten.

Hvilken teknologi brukes til å strømme innholdet på kontrollpanelet?

Programmet avspurrer endringer i hele skjermbildet på enheten og mottar PNG-bilder som skal vises for brukeren når kontrollpanelbildet endres.

Hva skjer med en pålogget admin hvis enheten mister nettverkstilkoblingen?

For en vanlig økt med eksternt kontrollpanel: Enhetens tilstand påvirkes ikke. Gjeldende bruker er fortsatt pålogget.

For en privat ekstern kontrollpaneløkt: Den gjeldende økten vil bli tilbakestilt (inkludert avlogging av gjeldende bruker), og kontrollpanelet på den lokale enheten viser startskjermbildet.

Hva skjer hvis en privat ekstern økt mister tilkoblingen? Vil enheten forbli i svart-skjerm-modus?

Nei. Gjeldende bruker blir logget av, og kontrollpanelet på enheten tilbakestilles til startskjermbildet.