• Opplysning

• Tilbakemelding

HP-PC-er - Datamaskinen er treg når den brukes for første gang (Windows 10)

Under konfigurasjonen av den nye datamaskinen kan ytelsen være tregere på grunn av automatiske oppdateringer utført av verktøyet Windows Update, Microsoft Store, HP Support Assistant eller McAfee LiveSafe. Størrelsen og antall oppdateringer som kreves, kan påvirke ytelsen til den nye datamaskinen under nedlasting og installering.

Hvis datamaskinen ikke er ny, men ytelsen blir tregere over tid, kan du se HP PC-er - Forbedre PC-ytelsen (Windows 10).

HP anbefaler at du aktivt søker etter og fullfører alle tilgjengelige oppdateringer for å sørge for at ytelsen ikke påvirkes.

Kjør Windows Update

Oppdater Windows 11- eller 10-datamaskinen din ved å bruke Windows Update.

1. Søk etter og åpne Se etter oppdateringer i Windows.

Hvis det er noen tilgjengelige oppdateringer, begynner de å installeres automatisk.

Merk:

Følg instruksjonene nedenfor for å laste ned og installere valgfrie oppdateringer:

• I Windows 11 velger du Avanserte alternativer > Valgfrie oppdateringer, velger oppdateringer du vil installere og klikker deretter Last ned og installer.

• I Windows 10 velger du Vis alle valgfrie oppdateringer, velger oppdateringene du vil installere, og klikker deretter Last ned og installer.

2. Start datamaskinen din på nytt hvis du blir bedt om det etter at oppdateringen er installert.

Oppdater Microsoft Store-apper

Åpne Microsoft Store-appen for å se etter og laste ned app-oppdateringer.

1. På oppgavelinjen, klikk på Microsoft Store-ikonet. Hvis det ikke finnes noe ikon på oppgavelinjen, søk etter og åpne Microsoft Store i Windows.

2. Klikk på Flere alternativer-ikonet, og klikk deretter på Nedlastinger og oppdateringer. Apper som krever oppdateringer begynner å laste ned og installere. Opptil tre oppdateringer kan lastes ned og installeres samtidig.

Vinduet Nedlastinger og oppdateringer i Microsoft Store

Oppdater HP-drivere og BIOS

HP-driver- og BIOS-oppdateringer anbefales for å forbedre ytelsen, spesielt etter Windows-oppdateringer. Bruk HP Support Assistant til å laste ned og installere driver- og BIOS-oppdateringer.

Oppdatering HP Support Assistant

Last ned og installer den nyeste versjonen av HP Support Assistant.

1. Installer den nyeste versjonen.

Oppdater PC-en med HP Support Assistant

Bruk HP Support Assistant til å finne og installere oppdateringer, inkludert BIOS-oppdateringer for din datamaskin med Windows.

1. I Windows søker du etter og åpner HP Support Assistant eller trykker på app-ikonet på oppgavelinjen.

Hvis appen ikke er installert på datamaskinen, laster du ned den nyeste versjonen fra HP Support Assistant-nettstedet.

2. I Mitt dashbord -fanen finner du datamaskinen din og trykker på Oppdateringer.

3. Vent mens HP Support Assistant analyserer systemet.

4. Når analysen er fullført, velger du de oppførte oppdateringene, laster ned og installerer oppdateringene, og følger deretter instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det, og lukk deretter verktøyet.

Oppdater McAfee LiveSafe

McAfee LiveSafe er forhåndsinstallert på datamaskinen for å beskytte mot skadelig programvare eller andre skadelige angrep. Systemytelsen kan påvirkes mens oppdateringene installeres.

Se etter oppdateringer manuelt ved hjelp av følgende trinn:

1. Høyreklikk på McAfee LiveSafe-ikonet.

Merk:

Hvis du ikke ser ikonet, klikk på pil opp-ikonet på oppgavelinjen for å vise skjulte ikoner.

2. Velg Søk etter oppdateringer.

Menyen McAfee LiveSafe
  3. Appen lastes ned og installerer tilgjengelige oppdateringer.