• Opplysning

• Tilbakemelding

Bærbare HP-PC-er for bedrifter – HPs funksjon for batteristatusbehandling

HPs funksjon for batteristatusbehandling er en innstilling på BIOS-nivå som er tilgjengelig på de fleste bærbare HP-PC-er for bedrifter. Den er utformet for å optimalisere batterilevetiden ved å begrense eksponeringen det bærbare PC-batteriet har mot nøkkelfaktorer, som høyt batterinivå, som kan akselerere batterihevelse og kjemisk aldring over tid.

Learn more about mitigating battery swelling with HP Battery Health Manager (på engelsk).

Gå til Bærbare HP-PC-er – litiumionbatterier for å finne ut mer om litiumionbatteriers fordeler, hvordan de eldes kjemisk, og faktorer som kan fremskynde batterihevelse.

Gå til Bærbare HP-PC-er – hevelse eller deformasjon på bærbare PC-batterier for å finne ut mer om batterihevelse og hva du skal gjøre hvis batteriet viser tegn på hevelse.

Installere HPs funksjon for batteristatusbehandling

HPs funksjon for batteristatusbehandling er tilgjengelig på alle bærbare HP-PC-er for bedrifter siden 2016.

Hvis HPs funksjon for batteristatusbehandling ikke er tilgjengelig i datamaskinens BIOS (F10 > Avansert > Strømstyringsalternativer), må du oppdatere BIOS til minstekravet for enheten. Gå til HP lanserer funksjon for batteristatusbehandling for å finne minimumsversjonen av BIOS som inneholder HPs funksjon for batteristatusbehandling.

Velg den optimale innstillingen

HP anbefaler at kunder aktiverer HPs funksjon for batteristatusbehandling for enten å bruke alternativet La HP administrere batteriets lading eller Maksimer batteriets tilstand basert på bruk eller datamaskinens alder.

La HP administrere batteriets lading-innstilling

Innstillingen La HP administrere batteriets lading endrer dynamisk hvordan systemet lader batteriet basert på bruksforhold og temperatur over tid.

Bruk denne innstillingen i følgende situasjoner:

• Blandede bruksmiljøer der den bærbare PC-en regelmessig kobles fra strømmen og batteriet lades ut.

• Når det foretrekkes én enkelt prosess for hele organisasjonen.

• Den bærbare PC-en er mindre enn et år gammel.

Maksimer batteriets tilstand-innstilling

Innstillingen Maksimer batteriets tilstand begrenser den maksimale ladetilstanden til det bærbare PC-batteriet til 80 %, noe som har vist seg å optimalisere batteritilstanden og redusere batterihevelse forårsaket av høy ladetilstand.

Bruk denne innstillingen i følgende situasjoner:

• Miljøer der bærbare PC-er kontinuerlig står koblet til strømmen og sjelden fjernes og lades ut (inkludert eksterne kontormiljøer).

• De bærbare PC-ene er ett år gamle eller eldre (eldre systemer kan ha blitt utsatt for fremskyndede faktorer som høy ladetilstand over tid).

BIOS-oppdatering for å endre standardinnstillingen for å maksimere batteristatusen

BIOS-oppdatering 01.17.01 endrer standardinnstillingen i HPs funksjon for batteristatusbehandling til innstillingen Maximize My Battery Health på enkelte eldre bærbare HP-PC-er for virksomheter.

Maximize My Battery Health er den anbefalte innstillingen for bærbare HP-PC-er for virksomheter som er som følgende:

• Mer enn ett år gammel.

• Hadde ikke HPs funksjon for batteristatusbehandling satt til La HP administrere batteriet mitt fra første bruksdato.

• Strømadapteren tilkoblet kontinuerlig i lange perioder (for eksempel arbeidere med hjemmekontor).

Hvorfor endre til innstillingen Maximize My Battery Health?

Etter hvert som bruksmønstre for bærbare PC-er for virksomheter har endret seg over tid, har HP arbeidet for å finne den beste tilnærmingen for å optimere batteriets tilstand på eldre systemer som kan bli påvirket av disse endringene.

Innstillingen Maximize My Battery Health er en enkel og effektiv løsning for å hjelpe med å unngå de faktorene som kan redusere batteriets nedgradering og kjemisk aldring over tid. BIOS-oppdatering 01.17.01 aktiverer denne innstillingen automatisk på enkelte bærbare HP-PC-er for virksomheter slik at du ikke trenger å aktivere den manuelt.

Dette kan du forvente fra å endre standardinnstillingen til Maximize My Battery Health

Hvis du endrer standardinnstillingen til Maximize My Battery Health, gjør dette følgende:

• Denne innstillingen fører til redusert driftstid mellom ladninger, fordi det begrenser ladekapasiteten til batteriet til 80 % av den tilgjengelige fulle ladekapasiteten.

• Du vil fortsette å se batteriet lades opp til 100 % i Windows-ikonskuffen, med 100 % som representerer den nye, justerte fulle ladekapasiteten.

• Endringen til Maximize My Battery Health har ingen effekt på systemytelsen.

Merk:

Før denne oppdateringen, forårsakte Maximize My Battery Health Windows-ikonfeltet til å vise en maksimal lading på 80 %. Etter oppdateringen viser Windows-ikonfeltet en maksimal lading på 100 %. Denne endringen ble gjort for å skape en mer brukervennlig og konsekvent kundeopplevelse.

Merk:

Etter denne oppdateringen, hvis du kjører operativsystemet Windows 11, vises et lite hjerteikon i Windows-ikonfeltet. Dette hjerteikonet indikerer at batteritilstandsfunksjonen er aktivert.

Endre innstillinger for HPs funksjon for batteristatusbehandling

Kunder med HPs funksjon for batteristatusbehandling i BIOS kan oppdatere innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling manuelt eller med Microsoft- eller HP-administrasjonsverktøy. Det er viktig at kundene proaktivt aktiverer de anbefalte innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling basert på bruken og alderen til de bærbare PC-ene i installasjonsbasen sin.

Få tilgang til innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling i BIOS

Innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling finner du i BIOS.

Merk:

Du får tilgang til BIOS ved å trykke på F10 i løpet av oppstarten

Rekkefølgen og beskrivelsen av innstillingene kan endres avhengig av modellen og BIOS-versjonen du har på systemet.

1. Slå av datamaskinen, og koble deretter til nettadapteren, hvis dette ikke allerede er gjort.

2. Slå på datamaskinen, og trykk på F10-tasten gjentatte ganger for å åpne BIOS-konfigureringsverktøyet.

3. Bruk piltastene til å velge Avansert > Strømstyringsalternativer.

4. Hvis du vil se innstillingsalternativene, klikker du på Batteristatusbehandling. Velg deretter de aktuelle innstillingene.

Endre innstillinger automatisk ved hjelp av et administrasjonsverktøy eller dashbord

Organisasjoner kan administrere og implementere HPs funksjon for batteristatusbehandling over hele sin installasjonsbase med et bredt utvalg administrasjonsverktøy. HP har utarbeidet en rapport som inneholder detaljert informasjon og eksempelskript på hvordan du endrer innstillinger for HPs funksjon for batteristatusbehandling med populære administrasjonsverktøy og dashbord.

Gå til Enabling Battery Health Manager in Your Environment (på engelsk) eller Improving Battery Health with Battery Health Manager (på engelsk) for å få mer informasjon.

Begrens batterihevelse hos ekstern medarbeidere

Selskaper arbeider raskt for å omstrukturerer organisasjonene sine for å tillate at kunnskapsrike medarbeidere og andre nøkkelmedarbeidere kan jobbe eksternt. Det anslås at 33 % av de som jobber eksternt, lar datamaskinen sin stå koblet til strømmen hele tiden, noe som holder batteriet i en tilstand med et konstant høyt batterinivå. Antallet eksterne arbeidere øker, og derfor anbefaler HP at selskaper bruker HPs funksjon for batteristatusbehandling til å forbedre batteriets tilstand og ytelse i et miljø der PC-en alltid er koblet til.

Gå til Improving Battery Health with Battery Health Manager (på engelsk) for å få mer informasjon.