• Opplysning
    Windows 11

Du finner vanlige spørsmål og svar her.

• Tilbakemelding

Laster inn...

Bærbare HP-PC-er for bedrifter – HPs funksjon for batteristatusbehandling

HPs funksjon for batteristatusbehandling er en innstilling på BIOS-nivå som er tilgjengelig på de fleste bærbare HP-PC-er for bedrifter. Den er utformet for å optimalisere batterilevetiden ved å begrense eksponeringen det bærbare PC-batteriet har mot nøkkelfaktorer, som høyt batterinivå, som kan akselerere batterihevelse og kjemisk aldring over tid.

Learn more about mitigating battery swelling with HP Battery Health Manager (på engelsk).

Gå til Bærbare HP-PC-er – litiumionbatterier for å finne ut mer om litiumionbatteriers fordeler, hvordan de eldes kjemisk, og faktorer som kan fremskynde batterihevelse.

Gå til for å finne ut mer om batterihevelse og hva du skal gjøre hvis batteriet viser tegn på hevelse.

Installere HPs funksjon for batteristatusbehandling

HPs funksjon for batteristatusbehandling er tilgjengelig på alle bærbare HP-PC-er for bedrifter siden 2016.

Hvis HPs funksjon for batteristatusbehandling ikke er tilgjengelig i datamaskinens BIOS (F10 > Avansert > Strømstyringsalternativer), må du oppdatere BIOS til minstekravet for enheten. Gå til HP lanserer funksjon for batteristatusbehandling for å finne minimumsversjonen av BIOS som inneholder HPs funksjon for batteristatusbehandling.

Velg den optimale innstillingen

HP anbefaler at kunder aktiverer HPs funksjon for batteristatusbehandling for enten å bruke alternativet La HP administrere batteriets lading eller Maksimer batteriets tilstand basert på bruk eller datamaskinens alder.

La HP administrere batteriets lading-innstilling

Innstillingen La HP administrere batteriets lading endrer dynamisk hvordan systemet lader batteriet basert på bruksforhold og temperatur over tid.

Bruk denne innstillingen i følgende situasjoner:

• Blandede bruksmiljøer der den bærbare PC-en regelmessig kobles fra strømmen og batteriet lades ut.

• Når det foretrekkes én enkelt prosess for hele organisasjonen.

• Den bærbare PC-en er mindre enn et år gammel.

Maksimer batteriets tilstand-innstilling

Innstillingen Maksimer batteriets tilstand begrenser den maksimale ladetilstanden til det bærbare PC-batteriet til 80 %, noe som har vist seg å optimalisere batteritilstanden og redusere batterihevelse forårsaket av høy ladetilstand.

Bruk denne innstillingen i følgende situasjoner:

• Miljøer der bærbare PC-er kontinuerlig står koblet til strømmen og sjelden fjernes og lades ut (inkludert eksterne kontormiljøer).

• De bærbare PC-ene er ett år gamle eller eldre (eldre systemer kan ha blitt utsatt for fremskyndede faktorer som høy ladetilstand over tid).

Endre innstillinger for HPs funksjon for batteristatusbehandling

Kunder med HPs funksjon for batteristatusbehandling i BIOS kan oppdatere innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling manuelt eller med Microsoft- eller HP-administrasjonsverktøy. Det er viktig at kundene proaktivt aktiverer de anbefalte innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling basert på bruken og alderen til de bærbare PC-ene i installasjonsbasen sin.

Få tilgang til innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling i BIOS

Innstillingene for HPs funksjon for batteristatusbehandling finner du i BIOS.

Merk:

Du får tilgang til BIOS ved å trykke på F10 i løpet av oppstarten

Rekkefølgen og beskrivelsen av innstillingene kan endres avhengig av modellen og BIOS-versjonen du har på systemet.

1. Slå av datamaskinen, og koble deretter til nettadapteren, hvis dette ikke allerede er gjort.

2. Slå på datamaskinen, og trykk på F10-tasten gjentatte ganger for å åpne BIOS-konfigureringsverktøyet.

3. Bruk piltastene til å velge Avansert > Strømstyringsalternativer.

4. Hvis du vil se innstillingsalternativene, klikker du på Batteristatusbehandling. Velg deretter de aktuelle innstillingene.

Endre innstillinger automatisk ved hjelp av et administrasjonsverktøy eller dashbord

Organisasjoner kan administrere og implementere HPs funksjon for batteristatusbehandling over hele sin installasjonsbase med et bredt utvalg administrasjonsverktøy. HP har utarbeidet en rapport som inneholder detaljert informasjon og eksempelskript på hvordan du endrer innstillinger for HPs funksjon for batteristatusbehandling med populære administrasjonsverktøy og dashbord.

Gå til Enabling Battery Health Manager in Your Environment (på engelsk) eller Improving Battery Health with Battery Health Manager (på engelsk) for å få mer informasjon.

Begrens batterihevelse hos ekstern medarbeidere

Selskaper arbeider raskt for å omstrukturerer organisasjonene sine for å tillate at kunnskapsrike medarbeidere og andre nøkkelmedarbeidere kan jobbe eksternt. Det anslås at 33 % av de som jobber eksternt, lar datamaskinen sin stå koblet til strømmen hele tiden, noe som holder batteriet i en tilstand med et konstant høyt batterinivå. Antallet eksterne arbeidere øker, og derfor anbefaler HP at selskaper bruker HPs funksjon for batteristatusbehandling til å forbedre batteriets tilstand og ytelse i et miljø der PC-en alltid er koblet til.

Gå til Improving Battery Health with Battery Health Manager (på engelsk) for å få mer informasjon.