• Opplysning

• Tilbakemelding

Bærbare HP-PC-er – bruke en Kensington-lås

En Kensington-lås er en sikkerhetsenhet som kan brukes til å feste en kabel fra en datamaskin til en ubevegelig gjenstand, for eksempel et bord.

Den kan minne om en sykkellås som låser sykler til rekkverk. Denne sikkerhetsenheten hindrer potensielle tyverier av bærbare PC-er, eller andre enheter, på offentlige steder som kafeer, flyplasser og skolebiblioteker.

Siden 2000 har de fleste bærbare datamaskiner blitt produsert med et Kensington-spor, eller K-spor, et sted på kabinettet. Den ene enden av sikkerhetskabelen har en lås som kan festes til dette K-sporet med enten en nøkkellås eller en kodelås. Den andre enden av kabelen kan festes rundt et bordben eller en annen tung gjenstand for å holde datamaskinen på plass.

Identifisere en Kensington-lås

Bruk en Kensington-lås

For å sikre datamaskinen på et offentlig sted, for eksempel på en kafé, flyplass eller et bibliotek, fester du den ene enden av sikkerhetskabelen rundt en tung, ubevegelig gjenstand. Sett låsen inn i Kensington-sporet på datamaskinen, og lås deretter låsen med nøkkelen eller koden.

Typer Kensington-låser

Kensington har et utvalg av forskjellige typer låser for ulike behov.

En student som arbeider på et bibliotek, trenger kanskje bare ett sikkerhetsnivå, mens en person som reiser ofte, eller en IT-leder som er ansvarlig for hundrevis av utstyrsdeler, trenger kanskje mer sikkerhet. Generelt finnes det to grunnleggende låsetyper: kodelåser og nøkkellåser. Med en kodelås må du huske en tallsekvens for å låse sikkerhetsenheten opp igjen. Med en nøkkellås må du holde orden på et nøkkelsett som hører til sikkerhetsenheten.

Hvor sikre er Kensington-låser?

Låser av Kensington-typen setter standarden for sikkerhet i den bærbare PC-verdenen. Kablene er vanskelige å kutte, og det å lirke låsen ut av kabinettet etterlater tydelige skader på maskinen som gjør det vanskelig for tyver å selge datamaskinen til lovlydige bedrifter eller individer.

Ingen sikkerhetssystemer er perfekte. Ikke oppgi koden til kodelåsen din til folk du ikke stoler på. Ikke gi nøklene til folk du ikke stoler på. Ikke la en bærbar datamaskin stå uten oppsyn i lengre perioder på et offentlig sted, selv om du har sikret den med en Kensington-lås.