• Opplysning
    Windows 11

Du finner vanlige spørsmål og svar her.

• Tilbakemelding

Laster inn...

Overklokking

Bruk skjermen for overklokking til å overvåke og justere systemytelsen. Hvilke verktøy som er tilgjengelige, varierer basert på datamaskinens maskinvarekonfigurasjon.

Merk:

HP OMEN bærbare PC-er krever bruk av ekstern strømforsyning for å få tilgang til skjermen for overklokking.

Overklokking med Intel CPU-er

Bruk skjermen for overklokking til å fastslå gjeldende ytelsesnivå til datamaskinen (benchmark) og gjøre endringer i systemet for å forbedre ytelsen (justere).

Merk:

Lisensavtale for sluttbrukere må godtas for å bruke verktøy for overklokking.

Merk:

Intel-overklokking er kun tilgjengelig på visse datamaskinmodeller med en opplåst prosessor (K-serien), inkludert OMEN 25L GT11-1xxx stasjonær PC, OMEN 25L GT12-1xxx stasjonær PC, OMEN 30L GT13-0xxx stasjonær PC, OMEN by HP 880-p0xx stasjonær, OMEN X kompakt stasjonær PC P1000-xxx, OMEN X by HP 900-xxx, OMEN X by HP 900-0xx stasjonær PC, OMEN by HP Obelisk stasjonær PC 875-1xx, OMEN X by HP bærbar PC 15-dg0xxx og OMEN X by HP 17-apxxx bærbar PC-serien.

Første gang skjermen for overklokking åpnes, vises en melding for å komme i gang med å bruke veiledningen. De som har erfaring med overklokking kan hoppe over dette alternativet. Veiledningen bruker en rød prikk for å demonstrere trinnene for å vellykket overklokke datamaskinen.

Rød prikk for veiledning for overklokking

Skjermen for overklokking viser informasjon om CPU-ytelsen øverst på skjermen.

• CPU-bruk: Viser prosentandelen av den maksimale brukskapasiteten for prosessoren.

• Maksimal kjernefrekvens: Viser den maksimale driftshastigheten til prosessoren med gjeldende innstillinger.

• Pakketemperatur: Viser gjeldende temperatur på prosessoren.

ADVARSEL:

Se de tekniske spesifikasjonene til CPU-en for å fastslå maksimal sikker driftstemperatur.

• Aktivt kjerneantall: Viser hvor mange av CPU-kjernene som brukes for øyeblikket.

Referansetester

En referansetest representerer nåværende ytelsesnivå for datamaskinkomponentene. Klikk på Kjør referansetest-knappen for å få et referanseresultat.

OMEN Gaming Hub lagrer opptil fem referanseresultater for å demonstrere effekten av endringer i systemet gjennom finjustering.

Overklokke referanseresultater

Justering

Bruk glidebryterne til å justere prosessorkjernen, kjernespenningen og prosessorbufferen for å forbedre systemytelsen.

Merk:

Bruk Forkast endringer-knappen når som helst under justeringen for å gjenopprette standardinnstillingene.

OMEN-justering
  • Prosessorkjerneforhold: Bruk glidebryteren for å endre hastigheten som prosessorkjernene jobber ved.

Merk:

Klikk på Vis flere alternativer for å justere hastigheter for individuelle kjerner.

• Kjernespenning: Juster mengden strøm som er levert til prosessoren.

ADVARSEL:

Hvis den maksimale tillatte kjernespenningen overskrider den tillatte kjernespenningen, blir brikkesettet ustabilt. Se i brikkesettspesifikasjonene for å fastslå maksimal tillatt kjernespenning.

• Prosessorbufferforhold: Endre den maksimale driftsfrekvensen for prosessorbufferen til kjernegrensesnittet.

Systemustabilitet

Overklokking kan føre til at systemet blir ustabilt. Hvis dette skjer, tilbakestiller OMEN Gaming Hub systemet til de siste stabile innstillingene og starter datamaskinen på nytt.

Varselmeldingen Hvis PC-en fryser og ikke starter på nytt automatisk, trykker du på av/på-knappen for å starte den på nytt. Lagre arbeidet ditt før du fortsetter. vises hver gang du klikker på Bruk i vinduet Overklokking.

Merk:

For å hindre at denne meldingen vises, kan du merke av boksen Ikke påminn meg på nytt.

Advarselen vises når du klikker på Bruk

Memory Turbo-modus

HP Certified Extreme Memory Profile (XMP)-kompatibel RAM kan låses for å kjøre ved raskere hastigheter.

1. I Overklokking-skjermbildet bruker du Minne-fanen for å få tilgang til alternativet Turbo-modus.

Minne-fanen i Overklokking-skjermbildet
  2. Klikk på ønsket klokkehastighet for minnemodulene.

Merk:

Standard klokkehastighet brukes med mindre Turbo-modus er valgt.

3. En melding om å starte PC-en på nytt vises når minnehastigheten endres. Klikk Start på nytt nå for å fullføre minnejusteringen.

Alternativer for overklokking

Øk hastigheten på PC-en ved å overklokke prosessoren.

Det finnes tre alternativer for å overklokke PC-en. Hver av dem krever en omstart.

Overklokking-fanen
  • Standard: Tillater å kjøre en automatisk ytelsestest.

• Intelligent: En patentert algoritme som identifiserer den høyeste optimale innstillingen for prosessoren og automatisk overstyrer den for deg.

• Tilpasset: Angi manuelt Core Multiplier, Cache Ratio og Core Voltage Offset.

Overklokking med AMD CPU-er

Bruk skjermen for overklokking for å justere gjeldende ytelsesnivå på datamaskinen og vise loggen over justeringer som er gjort.

Merk:

Lisensavtale for sluttbrukere må godtas for å bruke verktøy for overklokking.

Merk:

AMD-overklokking er bare tilgjengelig på visse datamaskinmodeller med en opplåst prosessor, inkludert OMEN by HP 880-p0xx, OMEN 25L GT11-1xxx og OMEN 25L GT12-1xxx-skrivebords-PC-serien.

Første gang skjermen for overklokking åpnes, vises en melding for å komme i gang med å bruke veiledningen. De som har erfaring med overklokking kan hoppe over dette alternativet. Veiledningen bruker en rød prikk for å demonstrere trinnene for å vellykket overklokke datamaskinen.

Rød prikk for veiledning for overklokking

Skjermen for overklokking viser informasjon om CPU-ytelsen øverst på skjermen.

• CPU-bruk: Viser prosentandelen av den maksimale brukskapasiteten for prosessoren.

• CPU-temperatur: Viser gjeldende temperatur på prosessoren.

ADVARSEL:

Se de tekniske spesifikasjonene til CPU-en for å fastslå maksimal sikker driftstemperatur.

• CPU-gjennomsnittshastighet: Viser et gjennomsnittlig av nåværende hastigheter på alle CPU-kjerner.

Justering for AMD-prosessorer

Bruk glidebryterne for å justere kjernesmultiplikatoren og kjernespenningen for å forbedre systemytelsen.

Merk:

Bruk Forkast endringer-knappen når som helst under justeringen for å gjenopprette standardinnstillingene.

Overklokking av AMD CPU
  • Kjernemultiplikator: Bruk glidebryteren for å endre hastigheten prosessoren opererer på.

• Kjernespenning: Juster mengden strøm som er levert til prosessoren.

ADVARSEL:

Hvis den maksimale tillatte kjernespenningen overskrider den tillatte kjernespenningen, blir brikkesettet ustabilt. Se i brikkesettspesifikasjonene for å fastslå maksimal tillatt kjernespenning.

Systemustabilitet

Overklokking kan føre til at systemet blir ustabilt. Hvis dette skjer, tilbakestiller OMEN Gaming Hub systemet til de siste stabile innstillingene og starter datamaskinen på nytt.

Varselmeldingen Hvis PC-en fryser og ikke starter på nytt automatisk, trykker du på av/på-knappen for å starte den på nytt. Lagre arbeidet ditt før du fortsetter. vises hver gang du klikker på Bruk i vinduet Overklokking.

Merk:

For å hindre at denne meldingen vises, kan du merke av boksen Ikke påminn meg på nytt.

Advarselen vises når du klikker på Bruk