• Tilbakemelding

HP LaserJet M207-M212-skrivere - Løs problemer med dårlig utskriftskvalitet

Kvaliteten på utskrevne dokumenter er ikke som forventet. Utskrifter er kladdete, uklare, mørke eller falmet, eller toner er løs, delvis manglende, eller spredt.

Utfør følgende oppgaver i angitt rekkefølge. Prøv å bruke skriveren etter hver oppgave for å se om problemet er løst.

Kontroller papiret

Kvalitet og papirtype kan påvirke utskriftsjobben. Følg disse retningslinjene for å kontrollere at papiret er riktig. Hvis det ikke er det, sett inn riktig papirtype.

• Bruk papir som er utviklet for bruk i HP LaserJet-skrivere. Ikke bruk papir som er laget kun for inkjet-skrivere.

• Ikke bruk papir som er for grovt. Glosset papir kan føre til bedre utskriftskvalitet.

Undersøk tonerkassetten

Undersøk tonerkassetten for skader.

1. Åpne tonerdekselet.

Åpne tonerdekselet
  2. Fjern tonerkassetten.

Fjerning av tonerkassetten
  3. Undersøk minnebrikken for skade.

Bytt ut tonerkassetten om minnebrikken er skadet.

Undersøk minnebrikken for skade
  4. Kontroller tonerkassetten for andre skader.

5. Installer tonerkassetten.

Installere den nye tonerkassetten
  6. Lukk tonerdekselet.

Lukke tonerdekselet

Kontroller tonernivå

Kontroller tonernivå fra HP Smart app eller HP Printer Assistant, innebygd webserver (EWS) eller informasjonssiden.

Merk:

Tonernivå og prosentandelen av gjenværende tonerkassett gir kun et estimat for planleggingsformål. Når tonernivået er lavt, bør du ha en ny tonerkassett tilgjengelig. Du trenger ikke å bytte ut tonerkassetter før utskriftskvaliteten blir uakseptabel.

Skift ut en tonerkassett som er tom eller snart tom

Hvis tonerkassetten er kritisk lav eller tom, bytt den ut.

1. Åpne tonerdekselet.

Åpne tonerdekselet
  2. Fjern tonerkassetten.

Fjerning av tonerkassetten
  3. Resirkuler den gamle tonerkassetten.

4. Ta tonerkassetten ut av pakken.

ADVARSEL:

Hold tonerkassetten i begge ender for å forebygge skader. Ikke berør beskyttelsesdekselet eller valseflaten.

Ta tonerkassetten ut av emballasjen
  5. Grip tak i begge sider av tonerkassetten, og rist deretter forsiktig for å fordele innholdet jevnt i tonerkassetten.

Rist tonerkassetten forsiktig
  6. Fjern tapen fra tonerkassetten.

Fjern tapen
  7. Installer den nye tonerkassetten.

Installere den nye tonerkassetten
  8. Lukk tonerdekselet.

Lukke tonerdekselet

Kontroller utskriftsinnstillingene

Noen ganger kan utskriftsinnstillingene påvirke utskriftskvaliteten. Kontrollere at utskriftsinnstillingene er riktige for utskriftsjobben.

Rengjør tonerkassetten

Under utskrift kan tonerkassetten bli forurenset av papir støv som resulterer i bakgrunnsproblemer, vertikale mørke bånd eller repeterende vannrette bånd. Det kan hende at blekkpatronen må rengjøres for å løse disse problemene.

1. Åpne HP Smart og velg skriveren din.

2. Klikk på Avanserte innstillinger.

Merk:

I Windows 7 og 8, åpne HP Printer Assistant, velg Skriv ut og klikk deretter på skriverens hjemmeside (EWS).

3. I kategorien System klikker du på Service.

4. For å starte rengjøringsprosessen, klikker du på Start i modusen for rengjøring av blekkpatroner.

Rengjøringsprosessen begynner.

Skriv ut en rengjøringsside

Papir, toner og støvpartikler kan samle seg i skriveren og forårsake problemer med utskriftskvaliteten, for eksempel tonerflekker, streker, linjer eller repeterende merker. Utskriftsmekanismen og utskriftsbanen inne i printeren må kanskje rengjøres for å løse disse problemene.

1. Åpne HP Smart og velg skriveren din.

2. Klikk på Avanserte innstillinger.

Merk:

I Windows 7 og 8, åpne HP Printer Assistant, velg Skriv ut og klikk deretter på skriverens hjemmeside (EWS).

3. I kategorien System klikker du på Service.

4. Klikk på Start når du skal skrive ut en rengjøringsside.

En rengjøringsside skrives ut.

Juster utskriftstettheten

Kontroller og juster utskriftstettheten for å forbedre problemer med utskriftskvaliteten.

1. Åpne HP Smart og velg skriveren din.

2. Klikk på Avanserte innstillinger.

Merk:

I Windows 7 og 8, åpne HP Printer Assistant, velg Skriv ut og klikk deretter på skriverens hjemmeside (EWS).

3. Klikk på kategorien System, og velg Systemoppsettfra det venstre navigasjonsfeltet.

4. Velg riktige tetthetsinnstillinger.

Bytt ut tonerkassetten

Bytt ut tonerkassetten.

• Selv om tonerkassetten ikke har lite blekk, følg trinnene i dette dokumentet for å bytte den ut med en ny, ekte HP-tonerkassett.

Merk:

Hvis du har en defekt blekkpatron eller et defekt skriverhode, vil det kanskje dekkes av garantien. Hvis du vil sjekke garantien på produktene dine, kan du gå til Skriver og sideytelse og se gjennom den begrensede garantien for dine rekvisita.

Få utført service på skriveren

Send HP-produktet til reparasjon, eller skift det ut, hvis problemet vedvarer etter at du har utført de foregående trinnene.

Gå til Kontakt HPs kundestøtte for å avtale en reparasjon eller utskifting av produktet. Hvis du er i stillehavsregionen/Asia, blir du henvist til et lokal servicesenter i ditt område.

Gå til HP-produktgarantisjekk for å kontrollere garantistatusen din. Reparasjonsavgifter kan tilkomme for produkter uten garanti.