• Opplysning

• Tilbakemelding

Stasjonære HP-datamaskiner - Oppdater BIOS (Basic Input Output System)

Last ned og installer oppdateringer for datamaskinens BIOS. Denne prosessen er også kjent som å "flashe BIOS".

ADVARSEL:

Installer bare BIOS-oppdateringer fra HP. Feil installering av BIOS kan hindre datamaskinen fra å startes opp eller gjenopprettes. Hvis datamaskinen håndteres av en IT-tjeneste, kan du kontakte dem for den riktige oppdateringsprosessen.

Oppdatering av BIOS anbefales som standardvedlikehold av datamaskinen. Bruk dette dokumentet til å løse følgende problemer:

• En tilgjengelig BIOS-oppdatering løser et spesifikt problem eller forbedrer datamaskinens ytelse.

• Gjeldende BIOS støtter ikke en maskinvarekomponent eller en Windows-oppgradering.

• HP support anbefaler at du installerer en spesifikk BIOS-oppdatering.

ADVARSEL:

Bedriftens IT-avdeling eller en lokal IT-tjeneste kan administrere din datamaskins BIOS-innstillinger. Bekreft at den oppdaterte BIOS-versjonen er kompatibel med firmaets distribusjonsmiljø.

Oppdatere BIOS med HP Image Assistant (bare for hp business-PCer)

For kontordatamaskiner kan du bruke verktøyet HP Image Assistant til å holde BIOS oppdatert.

Hvis du vil ha mer informasjon, går du til HP-PC-er – Bruke HP Image Assistant.

1. Gå til HP Image Assistant (HPIA) og last ned og installer den nyeste versjonen fra SoftPaq-kolonnen.

2. I Filutforsker navigerer du til og åpner HPImageAssistant.exe.

3. Klikk på Last ned SoftPaqs.-fanen.

4. I Trinn 1 Opprett min produktliste klikker du på Opprett for å åpne vinduet Rediger min produktliste.

5. Klikk på rullegardinmenyen for Velg operativsystem, og velg operativsystemet ditt.

6. Velg produktet fra HP-produktkatalog-listen, eller bruk søkeboksen og søk etter produktet ditt på grunnlag av navn og nummer.

Du kan søke etter EliteBook eller 800.

7. Klikk på Bruk.

8. I Trinn 2 Velg fra min produktliste, velg datamaskinen(e) din(e).

9. I Trinn 3 Få SoftPaqs klikker du på Analysere og venter deretter mens HPIA henter og laster ned bildekonfigurasjonen fra HP.

Tilgjengelige SoftPaqs-fanen viser SoftPaqs som er tilgjengelige for de valgte datamaskinene.

10. Klikk på rullegardinmenyen for Velg komponenter du vil laste ned/bruke, og velg deretter BIOS-komponenten.

Hvis ingen alternativer for BIOS er tilgjengelige, er BIOS oppdatert.

11. Klikk på Last ned.

12. Velg Last ned og pakk ut SoftPaqs, og klikk deretter på Start.

Oppdater BIOS fra BIOS

HP tilbyr et oppdateringsalternativ for BIOS via F10 Setup-programmet.

1. Slå på datamaskinen og trykk kontinuerlig på f10 -tasten. BIOS-oppsettsverktøyet vises.

2. Velg Se etter BIOS-oppdateringer HP.com.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å kontrollere om en BIOS-oppdatering er tilgjengelig.

4. Hvis en BIOS-oppdatering er tilgjengelig, følg instruksjonene på skjermen for å oppdatere BIOS.

Oppdater BIOS manuelt fra Windows

Du kan installere en BIOS-opppdatering manuelt når Windows åpnes og du har nett-tilgang.

Innhent nødvendig informasjon om datamaskinen

For å finne korrekt BIOS-oppdatering, trenger du datamaskinens produktnavn og -nummer, prosessornavn og BIOS-versjon.

1. Trykk og hold inne ctrl -og alt -tastene og trykk samtidig på c -tasten for å åpne HP System informasjonsverktøyet.

HP System-informasjonsvindu
  2. Skriv ned produktnavnet, produktnummeret, prosessornavn og system-BIOS-informasjon.

3. Hvis du ikke får tilgang til systeminformasjonen ved hjelp av metoden ovenfor, i Windows, kan du søke etter og åpne Systeminformasjon.

Skriv ned systemmodellen, System SKU (produktnummer), prosessor, BIOS-versjon/-dato og produktinformasjon for basiskortet.

Systeminformasjonsvindu

For mer informasjon, gå til HP bærbare PC-er - Hvordan finner jeg modellnummeret eller produktnummeret?

Klargjør datamaskinen for BIOS-oppdatering

For å hindre mulige problemer, lukker du alle åpne programmer og deaktiverer antivirusprogrammet og BitLocker midlertidig før du oppdaterer BIOS.

1. Lukk alle åpne programmer.

2. Deaktiver antivirusprogrammet midlertidig. Søk i Windows etter sikkerhet, åpne innstillingene for Sikkerhet og vedlikehold og klikk på Sikkerhet for å få tilgang til innstillinger for Virusbeskyttelse.

3. Midlertidig deaktiver BitLocker-diskkryptering. Søk etter og åpne Administrere BitLocker i Windows. Klikk på Deaktiver beskyttelse, og klikk deretter på Ja. Vær klar og ha BitLocker-gjenopprettingsnøkkelen tilgjengelig.

ADVARSEL:

Hvis BitLocker ikke er deaktivert, gjenkjenner kanskje ikke datamaskinen BitLocker-nøkkelen neste gang du starter datamaskinen på nytt. Hvis du ikke vet hva BitLocker-gjenopprettingsnøkkelen er, kan du miste data eller du må installere Windows på nytt.

Deaktivere BitLocker-beskyttelse

Installer BIOS-oppdateringen

Last ned og installer en BIOS-oppdatering fra HPs nettsted.

1. Gå til produktsiden for datamaskinmodellen din.

2. Velg BIOS fra listen som vises, og gjennomgå deretter tilgjengelige BIOS-oppdateringer.

ADVARSEL:

Les delen Detaljer for å bekrefte at BIOS-oppdateringen er nyere enn den som er installert og at den gjelder din datamaskin. Å installere feil BIOS kan føre til at datamaskinen slutter å fungere.

• Hvis du ikke ser en BIOS-oppdatering for datamaskinen, er ingen oppdateringer tilgjengelige.

• Dersom det er flere tilgjengelige BIOS-oppdateringer, kan du finne hovedkortet på datamaskinen ved hjelp av informasjonen fra verktøyet Systeminformasjon.

• Hvis du finner en BIOS-oppdatering, klikk på Last ned. Hvis HP Download and Install Assistant vises, velg Bare Last ned, og klikk deretter på Neste. Klikk på Lagre for å lagre BIOS-oppdateringsfilen på datamaskinen.

3. Gå til mappen eller skrivebordet der du lagret den nedlastede BIOS-oppdateringsfilen, og dobbeltklikk på filnavnet (for eksempel: sp12345) for å starte installasjonen.

Vent til datamaskinen installerer oppdateringen. Datamaskinen kan pipe, slå av og på skjermen eller kjøleviftene, eller vise en blinkende strømlampe. Dette er vanlig.

ADVARSEL:

Ikke slå av eller start datamaskinen på nytt før oppdateringen er ferdig.

Plasseringen til den lagrede BIOS-oppdateringen på datamaskinen
  4. Klikk på Ja i skjermbildet Brukerkontokontroll.

Klikk på Ja for å tillate at oppdateringen installeres
  5. Klikk på Neste i InstallShield -veiviservinduet.

Klikker på neste i InstallShield-veiviseren
  6. Velg Jeg godtar vilkårene i lisensavtalen, og klikk deretter på Neste.

Godta sluttbrukerlisensavtalen
  7. Hvis vinduet Lagringssted for filer vises, klikk på Neste.

8. HP BIOS-oppdatering og -gjenoppretting -vinduet, klikk på Neste.

Merk:

Vinduene som vises under oppdateringen, kan variere, avhengig av datamaskinen.

Klikk på Neste i vinduet HP BIOS-oppdatering og gjenoppretting
  9. Velg Oppdater, og klikk deretter på neste for å klargjøre oppdateringen.

Velg Oppdater i HP BIOS-oppdatering og gjenoppretting
  10. Klikk på Installer for å installere oppdateringen.

Klikk på Start på nytt nå for å installere oppdateringen
  11. HP BIOS-oppdatering -skjermbildet, klikk på Bruk Oppdater nå, eller vent til oppdateringen starter automatisk.

Klikk på Bruk oppdateringen nå
  12. Vent mens BIOS-oppdateringen installeres. Datamaskinen viser at installasjonen pågår.

Skjermbildet viser fremgangen i installasjonen av BIOS-oppdateringen
  13. Når du blir bedt om det, klikk på Fortsett oppstart, eller vent til datamaskinen starter på nytt automatisk. Det kan ta noen minutter før datamaskinen slår seg på.

Klikker på Fortsett oppstart
    Merk:

Hvis oppdateringen mislykkes, vises en feilmeldingsskjerm med mer informasjon. Systemet kan kjøre en BIOS-gjenoppretting etter omstart. Ikke prøv å slå av datamaskinen hvis dette skjer.

Merk:

Hvis en251- eller CMOS-kontrollsum -feil vises etter oppdateringen, gå til Feil: CMOS Checksum Bad for å løse feilen.

14. Når låseskjermen vises, logger du deg på datamaskinen.

Låseskjermen vises etter en vellykket BIOS-oppdatering.
  15. Dersom Bitlocker ble suspendert, søk i Windows etter bitlocker, og klikk deretter på Gjenoppta beskyttelse.

16. Aktiver antivirusprogramvaren på nytt.

Oppdatere BIOS manuelt fra en USB-minnepinne (utenfor Windows)

Hvis Windows ikke åpnes, må du bruke en annen fungerende datamaskin med nett-tilgang for å laste ned BIOS-oppdateringen. Kopier oppdateringsfilen til en USB-minnepinne, og installer den på den opprinnelige datamaskinen.

ADVARSEL:

Hvis BitLocker-beskyttelse er aktivert på datamaskinen, er BitLocker-gjenopprettingstasten nødvendig for å starte datamaskinen etter BIOS-oppdateringen. Windows må kanskje installeres på nytt hvis du ikke har tasten eller tasten ikke gjenkjennes etter oppdateringen.

Innhent nødvendig informasjon om datamaskinen

Finn riktig BIOS-oppdatering ved å finne datamaskinens produktnavn, prosessornavn, system-BIOS, SKU-nummer (produktnummer) og systemkort-ID-en.

1. Slå på den opprinnelige datamaskinen med problemet, og trykk umiddelbart på esc -tasten gjentatte ganger frem til oppstartsmenyen åpnes.

2. Trykk på F1-tasten for å åpne Systeminformasjon.Systeminformasjon viser den nødvendige informasjonen

3. Skriv ned produktnavnet, prosessornavnet, system-BIOS, SKU-nummer (produktnummer) og systemkort-ID-en.

4. Slå av datamaskinen.

Konfigurer BIOS-oppdateringen på en minnepinne

Bruk en annen datamaskin med Internett-tilgang for å opprette en minnepinne med BIOS-gjenoppretting.

1. Sett inn en tom minnepinne i en port på den andre datamaskinen.

2. Gå til produktsiden for datamaskinmodellen din.

3. Velg BIOS fra listen som vises, og gjennomgå deretter tilgjengelige BIOS-oppdateringer.

ADVARSEL:

Les Detaljer-delen for å bekrefte at den er aktuell for datamaskinen. Installasjon av feil BIOS kan føre til at datamaskinen slutter å fungere.

• Dersom du ikke ser en BIOS-oppdatering for datamaskinen, er ingen oppdateringer tilgjengelige.

• Hvis det finnes flere tilgjengelige BIOS-oppdateringer, finner du hovedkortet eller systemkortet på datamaskinen ved hjelp av informasjonen fra verktøyet Systeminformasjon.

• Dersom du finner en BIOS-oppdatering, klikker du på Last ned. Dersom HP Download and Install Assistant vises, velger du Bare Last ned, og klikker deretter på Neste. Klikk på Lagre for å lagre dokumentet i en mappe på datamaskinen.

4. Gå til mappen eller skrivebordet der du lagret den nedlastede BIOS-oppdateringen, og dobbeltklikk på filnavnet (eksempel: sp12345) for å starte installasjonen.

Datamaskinen kan pipe, slå av og på skjermen eller kjøleviftene, eller vise en blinkende strømlampe. Dette er vanlig.

ADVARSEL:

Ikke slå av eller start datamaskinen på nytt før oppdateringen er ferdig.

Åpne BIOS-oppdateringsfilen
  5. Klikk på Ja i vinduet Brukerkontokontroll.

6. Klikk på Neste i InstallShield-veiviservinduet.

7. Velg Jeg godtar vilkårene i lisensavtalen, og klikk deretter på Neste.

Plasseringen til den lagrede BIOS-oppdateringen på datamaskinen
  8. Hvis vinduet Lagringssted for filer vises, klikker du på Neste.

9. I vinduet for HP BIOS-oppdatering og gjenoppretting klikker du på Neste.

Merk:

Windows som vises under oppdateringen, kan variere, avhengig av datamaskinen.

Klikk på Neste i HP BIOS-oppdatering og -gjenoppretting
  10. Velg Opprett USB-flash-enhet for gjenoppretting, og klikk deretter på Neste.

Opprett minnepinne for gjenoppretting i BIOS-oppdateringsverktøyet for HP-systemer
  11. Velg minnepinnen, og klikk deretter på Neste.

Valg av minnepinne
  12. Vent mens BIOS-filene kopieres til minnepinnen.

Kopiering av BIOS-filer til minnepinne
  13. Når meldingen USB-flash-enheten for gjenoppretting er opprettet vises, klikker du på Fullfør.

Klikk på Fullfør
  14. Dersom det er nødvendig, klikker du på Avbryt for å lukke oppdateringsverktøyet.

Klikk på Avbryt for å lukke oppdateringsverktøyet
  15. Fjern minnepinnen fra datamaskinen.

Oppdater BIOS med en minnepinne

Bruk Hardware Diagnostics UEFI på den opprinnelige datamaskinen for å oppdatere BIOS.

1. Slå på den opprinnelige datamaskinen, og trykk umiddelbart på esc -tasten gjentatte ganger, cirka én gang i sekundet, til oppstartsmenyen åpnes.

2. Trykk på f2 -tasten for å åpne HP PC Hardware Diagnostics UEFI-menyen.

Trykke på f2-tasten på Oppstartsmenyen
  3. Sett inn USB-minnepinnen som inneholder BIOS-oppdateringen i en ledig USB-port på datamaskinen.

4. Velg språk hvis du blir bedt om det.

5. Klikk på Fastvareadministrasjon eller BIOS-administrasjon.

Klikk på Fastvareadministrasjon
  6. Klikk på BIOS-oppdatering.

Klikk på BIOS-oppdatering i vinduet BIOS-administrasjon
  7. Klikk på Velg BIOS-bilde å bruke.

Velg BIOS-bildet som skal brukes
  8. Klikk på HP_TOOLS-USB-stasjon.

Klikk på HP_TOOLS-USB-stasjon
  9. Klikk på Hewlett-Packard.

Standardeksempel på filnavigatørskjermbildet

Klikker på Hewlett-Packard
  10. Klikk på BIOS.

Klikker på BIOS
  11. Klikk på Gjeldende.

Klikk på Gjeldende
  12. Velg BIOS-oppdateringsfilen som samsvarer med systemkort-ID-en. ID-en har en "0" foran kort-ID-en (for eksempel: 02291.bin).

Valg av BIOS-oppdateringsfil
  13. Klikk på Ta oppdateringen i bruk nå. Skriv inn administratorpassordet hvis du blir bedt om det.

Klikk på Bruk oppdateringen nå
  14. Vent mens BIOS-oppdateringen installeres. Datamaskinen viser at installasjonen pågår.

ADVARSEL:

Ikke slå av eller start datamaskinen på nytt før oppdateringen er ferdig.

Skjermbildet viser fremgangen i installasjonen av BIOS-oppdateringen
  15. Når du blir bedt om det, klikk på Start systemet på nytt. Det kan ta noen minutter før datamaskinen slår seg på.

Merk:

Hvis oppdateringen mislykkes, vises en feilmeldingsskjerm med mer informasjon. Systemet kan kjøre en BIOS-gjenoppretting etter omstart. Ikke prøv å slå av datamaskinen hvis dette skjer.

Merk:

Hvis en251- eller CMOS-kontrollsum -feil vises etter oppdateringen, gå til Feil: CMOS Checksum Bad for å løse feilen.

Klikk på Start systemet på nytt
  16. Når låseskjermen vises, logger du deg på datamaskinen.

Låseskjermen vises etter en vellykket BIOS-oppdatering.