• Opplysning

• Tilbakemelding

HP OMEN og HP Victus PC-er - Balansere temperatur og ytelse i HP spill-PC-er

HP OMEN og HP Victus-datamaskiner bruker ytelsesmodus til å balansere mellom ytelse og temperatur.

HP OMEN- og Victus-datamaskiner er utformet for å kjøre prosessoren (CPU) og grafikkbrikkesettet (GPU) med maksimal kapasitet i ytelsesmodus. Når prosessoren kjører ved maksimal kapasitet, øker temperaturen på prosessoren og grafikkprosessoren. Ytelsesmodus øker viftehastigheten for å kompensere for høyere temperaturer og strømnivåer.

For å beskytte prosessoren, grafikkprosessoren og de omkringliggende komponentene fra overoppheting, reduserer datamaskinen prosessorutnytting for å maksimere kjøling når den når en forhåndsdefinert maksimal temperatur. Reduksjon i bruk og høyere viftehastighet indikerer at datamaskinen fungerer som den skal. Ytelsesmodus går tilbake til 100 % bruk når datamaskinen kjøles ned.

Maksimal CPU-temperatur som starter kjøleprosessen

CPU

Maksimal temperatur

Intel

97 °C

AMD R4000-serien

105 °C

AMD R5000-serien

95 °C

Romtemperatur og riktig luftstrøm bidrar til prosessortemperaturen. En lavere temperatur i rommet og riktig luftstrøm rundt datamaskinen hjelper datamaskinen holde seg avkjølt og øker ytelsen, selv ved maksimal bruk av prosessor og grafikkprosessor.