• Opplysning

• Tilbakemelding

HP bærbare PCer - Batteri ikke oppdaget i Windows

Windows oppdager iblant ikke tilstedeværelsen av et batteri. Dette kan forekomme selv om batteriet fungerer som det skal. Prøv følgende mulige løsninger for å forsøke og løse dette problemet.

Merk:

Hvis du ser at batteriet til den bærbare PCen har hevelser eller er deformert, se HP bærbare PCer - Hevelse eller deformering på batteri til bærbar PC hvis du ønsker mer informasjon.

Etter hvert trinn må du teste batteriet for å se om prosedyren fungerte. Du kan teste batteriet mens nettstrømmen er tilkoblet eller når den bærbare datamaskinen bare kjører på batteristrøm.

Utføre en hard tilbakestilling

En hard tilbakestilling sletter all informasjon som er lagret i det midlertidige minnet til den bærbare PCen. Dette tvinger Windows til å gjøre en fullstendig skanning av systemet, inkludert batteriet.

Gjenopprett standard BIOS-innstillinger (bærbare PCer)

Gjenopprett standard BIOS-innstillinger for å tilbakestille BIOS til fabrikkinnstillingene som den bærbare PCen ble levert med.

Merk:

BIOS-konfigurasjonene vil variere avhengig av hvilken PC-modell du har. For mer informasjon om tilgang til og navigering i BIOS-menyen, se dokumentasjonen for din PC-modell.

1. Trykk på strømknappen for å starte den bærbare PCen, og trykk flere ganger på tasten F10 for å gå til BIOS-oppsettmenyen.

2. Naviger i BIOS, og velg alternativet for å gjenopprette BIOS til standardinnstillingene. Alternativet kalles Restore Defaults eller Setup Defaults, eller noe tilsvarende.

3. Bekreft at du vil gjenopprette BIOS-standardinnstillingene, og velg deretter alternativet for å lagre og avslutte BIOS-oppsett.

Datamaskinen starter på nytt med standardinnstillingene.

Oppdatere BIOS

Du kan laste ned og installere den nyeste oppdateringen for BIOS for å oppdatere den til den nyeste versjonen.

For instruksjoner om å oppdatere BIOS, se HPs bærbare PC-er for forbrukere - Oppdatere BIOS (Basic Input Output System) eller HPs bærbare PC-er for forretningslivet - Oppdatere BIOS (Basic Input Output System).

Finn ut om den bærbare PCen starter opp med kun batteristrøm

For å fastslå om den bærbare PCen kan starte kun ved å bruke batteristrøm, koble den bærbare PCen fra vekselstrøm-strømnettet, og prøv deretter å starte den bærbare PCen kun på batteristrøm.

Test batteriet

HP tilbyr flere ulike verktøy som du kan bruke til å teste batteriet.