Stasjonære HP-datamaskiner - Oppdatere BIOS (Basic Input Output System)

BIOS er den første programvaren som kjøres etter at du har slått på datamaskinen. Hvis BIOS på datamaskinen blir skadet, starter ikke datamaskinen Windows.

BIOS kan skades under normal drift gjennom miljøforhold (for eksempel overspenning eller strømbrudd), fra mislykket BIOS-oppgradering eller skade fra et virus. Hvis BIOS er ødelagt, prøver systemet automatisk å gjenopprette BIOS fra en skjult partisjon når datamaskinen startes på nytt. Hvis den automatiske BIOS-gjenopprettingen ikke fungerer, kan du gjenopprette BIOS manuelt.

Hvis du opplever følgende symptomer etter å ha startet datamaskinen på nytt., kan du gjenopprette BIOS.

• Windows starter ikke og caps lock- eller num lock-tastene blinker, eller datamaskinen piper 2 ganger

• Strømlampen eller ladelampen fortsetter å blinke

• Meldingen BIOS APPLICATION ERROR 501 vises

• Datamaskinen stopper på en svart eller tom skjerm når den er slått på

• Datamaskinen slår seg på, og du kan høre den interne viften, men skjermen fortsatt er tom og Windows starter ikke

Merk:

For bedriftsmaskiner kan kanskje IT-avdelingen eller en lokal IT-tjeneste administrere BIOS-innstillingene. Bekreft dette hvis du ikke har tilgang til BIOS-innstillingene eller ikke kan installere oppdateringer.

Tilbakestille den innebygde kontrolleren

I noen tilfeller kan ikke datamaskinen starte opp i Windows fordi dataene i den innebygde kontrolleren (EC) er ødelagt. Bruk denne fremgangsmåten for å tilbakestille EC.

1. Slå av datamaskinen, og koble deretter fra strømledningen i 5 sekunder.

2. Koble strømledningen til datamaskinen og trykk deretter på av/på-knappen for å slå den på.

Datamaskinen slår seg på og EC er tilbakestilt.

Hvis dette ikke gjenoppretter datamaskinen, kan du se Tilbakestille CMOS.

Tilbakestille CMOS

I noen tilfeller kan den automatiske BIOS-gjenopprettingen mislykkes på grunn av ødelagte CMOS-data. CMOS lagrer BIOS-innstillingene. Bruk disse prosedyrene for å tilbakestille CMOS og gjenopprette BIOS.

Finn instruksene for CMOS-tilbakestilling som er spesifikke for datamaskinens modellnummer

Instruksjoner for CMOS-tilbakestilling er spesifikke for systemkortet som er installert på datamaskinen. Finn datamaskinens modellnummer, og bruk det til å få tilbakestillingstrinnene (hvis tilgjengelige) på nettstedet for HPs kundestøtte. Hvis fremgangsmåten for ditt systemkort ikke er tilgjengelig, følger du fremgangsmåten for generisk CMOS-tilbakestilling.

1. Finn modellnummeret til din datamaskin. Dette nummeret finnes vanligvis på en etikett på datamaskinen eller på esken den ble levert i. Gå til Hvordan finner jeg modellnummeret eller produktnummeret mitt? for flere alternativer.

Merk:

Generelt navn eller serienavn på datamaskinen er ikke spesifikt nok for å identifisere de riktige datamaskinspesifikasjonene.

Datamaskinens etikett med produkt- og serienummer uthevet
  2. Gå til nettstedet for HPs kundestøtte, og bruk deretter modellnummeret til å gå til produktsiden for datamaskinen.

3. Velg Produktinformasjon, og bruk rullegardinmenyen til å velge Produktspesifikasjoner.

4. Åpne produktspesifikasjonene og finn hovedkortdelen.

5. Klikk på Spesifikasjoner for hovedkortet, hvis en kobling er tilgjengelig, for å finne trinnene for tilbakestilling av CMOS. Fremgangsmåten for å tilbakestille CMOS kan hete Tilbakestille CMOS eller lignende.

6. Gå til Tilbakestill CMOS ved hjelp av hovedkortspesifikasjonene for å tilbakestille CMOS ved hjelp av de spesifikke tilbakestillingstrinnene for hovedkortet.

Merk:

Hvis bestemte CMOS-tilbakestillingstrinn ikke er tilgjengelige for systemkortet, kan du se Tilbakestill CMOS ved hjelp av generelle trinn.

Tilbakestille CMOS ved hjelp av hovedkortets spesifikasjoner (anbefales)

Bruk CMOS-tilbakestillingstrinnene fra hovedkortets spesifikasjoner for å tilbakestille CMOS og gjenopprette BIOS.

1. Slå av datamaskinen, og koble strømadapteren fra datamaskinen.

2. Trykk 10 ganger på strømknappen for å lade ut strømmen fra systemet.

3. Åpne datamaskinen for å få tilgang til systemkortet.

4. Følg CMOS-tilbakestillingstrinnene for datamaskinmodellen din. Se Finn instruksjoner for tilbakestilling av CMOS spesifikke for datamaskinens modellnummer.

5. Sett sammen datamaskinen igjen.

6. Koble strømadapteren til datamaskinen igjen.

7. Trykk på og hold nede av/på-knappen i 20 sekunder.

8. Slipp strømknappen så starter systemet opp.

Det vises en melding som bekrefter tilbakestilling av CMOS. Meldingen på datamaskinen kan variere. Hvis dette ikke gjenoppretter datamaskinen, kan du se Gjenopprette BIOS.

Tilbakestill CMOS ved hjelp av generelle trinn

Hvis bestemte CMOS-tilbakestillingstrinn ikke er tilgjengelig for systemkortet, tilbakestiller du CMOS og gjenoppretter deretter BIOS ved hjelp av disse generelle trinnene.

1. Slå av datamaskinen, og koble strømadapteren fra datamaskinen.

2. Trykk 10 ganger på strømknappen for å lade ut strømmen fra systemet.

3. Åpne datamaskinen for å få tilgang til systemkortet.

4. Fjern eller koble fra CMOS-batteriet fra systemkortet.

Eksempel på ulike CMOS-batterityper
  5. Bekreft at alle strømkilder er fjernet eller koblet fra datamaskinen, inkludert CMOS-batteriet.

6. Hold inne på av/på-knappen i minst 60 sekunder for å tømme all strøm fra datamaskinen og tilbakestille CMOS-verdiene på systemkortet.

7. Koble til eller monter på CMOS-batteriet igjen, og monter deretter datamaskinen tilbake igjen.

8. Koble strømadapteren til datamaskinen igjen.

9. Trykk på og hold nede av/på-knappen i 20 sekunder.

10. Slipp strømknappen så starter systemet opp.

Det vises en melding som bekrefter tilbakestilling av CMOS. Meldingen på datamaskinen kan variere.

11. Bekreft at tiden i BIOS er satt til 00:00. Hvis ikke, utfører du prosedyren igjen, men holder nede av/på-knappen i 120 sekunder i trinn 6.

Hvis dette ikke gjenoppretter datamaskinen, kan du se Gjenopprette BIOS.

Gjenopprette BIOS

Hvis datamaskinens BIOS fortsatt ikke tilbakestilles, kan du prøve å gjenopprette BIOS ved hjelp av en tastetrykkombinasjon eller en USB-gjenopprettingsstasjon.