HP PC-er - Slik tilbakestiller du datamaskinen til fabrikkinnstillinger i Windows 10

Tilbakestilling datamaskinen til fabrikkinnstillingene kan være nødvendig hvis operativsystemet er skadet, harddisken er ødelagt, datamaskinen er infisert av et virus, eller du overfører eierskap av datamaskinen. HP Systemgjenoppretting fjerner alle data på harddisken og installerer det opprinnelige operativsystemet på nytt.

Merk:

HP Recovery Manager-programmet er en del av det opprinnelige harddiskbildet på HP-datamaskiner som ble lansert før 2018. Du kan bruke det til å gjenopprette operativsystemet fra filer som er lagret i en partisjon på harddisken uten gjenopprettingsmedier. Du kan også bruke det til å opprette en personlig gjenopprettingsplate eller USB-stasjon for en bestemt datamaskin. Hvis Windows 10-datamaskinen ikke har Recovery Manager, kan du gå til Windows-tilbakestilling for mer informasjon.

Forberede en systemgjenoppretting i Windows

Før du utfører en systemgjenoppretting kan du se gjennom emnene nedenfor som kan hindre at behovet for å kjøre en gjenoppretting, eller bidra til å sørge for en vellykket gjenoppretting.

Korrigere oppstart- eller systemstartproblemer

Mange oppstart- eller systemstartproblemer er forårsaket av mindre problemer som er enkle å korrigere. Før du utfører en systemgjenoppretting, kan du prøve å finne ut om andre ikke-destruktive korrigerende tiltak vil løse problemet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HP PC-er - Feilsøking for ingen strøm eller ingen oppstart.

Sikkerhetskopiere viktige filer

HP anbefaler at du sikkerhetskopierer filene dine på en ekstern stasjon eller en CD/DVD regelmessig. Tidsplanlagte sikkerhetskopieringer kan hjelpe deg med å gjenopprette noen, om ikke alle, data i tilfelle noe skjer med originalfilene på datamaskinen din.

Merk:

Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger for datamaskinen din ødelegger alle filene på harddisken. Hvis du ikke sikkerhetskopierte filene dine før du kjørte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger, vises kanskje en dialogboks om å sikkerhetskopiere filene dine før den utfører noen handling fjerner eller sletter filer.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetskopiering av viktige filer, kan du se HP PC-er - Sikkerhetskopiere filer.

Fullføre en Microsoft Systemgjenoppretting

Hvis det oppstår et problem med datamaskinen din, kan du utføre en Microsoft Systemgjenoppretting før du utfører en systemgjenoppretting.

Funksjonen Microsoft Systemgjenoppretting tilbakestiller datamaskinen til et gjenopprettingspunkt, og tilbakestiller alle innstillinger for operativsystemet til innstillingene på tidspunktet gjenopprettingspunktet ble opprettet. Ingen personlige datafiler, for eksempel e-post, dokumenter eller bilder, går tapt. For mer informasjon om Microsoft Systemgjenoppretting, kan du se Bruke Microsoft Systemgjenoppretting.

Vite hvilken type gjenoppretting en skal utføre

Det er flere forskjellige typer gjenoppretting. Se tabellene nedenfor for mer informasjon om gjenopprettingsalternativer.

HP Recovery Manager-alternativer

Tilpasninger

HP Recovery Manager

Microsoft-tilbakestilling

Operativsystem

Gjenoppretter det opprinnelige operativsystemet fra HP.

Gjenoppretter utgivelsen til fabrikktilstanden (RTM) til den installerte versjonen av Windows.

Drivere

Gjenoppretter de opprinnelige driverne fra HP.

Bare INF (konfigurasjonsinformasjon)-baserte drivere er lagret. Enhetsapplets installert utenfor INF forkastes.

Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier)

Alternativer for sikkerhetskopi av brukerdata på separat disk, eller å ikke beholde noe.

Alternativer for å beholde brukerdata eller å ikke beholde noe.

Store-apper (forhåndsinstallert av HP)

Innebygde Store-apper settes tilbake til fabrikktilstand.

Innebygde Store-apper beholdes.

Store-apper (brukerinstallerte)

Alle brukerinstallerte Store-apper forkastes.

Alle brukerinstallerte Store-apper forkastes.

Skrivebordsapper (forhåndsinstallerte av HP)

Alle forhåndsinstallerte skrivebordsapper settes tilbake til fabrikktilstand.

Alle forhåndsinstallerte skrivebordsapper settes tilbake til fabrikktilstand.

Merk:

Bevarer forhåndsinstallerte antivirusprogrammer som standard.

Skrivebordsapper (brukerinstallerte)

Alle brukerinstallerte skrivebordsapper forkastes.

Alle brukerinstallerte skrivebordsapper forkastes.

Personlige Windows-innstillinger

Personlige Windows-innstillinger lagres i nettskyen via Microsoft-kontoen din.

Merk:

For mer informasjon kan du gå til skrivebordet og søke etter og åpne Innstillinger > Kontoer > Synkroniser innstillingene dine.

Personlige Windows-innstillinger lagres i nettskyen via Microsoft-kontoen din.

Merk:

For mer informasjon kan du gå til skrivebordet og søke etter og åpne Innstillinger > Kontoer > Synkroniser innstillingene dine.

Alternativer for Ny start

Tilpasninger

Ny start (Creators-oppdatering)

Kommentarer

Operativsystem

Alltid på siste versjon av Windows.

Ny start krever at PC-en er koblet til Internett for å installere oppdateringer og oppgraderinger.

Drivere

Alle drivere beholdes.

Bare INF (konfigurasjonsinformasjon)-baserte drivere er lagret. Enhetsapplets installert utenfor INF forkastes.

Brukerdata (bilder, dokumenter, musikk, videoer, skrivebordssnarveier)

Behold alltid brukerdata. Ingen alternativ for å fjerne brukerdata.

Lagre apper (forhåndsinstallerte av HP)

Innebygde Store-apper beholdes.

Ny Start beholder Store-innholdet modifisert (SCM) å vise anbefalte Store-apper i Store.

Store-apper (brukerinstallerte)

Alle brukerinstallerte Store-apper forkastes.

Skrivebordsapper (forhåndsinstallerte av HP)

Alle forhåndsinstallerte skrivebordsapper forkastes.

Ny start gjør Windows Defender til standard antivirusprogram.

Skrivebordsapper (brukerinstallerte)

Alle brukerinstallerte skrivebordsapper forkastes.

Personlige Windows-innstillinger

Personlige Windows-innstillinger lagres i nettskyen via Microsoft-kontoen din.

For mer informasjon kan du gå til skrivebordet og søke etter og åpne Innstillinger > Kontoer > Synkroniser innstillingene dine.

Andre innstillinger

Informasjon om Bluetooth-sammenkoblinger lagres for HID-klasse-enheter (for eksempel tastatur, mus, spillkontroller). Strøminnstillingene er bevart.

Utføre en systemgjenoppretting i Windows

Finn det riktige gjenopprettingsverktøyet for datamaskinen din, og finn trinnvise instruksjoner for å utføre en gjenoppretting eller tilbakestilling.

Velge en gjenopprettingsprosess for Windows

Bruk én av de følgende koblingene basert på typen gjenoppretting eller tilbakestilling du vil utføre:

Gjenopprettingsprosesser

Gjenopprettingstype

Informasjon om fremgangsmåte for gjenoppretting

Systemgjenoppretting

Windows Systemgjenoppretting

Microsoft-tilbakestilling

Tilbakestilling av Windows

Ny start (Creators-oppdatering)

HP PC-er - Forbedre ytelsen for enheten med Windows Defender og Ny start

Løse vanlige Windows-gjenopprettingsproblemer

Den vanligste årsaken til gjenopprettingsfeil er avbrudd i prosessen eller at datamaskinen slås av før gjenoppretting og konfigurasjon er fullført.

For mer informasjon, kan du se Tilbakestilling av Windows.

Oppdatere datamaskinen etter systemgjenoppretting

Etter en systemgjenoppretting anbefaler HP at du installerer oppdateringer via Windows Update.

For mer informasjon om å bruke Windows Update, kan du se HP PC-er - Oppdatere drivere og programvare med Windows Update (Windows 10).