HP PC-er - Installere siste versjon av Windows 10

Nye Windows 10-versjoner leveres til datamaskinen via Windows Update. Finn ut hva som skjer hvis Windows installerer høstoppdateringen automatisk, og finn instruksjoner for å manuelt installere oppdateringen.

For å få mer informasjon om nye funksjoner i Windows 10, kan du se The Best Windows Ever Keeps Getting Better from Microsoft (på engelsk).

Windows Update krever et minimum av ledig plass på harddisken for å installere den nyeste oppdateringen. Du kan bli bedt om å koble til eksterne lagringsenheter for å fullføre oppdateringen. Se HP PC-er - Løse feil som skyldes lite diskplass (Windows 10, 8) for fremgangsmåten for å frigjøre mer lagringsplass på harddisken.

For kontor-PC-er, kan installasjonen av operativsystem administreres på IT-nivå og er kanskje ikke tilgjengelig for å installere en nyere versjon av Windows. For å bekrefte, kan du kontakte selskapets IT-avdeling eller din lokale IT-tjeneste.

Installere Windows 10 automatisk

Windows Update kan installere en ny Windows 10-versjon automatisk til datamaskinen.

Merk:

Windows lar deg tilbakestille tidspunktet for oppdateringen opptil fem dager senere. Du kan imidlertid bare bruke alternativet for å endre tidspunktet for oppdatering én gang.

1. Første gang du bruker datamaskinen i løpet av dagen, åpnes skjermbildet for pålogging.

2. Når du logger deg på, åpnes et skjermbilde med en Hei -melding, etterfulgt av en rekke skjermbilder som viser fremdriften til installasjonen.

3. Når installeringen er fullført, vises en La oss begynne-skjerm, og deretter åpnes skrivebordet.

Windows 10-versjonen er installert.

Utføre en manuell installasjon av Windows 10

Hvis du ikke vil vente til Windows automatisk laster ned en ny versjon av Windows 10, kan du bruke Windows Update til å installere den manuelt.

1. Ved hjelp av søkeboksen på oppgavelinjen, søker du etter og åpner Windows Update.

2. Klikk på Se etter oppdateringer. Nedlastingen begynner og fremdriften vises som en prosentandel.

3. Når nedlastingen er fullført, klikker du på Start på nytt nå.

Merk:

Hvis du ikke ønsker å starte datamaskinen umiddelbart, starter Windows 10 på nytt automatisk under inaktive timer for å fullføre installeringen.

Når datamaskinen starter på nytt, konfigureres oppdateringen.

Installere Windows 10 fra en USB-stasjon ved hjelp av Media Creation-verktøyet

Du kan installere Windows 10 fra en USB-stasjon ved hjelp av Media Creation-verktøyet.

Opprette installasjonsmedier for å laste ned Windows 10

Last ned Media Creation-verktøyet for å opprette installeringsmedier.

Merk:

Du kan kjøre Media Creation-verktøyet og opprette Windows installeringsmedier på alle datamaskiner.

1. Gå til Microsoft Download Windows 10-nettsiden (på engelsk).

2. Klikk på Last ned verktøy nå for å laste ned filen MediaCreationTool.exe.

3. Godta lisensvilkårene.

Lisensvilkårskjerm med Godta valgt
  4. Velg Opprette installeringsmedier (USB-stasjon, DVD eller ISO-fil) for en annen PC, og klikk deretter på Neste.

Hva vil du skal gjøre?-skjermbildet med Opprett installeringsmedier for en annen PC valgt
  5. Velg språk, utgave og arkitektur (64-bits eller 32-bits) for Windows 10-installasjonen, og klikk deretter på Neste.

Velg språk, arkitektur og utgave
  6. Sett inn en tom USB-stasjon (16 GB eller større anbefales) og velg USB-stasjon, og klikk deretter på Neste.

Velg hvilket medium du vil bruke-skjermbildet med USB-stasjon valgt
  7. Velg USB-stasjonen og klikk deretter Neste.

Velge en USB-stasjon og klikke på Neste
  8. Etter at Media Creation-verktøyet er ferdig med å skrive Windows-installasjonsmedia på USB-stasjonen, klikker du på Avslutt.

Klikke på Avslutt på USB-stasjonen er klar-vinduet

Installere Windows 10 på datamaskinen

Installeringsprogrammet for Windows 10 gjør det mulig å gjøre en ren installasjon av Windows 10 (sletter alle data) eller beholde dine personlige filer og programmer. HP anbefaler fortsatt at du sikkerhetskopierer alle data i tilfelle mulige datatap.

Merk:

Hvis du blir bedt om å angi produktnøkkelen for Windows 10, skriver du inn produktnøkkelen, og klikker deretter på Neste.

Merk:

Hvis datamaskinen har mindre enn 128 GB ledig plass på harddisken, blir du bedt om å koble til en USB-harddisk å fortsette med installeringen. Bruk en tom USB-harddisk på 32 GB eller mer. Når installeringen er fullført vil Windows 10-oppgraderingen kopiere filen windows.old til USB-harddisken. Behold denne filen på USB-harddisken. Filen er nødvendig hvis du bestemmer deg for å gå tilbake til forrige operativsystem.

1. Sett USB-disken med Windows-installasjonen i datamaskinen.

2. Åpne USB-stasjonen i Filutforsker, og dobbeltklikk deretter på filen setup.

Hvis vinduet Brukerkontokontroll vises, velger du Ja.

3. Når skjermbildet Hent viktige oppdateringer åpnes, velger du Last ned og installer oppdateringer (anbefales) og klikker deretter på Neste.

Lisensvilkårskjerm med Godta valgt
  4. Godta lisensvilkårene.

Hva vil du skal gjøre?-skjermbildet med Opprett installeringsmedier for en annen PC valgt
  5. I skjermbildet Velg det du vil beholde, klikker du på elementer du vil beholde og klikker deretter på Neste.

• Behold personlige filer og programmer: Beholder alle personlige filer, innstillinger og programmer.

• Behold bare personlige filer: Beholder dine personlige filer, men ingen innstillinger eller programmer.

• Ingenting: Beholder ingenting og sletter alle data.

Velge å beholde personlige filer og programmer eller personlige filer i Velg det du vil beholde-vinduet
  6. I Klar til å installere-vinduet klikker du på Installer.

Installeringen starter.

Under installasjonen vil datamaskinen starte på nytt flere ganger. Ikke slå av datamaskinen eller avbryt installasjonsprosessen. Hvis vinduet for pålogging vises, logger du deg på kontoen din.

Klar til å installere-skjermbildet med Installer valgt

Fullføre konfigureringen og logge deg på Windows 10 (kun ren installasjon)

Hvis du har fullført en ren installering av Windows og ikke har beholdt noe, navigerer du til oppsettopplevelsen med hjelp av Cortana. Hvis du velger å beholde de personlige filene og programmene dine, trenger du ikke å konfigurere Windows 10 på nytt.

1. Når Cortana-innledningsskjermen vises, kan du velge å bruke Cortana-talegjenkjenningen, (hvis datamaskinen har en fungerende mikrofon), eller bruke tastatur og mus for å fullføre konfigurasjonen.

Hvis du ikke ønsker å bruke Cortana, klikker du på høyttalerikonet i nedre høyre hjørne, og demper volumet.

Cortana-innledningsskjermen
  2. Når La oss begynne med region. Er dette riktig?-skjermbildet vises, velger du din region, og klikker deretter på Ja.

3. Når Er dette det riktige tastaturoppsettet?-skjermbildet vises, velger du tastaturoppsett, og klikker deretter på Ja.

4. Når Vil du legge til et ekstra tastaturoppsett?-skjermbildet vises, velger du Legg til tastaturoppsett og følger instruksjonene på skjermen for å legge til et annet tastaturoppsett, eller velg Hopp over for å fortsette uten et ekstra tastaturoppsett.

5. Når La oss koble deg til et nettverk-skjermbildet vises, velger du nettverket du vil koble til, og klikker Koble til og skriver inn nettverksbrukernavn og -passord, eller klikker på Hopp over for nå for å fortsette uten å koble til et nettverk.

6. Logg på med Microsoft-skjermbildet skriver du inn e-post, telefon eller Skype-navn i tekstfeltet, eller oppretter en konto og klikker på Neste.

Logg på i Microsoft-skjermbildet med tekstfeltet markert og Neste valgt
  7. Skriv inn passordet i tekstfeltet, og klikk deretter på Neste.

Skriv inn passord-skjermbildet med tekstfeltet markert og Neste valgt
  8. Hvis du ser et Kall oss overbeskyttende-skjermbildet som ber om en ekstra metode for å bekrefte konto, kan du velge hvordan du vil kontrollere kontoen, og deretter klikke på Neste.

9. Les alternativene som vises på hver skjerm, velg alternativene som du ønsker og følg instruksjonene på skjermen for å fortsette.

10. Når skjermbildet Velg personverninnstillinger for enheten vises, velger du alternativene du vil ha og klikker deretter på Godta.

Velg innstillinger for personvern for enhetens skjerm med Godta valgt

Installasjonen er fullført, og skrivebordet åpnes.

Slette Windows 10-installasjonsfiler for å få lagringsplass

Gå tilbake-funksjonen, som lar deg installere en tidligere versjon av Windows på nytt, er tilgjengelig i 10 dager etter oppgradering til Windows 10 (eller oppdatering av Windows 10 til en ny versjon). Windows-installasjonsfilene opptar mye plass på harddisken i løpet av denne tiden. Filene slettes automatisk etter 10 dager. Du kan allikevel slette dem manuelt hvis du vil frigjøre lagringsplass før det.

Merk:

Etter sletting av filene er Gå tilbake-funksjonen ikke lenger tilgjengelig for gjenoppretting til en tidligere versjon av Windows.

1. Ved hjelp av søkeboksen på oppgavelinjen, søk etter og åpne Diskopprydding.

Windows søk etter Diskopprydding
  2. Velg harddisken der Windows-installasjonsfilene er lagret (vanligvis C:) og klikk deretter på OK.

Diskoppryddingsvindu med C:-stasjonen valgt
  3. Når vinduet for Diskopprydding åpnes, klikker du på Rydd opp i systemfiler.

Rydd opp i systemfiler
  4. Velg harddisken der Windows-installasjonsfilene er lagret (vanligvis C:) og klikk deretter på OK.

Vent mens Diskopprydding skanner stasjonen for filer som kan slettes.

5. Velg Tidligere Windows-installasjon(er) og Midlertidige Windows-installasjonsfiler, og klikk deretter på OK for å begynne oppryddingen.

6. Klikk på Slett filer.

Når diskoppryddingen er fullført, er det mer ledig plass på datamaskinens harddisk.

Løse Windows 10-problemer med HP Recovery Manager

Hvis datamaskinen ble levert med Windows 10 forhåndsinstallert fra fabrikken, vil kanskje ikke HP Recovery Manager fungere med den siste oppdateringen.

Merk:

HP Recovery Manager-programmet er en del av det opprinnelige harddiskbildet på HP-datamaskiner som ble lansert før 2018. Det kan brukes til å gjenopprette operativsystemet fra filer som er lagret i en partisjon på harddisken, uten at du trenger gjenopprettingsmedier. Det kan også brukes til å lage en personlig gjenopprettingsplate eller USB-stasjon for en bestemt datamaskin.

En Kan ikke åpne filen: X:\sources\Recovery\tools\HP\Rita-tool\-melding kan vises hvis du prøver å åpne HP Recovery Manager med en av følgende metoder:

• Ved å trykke på F11-tasten, klikke på Feilsøk og deretter velge HP Recovery Manager.

- eller -

• Søke etter og velge HP Recovery Manager, og deretter klikke på Windows-gjenopprettingsmiljø.

For å løse problemet, kan du laste ned og installere HP Recovery Manager Update.

Merk:

Når du klikker på koblingen, lastes filen ned ved hjelp av nettleserens nedlastingsmuligheter.