HP PC-er – Installere og oppdatere antivirusprogramvare for å beskytte HP PC-en

Det finnes tusenvis av virus, programmer og sikkerhetstrusler som kan skade datamaskinen din, gjøre privat informasjon tilgjengelig for andre eller gjøre datamaskinen tregere. Det er viktig å beskytte PC-en ved å installere antivirusprogramvare og holde antivirusdefinisjonene oppdatert.

Kontrollere at datamaskinen har installert antivirusprogramvare

Mange HP-datamaskiner leveres med Windows-sikkerhet eller prøveversjoner av andre antivirusprogrammer som allerede er lastet inn. Før du installerer et antivirusprogram, finnes det noen få metoder for å kontrollere at antivirusprogramvaren er konfigurert og fungerer riktig.

Merk:

Datamaskinen kan ha blitt levert med et prøveabonnement på McAfee VirusScan eller Norton Internet Security. HP anbefaler deg å følge instruksjonene på skjermen for å fornye abonnementet. Fornyelse av abonnementet bidrar til å beskytte datamaskinen mot nye trusler.

Kontrollere sikkerhetsprogramvaren ved å klikke på ikonet for sikkerhet i Windows-oppgavelinjen

Åpne sikkerhetsprogramvaren ved å klikke på-ikonet på systemstatusfeltet på oppgavelinjen i Windows.

1. Flytt musepekeren langs det høyre hjørnet av Windows-skrivebordet, over ikonene nær klokken, og Les teksten over hvert ikon for å finne ikonet for sikkerhetsprogramvaren. Du må kanskje utvide systemstatusfeltet for å vise skjulte ikoner.

Systemstatusikoner for vanlig sikkerhetsprogramvare
  2. Høyreklikk på sikkerhetsikonet for å åpne sikkerhetsprogramvaren, påse at programvaren er aktivert, og vurdere flere alternativer.

Finne sikkerhetsprogramvaren i Windows 10

Hvis du ikke finner et ikon for sikkerhetsprogramvare i systemstatusfeltet, eller er usikker på om datamaskinen har sikkerhetsprogramvare, kan du se etter sikkerhetsprogramvare i Virus- og trusselbeskyttelse i Windows-sikkerhet.

1. I Windows, søker du etter og åpner Virus- og trusselbeskyttelse.

2. Under Hvem beskytter meg?, Klikker du på Administrer leverandører.

Velge Administrer leverandører

Sikkerhetsinformasjonen vises.

Sikkerhetsleverandører

Installere antivirusprogramvare i Windows

Hvis antivirusprogramvare ikke er installert, anbefaler HP at du installerer det. Nye virus lages og dukker opp ofte, og uten antivirusprogramvare er filene og mappene på datamaskinen i fare. Hvis antivirusprogramvaren er installert på datamaskinen, må du kanskje oppdatere definisjonene for antivirusprogramvaren.

Mange HP- og Compaq-datamaskiner med Windows leveres med Windows-sikkerhet. Andre HP- og Compaq-datamaskiner kan leveres med gratis prøveversjoner av andre antivirusprogrammer. Disse prøveversjonene er vanligvis begrensede versjoner, som kan holdes oppdatert i en bestemt tidsperiode. Når perioden er over, blir datamaskinen sårbar for nye virus og sikkerhetstrusler. Det er viktig å oppgradere eller oppdatere abonnementet for å holde virusdefinisjonene oppdatert og fortsette å beskytte datamaskinen.

Hvis enheten ikke ble levert med antivirusprogramvare, kan du sjekke med Internett-leverandøren (ISP). Mange Internett-leverandører tilbyr gratis eller rimelig antivirusprogramvare til sine abonnenter.

Merk:

Hvis du har et antivirusprogram installert på maskinen, men ønsker å installere et annet antivirusprogram, må du sørge for å fjerne det gamle antivirusprogrammet før du installerer det nye. Hvis du har flere programmer installert, kan dette gjøre datamaskinen treg, ujevn og potensielt ubeskyttet.

Oppdatere antivirusprogramvarens definisjoner i Windows

Fordi nye virus lages og spres ofte, bør du regelmessig oppdatere virusdefinisjonsfilene for antivirusprogramvaren. En virusdefinisjonsfil er en liste over kjente virus som antivirusprogramvaren bruker til å finne og eliminere virus.

Følgende gir en generelt oversikt for å oppdatere antivirusprogramvare, men hvis du trenger mer hjelp, kan du gå til produsenten av antivirusprogramvarens nettside for mer informasjon. For en liste over supportsider for antivirusprogramvare, se Supportsider for sikkerhetsprogramvare og annen antivirusprogramvare (ikke HP).

Hvis du vil ha mer hjelp med å oppdatere sikkerhetsdefinisjoner for Windows, kan du se HP PC-er – Bruke Windows Security for å hindre problemer på virus og spionprogrammer (Windows 10).

1. Åpne antivirusprogramvaren.

2. Klikk på knapper eller menyvalg som inneholder oppdatering, live update.

Et oppdateringsvindu åpnes.

3. Følg anvisningene på skjermen for å oppdatere antivirusprogramvaren.

Brukerstøttenettsteder for sikkerhetsprogramvare og annen antivirusprogramvare (ikke HP)

Mange pålitelige produsenter tilbyr støtte- og antivirusprogramvare for å bidra til å beskytte datamaskinen.