HP PC-er – Harddiskfeil vises før datamaskinen starter i Windows 10

Ved oppstart vises en Hard Disk-feilmelding.

Denne feilmeldingen kan indikere et problem med sektorer, data eller fysiske plater til harddisken.

Skjermbilde med harddisk-feilmelding

Hvis denne meldingen vises, utfører du en diagnostiseringstest på harddisken for å bekrefte dens tilstand.

Utføre harddisktester i HP PC Hardware Diagnostics

Det er seks harddisktester. Begynn med den raske testen (to til tre minutter). Hvis den raske testen ikke finner et problem, kjører du den omfattende testen (to timer eller mer). Den kan kjøres én gang eller gjentas til en feil oppstår.

Følg denne fremgangsmåten for å kjøre den raske harddisktesten:

1. I menyen Komponenttester, klikker du på Harddisk > Rask test.

Velg rask test av harddisk
  2. Klikk på Kjør én gang. Den raske testen begynner.

3. Hvis datamaskinen har mer enn én harddisk, velger du disken du vil teste. For å teste alle harddiskene, velger du Test alle harddisker.

Skanneresultatet vises på skjermen når testen er ferdig. Testresultatene er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

4. Hvis harddisken består den raske testen, men det er fortsatt et problem med harddisken, kjører du den omfattende testen. Denne testen omfatter SMART-kontroll, kort DST-kontroll, optimert DST, lang DST. For å utføre disse testene individuelt, velger du dem fra menyen for Harddisktester.

5. Hvis harddisken ikke består en test, klikker du på Feilsøk.

6. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

7. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

8. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

9. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Gjennomgå resultatene av harddisktesten

Når harddisktesten er ferdig, vises det en melding som angir hvilke tiltak som er truffet.

Testresultater

Foreslått handling

Harddisktest ble bestått

Du kan bruke datamaskinen som normalt.

Problem funnet og reparert

Du kan bruke datamaskinen som normalt.

Skadet sektor funnet og tilordnet på nytt

Start datamaskinen på nytt.

• Hvis en annen feilmelding vises, kjører du harddisktesten igjen.

• Hvis ingen feilmeldinger vises, bruker du datamaskinen som normalt.

Spesifikk feilmelding og 24-sifret feilkode vises

Kontakt HPs kundestøtte.

Feilmelding SMART-sjekk: IKKE INSTALLERT | Kort DST: IKKE INSTALLERT vises

Last inn standardinnstillinger for BIOS-oppsett på nytt.

Se det spesifikke HP-dokumentet for produktet, og følg deretter trinnene i delen Last inn standardinnstillinger for BIOS-oppsett på nytt.

Når du har lastet inn standard BIOS-oppsett på nytt, kan du kjøre harddiskdiagnostiseringstesten igjen. Hvis feilen Ikke INSTALLERT igjen, kan du kontakte HPs kundestøtte.

Kontakte HP for en mislykket harddisktest

Hvis en komponent ikke består en test, skriver du ned feil-ID-en (24-sifret kode) og kontakter HPs kundestøtte.

Merk:

Feil-ID er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

Harddiskstestresultatene viser feil