HP-datamaskiner – Laste ned eller oppdatere programvare og drivere

Hvis du vil sikre at HP- eller Compaq-datamaskinen kjører problemfritt, må du oppdatere programvaren regelmessig.

HP jobber hele tiden for å forbedre produktene sine og kommer regelmessig med oppdateringer for programvare, drivere og fastvare.

Merk:

Hvis du har problemer med å finne programvare- og driveroppdateringer for din HP-datamaskin, kan du gå til HP-produkter testet med Windows 10 for å finne ut om datamaskinen din har blitt testet med Windows 10.

Kjør Windows Update (Windows 10)

Oppdater Windows 10-datamaskinen ved hjelp av Windows Update.

1. Søk etter og åpne Se etter oppdateringer i Windows.

Hvis det er noen tilgjengelige oppdateringer, begynner de å installeres automatisk.
  2. Start datamaskinen din på nytt hvis du blir bedt om det etter at oppdateringen er installert.

Oppdatere spesifikke drivere i Enhetsbehandling

Hvis en bestemt maskinvarekomponent (f.eks. styreplaten, skjermen eller tastaturet) ikke fungerer som den skal, eller mangler funksjonalitet, kan du oppdatere driverkomponenten i Enhetsbehandling.

1. Søk etter og åpne Enhetsbehandling i Windows.

2. I listen over enheter utvider du enheten som du vil oppdatere.

Komponent i Enhetsbehandling (skjermadapter som eksempel)
  3. Høyreklikk enheten og velg Oppdater driver eller Oppdater driverprogramvare.

Oppdater driverprogramvare for grafikkortet
  4. Klikk på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.

Søk etter oppdatert driverprogramvare for grafikkortet automatisk
  5. Følg veiledningen på skjermen for å installere oppdatert driver.

6. Start datamaskinen på nytt for å fullføre installasjonen av oppdateringene.

Oppdater PC med HP Support Assistant

Bruk HP Support Assistant til å finne og installere oppdateringer, inkludert BIOS-oppdateringer for din datamaskin med Windows.

1. I Windows, søk etter og åpne HP Support Assistant, eller klikk på app-ikonet på oppgavelinjen.

Hvis appen ikke er installert på datamaskinen, laster du ned den nyeste versjonen fra HP HP Support Assistant nettsted.
  2. Under fanen Mine enheter finner du datamaskinen din og klikker deretter på Oppdateringer.

3. Klikk Se etter oppdateringer og meldinger for å få de nyeste oppdateringene.

4. Vent mens HP Support Assistant analyserer systemet.

5. Når analysen er fullført, velger du de oppførte oppdateringene, laster ned og installerer oppdateringene, og følger deretter instruksjonene på skjermen.

6. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det, og lukk deretter verktøyet.

Finn driveroppdateringer på HP-nettstedet

Finn ut hvordan du finner driveroppdateringer på HP-nettstedet

HP tilbyr mange gratis programvare- og drivernedlastinger.

Merk:

For enheter med Windows 10 i S-modus kan du bare få drivere via Windows Update. Gå til Vanlige spørsmål om Windows 10 i S-modus for mer informasjon.

1. Gå til siden HP kundestøtte – Nedlasting av programvare og drivere.

2. Hvis siden La oss identifisere produktet for å komme i gang vises, klikker du Bærbar eller Skrivebord.

3. Skriv inn modellnavnet for din datamaskin i feltet eller skriv inn serienummeret og klikk deretter Send. Skriv for eksempel Pavilion HPE h8-1360t stasjonær PC, og deretter trykk Send.

Angi modellnavnet for HP- eller Compaq-datamaskinen i søkefeltet
  4. Hvis en nettside for Matchende produkter åpnes, velger du modellnummeret fra listen.

5. Søkeresultater-siden for programvaren for datamaskinen din vises med standard operativsystemet valgt. Hvis du trenger å endre operativsystem, klikker du på Endre, velger din versjon og klikker deretter på Endre.

Merk:

Hvis operativsystemet du vil ha ikke er på listen, har ikke HP drivere for det operativsystemet. Bruk en annen metode for å laste ned programvare og drivere.

Klikk på operativsystemet ditt
  6. Fra listen over tilgjengelige programvare- og driverkategorier klikker du på kategorinavnet, og deretter Last ned.

ADVARSEL:

Noen ganger finnes det mer enn én nedlasting for en komponent, for eksempel flere DVD-fastvareoppdateringer. Hvis dette skjer, identifiser komponenten som er installert på datamaskinen, og last deretter ned den riktige filen. For å finne navnet på en komponent søker du etter og åpner Enhetsbehandling. Finn komponenten og utvid kategorien (for eksempel DVD-/CD ROM-stasjoner). Kategorien viser det opprinnelige produsentnavnet for komponenten.

Velg en nedlasting
  7. Følg veiledningen på skjermen for å installere programvaren eller driveren.

Finne BIOS-oppdateringer på HP-nettstedet

Installer bare BIOS fra HP. Bruk en av følgende koblinger for detaljerte instruksjoner for hvordan du finner og installerer BIOS-oppdateringer fra HP.

Finn fastvareoppdateringer

Fastvare brukes oftest med CD/DVD-stasjoner, men nettverkskort, modemer og skjermkort kan også bruke fastvare. Se etter oppdateringer av stasjonsfastvare fra HP eller maskinvareprodusenten.

Fastvare brukes oftest med CD/DVD-stasjoner, men nettverkskort, modemer og skjermkort kan også bruke fastvare. Se etter oppdateringer av stasjonsfastvare fra HP eller maskinvareprodusenten.

Gjenopprette eller installere programvare eller apper (Windows)

Gjenopprett eller installer et program som ikke fungerer ordentlig eller blir infisert med skadelig programvare. Dette fungerer også for å tilbakestille et program til den opprinnelige versjonen.

Finne og laste ned programvare og apper fra Microsoft, HP eller produsentens nettsted.

1. Kontroller Microsoft Store. Mange av appene som var forhåndsinstallert på datamaskinen din, er tilgjengelige for gratis nedlasting i Microsoft Store-appen.

2. Gå til siden HP kundestøtte – Nedlasting av programvare og drivere. Hvis en La oss identifisere produktet ditt for å komme i gang-side vises, velger du datamaskintype. Skriv inn modellnavnet til datamaskinen, og klikk deretter Send. Finn driveren for programvaren fra listen over tilgjengelige programvare og driverkategorier. Klikk på kategorinavnet, og klikk deretter på Last ned.

For mer informasjon og støtte går du til HP-datamaskiner – Problemer med apper i Windows 10

Gjenopprette enhetsdrivere (Windows)

Gjenopprett eller installer et program som ikke fungerer ordentlig eller blir infisert med skadelig programvare. Dette fungerer også for å tilbakestille et program til den opprinnelige versjonen. Du kan finne og gjenopprette eller installere opprinnelige enhetsdrivere for datamaskinen med Windows 10.

1. HP anbefaler at du installerer de nyeste driverne som er tilgjengelig fra Windows Update. Gå til Hp-datamaskiner – Oppdatere drivere og programvare med Windows Update for mer informasjon.

2. Gå til siden HP kundestøtte – Nedlasting av programvare og drivere. Hvis en La oss identifisere produktet ditt for å komme i gang-side vises, velger du datamaskintype. Skriv inn modellnavnet til datamaskinen, og klikk deretter Send. Finn driveren for programvaren fra listen over tilgjengelige programvare og driverkategorier. Klikk på kategorinavnet, og klikk deretter på Last ned.

Hvis du trenger en tidligere versjon av en driver, kan det være en kobling til en eldre driver i detaljene.

Få oppdateringer fra programvare- eller maskinvareprodusenten

Finn ut hvordan du får oppdateringer fra programvare- eller maskinvareprodusenten

Hvis du ikke finner en oppdatering fra HP, kan du prøve produktprodusentens nettsted.

ADVARSEL:

Installer bare BIOS fra HP. Ikke installer BIOS-oppdateringer fra nettstedet til produsenten av systemkortet. Det kan hindre bruk av HP System Recovery.

Produktprodusenter leverer teknologi som brukes på mange HP- og Compaq-datamaskiner. Mange produsenter av maskinvarekomponenter har sitt eget nettsted med drivernedlastinger.

Merk:

Finn informasjon om datamaskinens maskinvare ved å bruke produktspesifikasjonene for datamaskinmodellen. Gå til HP kundestøtte-nettstedet, skriv inn datamaskinens modellnummer, etterfulgt av Produktspesifikasjoner i Søk-boksen, og trykk deretter på Enter. Klikk på koblingen Produktspesifikasjonene for datamaskinen.

Skriv for eksempel 34-a172cn produktspesifikasjoner.

Vanlige spørsmål om programvare og drivere

Les gjennom vanlige spørsmål om programvare og drivere

Hvor kan jeg finne drivere for min forretningsdatamaskin?

Finn ut hvordan du finner drivere for en forretningsdatamaskin.

Gå til HP-datamaskiner – Bruke HP Image Assistant til å laste ned HP image Assistant. Dette verktøyet gir en rask og enkel måte å laste ned programvare- og driveroppdateringer for HP bærbare og stasjonære forretnings-PC-er. I tillegg tilbyr HP alternative drivere og løsninger gjennom Client Management-løsninger på siden HP Driver-pakker.

Hva om jeg ikke finner driverne etter å ha installert et annet operativsystem på datamaskinen min?

Finn og last ned programvare eller drivere fra maskinvareprodusenten.

ADVARSEL:

Med mindre annet er angitt, støtter ikke HP programvare som ikke fulgte med datamaskinen. Se garantien for detaljert informasjon.

1. Finn kompatible drivere for alle komponentene på datamaskinen.

2. Opprett gjenopprettingsplater. Hvis det oppstår kompatibilitetsproblemer, kan du gjenopprette datamaskinen.

3. Finn navnene på de ulike maskinvarekomponentene i datamaskinen. Den viktigste komponenten er brikkesettet. Det driver mange av de innebygde komponentene, for eksempel nettverk, lyd og til og med video. Finn komponentnavn og produsenter på produktspesifikasjonene for datamaskinmodellen.

Søk etter datamaskinmodellen pluss ordet spesifikasjoner øverst på denne siden. Hvis du for eksempel har en stasjonær HP Pavilion HPE h8-1360t-datamaskin, søker du etter h8-1360t spesifikasjoner. Se deretter om driveren finnes på produsentens nettsted. For en liste over nettsteder kan du se Få oppdateringer fra program- eller maskinvareprodusenten.

4. Finner og installer den nyeste brikkesettdriverpakken for det nye operativsystemet.

Hvis datamaskinen ikke har en Internett-tilkobling, kan du laste ned brikkesettet fra en annen datamaskin. Lagre den på en CD eller USB-lagringsenhet, og overfør den deretter til datamaskinen. Hvis du behøver mer hjelp til å finne brikkesett og andre nedlastinger, seFå oppdateringer fra program- eller maskinvareprodusenten.

5. Etter at du har installert brikkesettet, laster du til slutt ned og installerer de nyeste driverne for alle komponenter som ikke fungerer som de skal. For eksempel lager ikke datamaskinen noen lyd, og den bruker Realtek HD-lyd. Gå til Microsoft eller Realteks nettsted for å laste ned og installere en ny HD-lyddriver.

Hvis drivere ikke er tilgjengelig og maskinvarekomponenten ikke fungerer, må du kanskje bytte ut komponenten. For eksempel endret du operativsystemet fra Windows Vista til Linux og en Linux-lyddriver er ikke tilgjengelig. For å løse dette kan du installere et lydkort og en driver som er kompatibel med Linux.