• Opplysning

• Tilbakemelding

HP-datamaskiner – Teste for maskinvarefeil i Windows 10

HP har diagnostikkprogrammer som du kan bruke til å teste maskinvarekomponentene på datamaskinen og bekrefte maskinvarefeil.

Start ved å bruke den raske testen til å raskt identifisere maskinvareproblemer. Hvis testen ikke oppdager noen feil men datamaskinen fortsatt viser symptomer på et maskinvareproblem, kjører du den omfattende testen.

Hvis en komponent ikke består en test, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Feilsøking.

2. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

3. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

4. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

5. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Merk:

Det grafiske brukergrensesnittet kan være annerledes, avhengig av hvilken versjon av verktøyet du bruker.

Kjøre systemtester i Windows

Systemtestene kontrollerer maskinvarens undersystemer for å sikre at de fungerer.

Hvis en komponent ikke består en test, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Feilsøking.

2. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

3. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

4. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

5. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Kjøre Rask test i HP PC Hardware Diagnostics (ca. fire minutter)

Åpne HP PC hardware Diagnostics og kjør den raske testen.

Rask test utfører en rask kontroll av systemet for å bekrefte at hovedkomponentene fungerer på riktig måte. Den raske testen er delt inn i to deler, hver del kjører flere tester. Den raske testen inkluderer:

• Batterisjekk

• Prosessorsjekk

• Trådløs modulsjekk

• Systemkortsjekk

• Harddisk – SMART-kontroll

• Kort DST-sjekk av harddisk

• Hurtigsjekk av minnet

• Optimalisert DST-sjekk av harddisk

• Sjekk av skjermminne

Du kan ikke bruke datamaskinen din under testen. Denne testen tar 3 til 5 minutter eller mer å utføre, avhengig av systemkonfigurasjonen. Du kan avbryte når som helst ved å trykke på tasten esc (Escape).

1. I Windows søker du etter og åpner HP PC Hardware Diagnostics for Windows-appen.

Hvis appen ikke er tilgjengelig på datamaskinen, kan du laste ned den nyeste versjonen fra nettstedet til HP Hardware Diagnostics.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemtester.

3. Klikk på fanen Hurtig systemtest.

4. Klikk på Kjør én gang.

Mens testen kjører, vises gjenstående tid og testresultat for hver komponent på skjermen.

5. Gjør et av følgende, avhengig av testresultatene.

• Hvis en komponent ikke består en test, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Feilsøking.

2. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

3. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

4. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

5. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

• Hvis alle tester er fine, klikker du på Fortsett og deretter Kjør én gang for å kjøre den Andre delen til den raske testen.

Hvis det ikke er feil på noen systemkomponenter, kjør omfattende test.

Kjøre den omfattende HP PC Hardware Diagnostics-testen (to timer eller mer)

Åpne HP PC hardware Diagnostics og kjør den omfattende testen.

Kjør den omfattende testen hvis ingen systemkomponenter mislyktes under rask test. Det kan ta to eller flere timer å fullføre denne testen. Den omfattende testen inkluderer:

• Batterisjekk

• Prosessorsjekk

• Systemkortsjekk

• Harddisk – SMART-kontroll

• Kort DST-sjekk av harddisk

• Optimalisert DST-sjekk av harddisk

• Lang DST-sjekk av harddisk

• Omfattende minnesjekk

• Sjekk av skjermminne

Du kan ikke bruke datamaskinen din under testen. Det tar to timer eller mer å fullføre den omfattende testen, avhengig av systemkonfigurasjonen. Du kan avbryte når som helst ved å trykke på tasten esc (Escape).

1. I Windows søker du etter og åpner HP PC Hardware Diagnostics for Windows-appen.

Hvis appen ikke er tilgjengelig på datamaskinen, kan du laste ned den nyeste versjonen fra nettstedet til HP Hardware Diagnostics.

2. På hovedmenyen klikker du på Systemtester.

3. Klikk på fanen Omfattende systemtest.

4. Klikk på Kjør én gang.

Mens testen kjører, vises gjenstående tid og testresultat for hver komponent på skjermen. Det kan ta to timer eller mer å fullføre denne testen.

5. Hvis en komponent ikke består en test, klikker du på Feilsøk.

6. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

7. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

8. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

9. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Hvis den omfattende testen ikke finner noen problemer med maskinvaren, kjører du Komponenttester.

Kjøre HP PC Hardware Diagnostics UEFI-tester når Windows ikke starter

Test datamaskinens maskinvare med HP PC Hardware Diagnostics UEFI.

Kjøre Rask test i HP PC hardware Diagnostics UEFI (ca. fire minutter)

Når Windows ikke starter, kan du starte maskinvarediagnostikken ved å kjøre den raske testen. Den raske testen er delt inn i to deler, hver del kjører flere tester.

1. Hold strømknappen inne i minst fem sekunder for å slå datamaskinen av.

2. Slå på maskinen og trykk umiddelbart på tasten esc gjentatte ganger, ca. en gang i sekundet. Når menyen vises, trykker du på f2-tasten.

3. I hovedmenyen i HP PC Hardware Diagnostics (UEFI) velger du Systemtester.

Hvis diagnostikken ikke er tilgjengelig når du bruker F2-menyen, kan du kjøre Diagnostics fra en USB-stasjon. For å laste ned den nyeste versjonen av diagnostikktesten går du til nettstedet HP Hardware Diagnostics. Se Testing med HP PC Hardware Diagnostics fra en ekstern USB-enhet for instruksjoner.

4. Klikk på Rask test > Kjør en gang.

Mens testen kjører, vises gjenstående tid og testresultat for hver komponent på skjermen.

• Hvis en komponent ikke består en test, skriver du ned feil-ID-en (24-sifret kode) før du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

• Hvis alle tester består, klikker du på Fortsett > Kjør en gang for å kjøre den andre delen av den raske testen.

5. Hvis en komponent ikke består en test, skriver du ned feil-ID-en (24-sifret kode) før du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

Hvis det ikke er feil på noen systemkomponenter, kjører du omfattende test.

Kjøre Omfattende test i HP PC Hardware Diagnostics UEFI (to timer eller mer)

Kjør den omfattende testen hvis ingen systemkomponenter ikke fungerte under den raske testen.

1. Hold strømknappen inne i minst fem sekunder for å slå datamaskinen av.

2. Slå på maskinen og trykk umiddelbart på tasten esc gjentatte ganger, ca. en gang i sekundet. Når menyen vises, trykker du på f2-tasten.

3. På HP PC Hardware Diagnostics (UEFI)-hovedmenyen, klikker du på Systemtester > Omfattende test.

4. Klikk på Kjør en gang eller Gjenta til feil.

Mens testen kjører, vises gjenstående tid og testresultat for hver komponent på skjermen.

5. Hvis en komponent ikke består en test, skriver du ned feil-ID-en (24-sifret kode) før du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

Få støtte ved hjelp av HP PC Hardware Diagnostics Failure ID-kode

Hvis en test mislykkes, kan du bruke den med følgende QR-kode til å kontakte HP med informasjon om problemet.

1. Klikk på Kontakt HP på testresultatskjermen.

Et eksempel på en mislykket test med kontakt HP Option
  2. Les HP Support Disclaimer, og klikk deretter på Ja.

En QR-kode vises.

Et eksempel på en QR-kode fra HP Support
  3. Bruk mobilenheten til å skanne QR-koden.

4. Mobilenheten åpner standardnettleser og Feil-ID-koden din er forhåndsutfylt i feltet. Kontroller eller fyll ut nødvendig informasjon, og trykk deretter på Fortsett for å starte kundestøtten.

Et eksempel på en Feil-ID-kode på en mobilenhet

Utføre komponenttester i HP PC Hardware Diagnostic UEFI

Symptomtester bruker vanlige problemer til å identifisere årsaken til problemet.

Merk:

Symptomtestene er ikke tilgjengelige i HP PC hardware Diagnostics for Windows.

1. Hold strømknappen inne i minst fem sekunder for å slå datamaskinen av.

2. Slå på maskinen og trykk umiddelbart på tasten esc gjentatte ganger, ca. en gang i sekundet. Når menyen vises, trykker du på f2-tasten.

3. På hovedmenyen HP PC Hardware Diagnostic UEFI klikker du på Symptomtester.

4. Finn symptomet som best beskriver datamaskinproblemet ditt i listen. Skriv det tilhørende nummeret i feltet nederst på skjermen, og trykk deretter på enter.

Alle symptomtester vises
  5. Vent mens testen utføres. Et omtrentlig klokkeslett for hver test vises på Problem skjermen.

Merk:

Du kan når som helst avbryte testen ved å trykke på en av tastene.

6. Gå gjennom resultatene på Testlogger skjermen, og skriv deretter ned testtype og feil-ID (24-sifret kode) for når du kontakter HPs kundestøtte.

Merk:

Klikk på Lagre logger, og du kan se resultatene igjen ved å klikke på Testlogger på hovedmenyen.

Utføre komponenttester i HP PC Hardware Diagnostics for Windows og HP PC Hardware Diagnostics UEFI

Disse komponenttestene brukes for å manuelt velge og teste de enkelte komponentene i datamaskinen.

Åpne menyen Komponenttester i Windows

Når Windows starter normalt, bruker du følgende fremgangsmåte for å åpne Komponenttester-menyen i Windows.

1. I Windows søker du etter HP PC Hardware Diagnostics for Windows og velger Kjør som administrator.

Hvis appen ikke er tilgjengelig på datamaskinen, kan du laste ned den nyeste versjonen fra nettstedet til HP Hardware Diagnostics.

2. I hovedmenyen klikker du på Komponenttester.

3. Klikk på plusstegnet ved siden av hver komponent for å utvide listen.

Menyen Komponenttester kan være annerledes, avhengig av komponentene som er installert på datamaskinen.

Menyen Komponenttester

Åpne menyen for Komponenttester når Windows ikke starter

Når Windows ikke starter, bruker du følgende instruksjoner for å åpne menyen Komponenttester.

1. Hold strømknappen inne i minst fem sekunder for å slå datamaskinen av.

2. Slå på maskinen og trykk umiddelbart på tasten esc gjentatte ganger, ca. en gang i sekundet. Når menyen vises, trykker du på f2-tasten.

3. I hovedmenyen klikker du på Komponenttester.

Menyen Komponenttester vises.

Menyen Komponenttester kan være annerledes, avhengig av komponentene som er installert på datamaskinen.

Menyen Komponenttester

Komplett liste over komponenttester for HP PC Hardware Diagnostics

Velg en komponenttest og følg veiledningen på skjermen.

Hvis en komponent ikke består en test, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Feilsøking.

2. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

3. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

4. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

5. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

• Prosessortest: Hurtigtest (10 sekunder) for å kontrollere at alle prosessorene fungerer. Klikk på Prosessor > Kjør en gang.

• Minnetester: Det er tre forskjellige minnetester tilgjengelig. Start med den raske testen (tre minutter eller mer, avhengig av mengden systemminne). Hvis den raske testen ikke finner et problem, kjører du hurtigtesten (ca. 10 minutter). (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis hurtigtesten ikke finner et problem, kjører du den omfattende testen. Du kan kjøre testen én gang eller angi at den skal gjentas til det oppstår en feil.

• Harddisk/-lagringstester: Det er seks harddisktester som det kan ta fra 10 minutter til to timer eller mer å fullføre.

• Strømtester: Strømtester omfatter strømkildetesten, strømadaptertesten og batteritesten.

• Strømkildetest: Denne testen kontrollerer at både batteriet og strømadapteren fungerer som de skal.

For å kjøre testen klikker du Kjør én gang. Strømkildetesten tar 4 minutter. Batterikalibreringstid er 2 til 4 timer.

• Strømadaptertest: En interaktiv test for å fastslå om vekselstrømadapteren fungerer. Denne testen krever et bra batteri. HP anbefaler at du kontrollerer at datamaskinen kan motta strøm ved å koble til en AC-adapter du vet fungerer.

For å kjøre testen klikker du Kjør én gang. Testen tar 2 minutter å kjøre.

• Batteritest: Batteritesten sjekker batteriet og gjør det mulig å bruke kalibrering hvis det er nødvendig.

Batteritesten tar 2 minutter. Batterikalibreringstid er 2 til 4 timer.

• Lydtest: Lydavspillingstesten sjekker at lydenheten fungerer som den skal. Under testen vil noen musikknoter spilles av i rekkefølge og deretter gjentas. Denne testen tar det ca. ett minutt å fullføre.

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Lyd > Kjør en gang. Velg enten høyttalerne eller hodetelefonene. Når du blir bedt om det, angir du antall toner du høres.

• Bluetooth-modultest: Denne testen sjekker at Bluetooth-modultesten oppdages riktig og er aktivert for bruk. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil starte testen, klikker du på Bluetooth-modul > Kjør en gang.

• Vifte test: Det er to viftetester tilgjengelig.

• Viftehastighetstest: Denne testen kontrollerer at viftene fungerer som de skal, ved å stille inn og kontrollere at hastigheten var riktig innstilt. Denne testen tar 2 til 10 minutter. For å kjøre testen klikker du Kjør én gang.

• Vifte temperatur test: Denne testen kontrollerer at CPU-viften virker som den skal ved hjelp av en temperatur test. Denne testen tar 320 sekunder. For å kjøre testen klikker du Kjør én gang.

• Fingeravtrykksleser-test: Denne interaktive testen kontrollerer fingeravtrykksleseren. Under testen blir du bedt om å sveipe fingeren over fingeravtrykksleseren. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Fingeravtrykksleser > Kjør en gang.

• Tastaturtest: Denne interaktive testen kontrollerer tastaturet. Denne testen krever et tastatur.

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Tastatur > Kjør en gang.

Tastaturtesttiden er 3 minutter.

Merk:

Bluetooth-enheter støttes for tiden ikke.

• Mus/-styreplatetester: Dette består av to tester, pekertesten og dra-og slipp-testen.

For å utføre testene klikker du på Mus/Styreplate. Velg testen du vil kjøre og klikk på Kjør én gang. Følg anvisningene på skjermen for å fullføre testen.

Merk:

Bluetooth-enheter støttes for tiden ikke.

• Nettverkstest: Det er tre tester.

• Kablet nettverk: Denne testen sjekker nettverkskontrolleren. For å kjøre denne testen kobler du til et nettverk med en nettverkskabel. Testen vil prøve å konfigurere nettverkskontrolleren ved hjelp av DHCP og kommunisere med DHCP-serveren. Denne testen tar omtrent 1 minutt.

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Kablet Nettverk > Kjør en gang.

• Trådløs modul: Denne testen kontrollerer at BIOS finner den trådløse modulen og at den er aktivert. Denne testen tar 30 sekunder.

Hvis du vil starte testen, klikker du på Trådløs modul > Kjør en gang.

• WWAN-modul: Denne testen kontrollerer at BIOS oppdager den trådløse nettverksmodulen for bredt område og at den er aktivert. Denne testen tar 30 sekunder.

Hvis du vil starte testen, klikker du på WWAN-modul > Kjør en gang.

• Optisk stasjon-tester: Disse testene inkluderer sekvensiell lesetest, random lesetest og skrivelest-sammenligningstest.

For å kjøre testen klikker du på Optisk stasjon. Velg en av testene, og klikk på Kjør én gang. Du må sette inn en CD eller DVD for å fullføre denne testen.

Disse testene tar 1 til 2 minutter å kjøre.

• Parallellport-tester: Denne testen lar deg velge flere forskjellige parallellporter å teste. Hvis testen finner flere porter, velger du hvilken parallellport du vil teste. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Velg en av følgende tester, og klikk Kjør én gang.

• Sjekk av de parallelle kontrollregistrene: Denne 1-minuttstesten kontrollerer de parallelle kontrollregistrene.

• Sjekk av de parallelle dataregistrene: Denne 1-minuttstesten sjekker de parallelle dataregistrene.

• Seriell port-tester: Denne testen lar deg velge flere forskjellige parallellporter å teste. Hvis testen finner flere porter, velger du hvilken serieport du vil teste. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Velg en av følgende tester, og klikk Kjør én gang.

• Sjekk av serieport-registrene: Denne 1-minuttstesten kontrollerer serieportregistrene.

• Sjekk av ekstern loopback i serielle porter: Denne interaktive 1-minuttstesten kontrollerer de serielle portene.

• Systemkort-test: Denne testen sjekker systemet for å sørge for at komponentene på systemkortet fungerer. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Systemkort > Kjør en gang.

Systemkorttesten sjekker følgende komponenter:

• PCI-enhetssjekk: Prøver å få tilgang til alle PCI-enhetene som er oppført som koblet til systemkortet.

• Minnesjekk: Prøver å hente total minnestørrelse gjennom UEFI-oppstartstjenesten. Testen sammenligner denne verdien med total minnestørrelse fra SMBIOS-tabellen.

• Sjekk av skjermminne: Prøver å finne innebygde grafiske enheter og hente skjermminne-informasjon. Dette inkluderer basisadresse og videominne størrelse.

• Lydkontroll: Lydkontrollen forsøker å initialisere lydkontroller og kodek.

• USB-kontroll: Prøver å finne en USB-vertskontroller i systemet.

Systemkorttesten tar 30 sekunder for å fullføre.

• Thunderbolt-test: Denne testen sjekker for tilstedeværelse av Thunderbolt-kontrolleren på systemet. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Thunderbolt > Kjør en gang.

• Berøringsskjerm-test: Rask interaktiv test for å sjekke om berøringsskjermen fungerer som den skal. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Berøringsskjerm > Kjør en gang.

• USB-porttest: Denne interaktive testen krever tilkobling av en ekstern USB-enhet, som en mus, tastatur eller en USB-minnepinne. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Før du utfører en test, kontroller at det ikke er noen USB-enheter som er koblet til porten du vil teste.

Hvis du vil starte testen, klikker du på USB-port > Kjør en gang, og koble deretter en USB-enhet til porten du vil teste.

Gjenta fremgangsmåten hvis du vil teste de andre USB-portene på datamaskinen.

• Videotester: Denne testen inkluderer tre tester av videomaskinvaren på datamaskinen din.

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Video, velg en av de følgende testene, og klikk deretter på Kjør en gang.

• Rask sjekk av skjermminne: Treminutters skjermminne-test

• Sjekk av skjermminne: Tjueminutters minnetest

• Palettkontroll: Ettminutts test av de tre videofargekomponentene. Følg instruksjonene på skjermen under testen.

• Tilkoblingstest for nettkamera: Denne testen starter videostrømming på nettkameraet. Dersom testen finner flere nettkameraer, velg nettkameraet du vil teste. (Denne testen er ikke tilgjengelig i Windows-versjonen av maskinvarediagnostikk på dette tidspunktet.)

Hvis du vil kjøre testen, klikker du på Webkameratilkobling > Kjør en gang.

Komponenttester for HP PC Hardware Diagnostics UEFI Minne-, harddisk-, strømadapter- og batteritester

Slik kjører du komponenttester for minne, harddisk, strømadapter og batteri med flere detaljer.

Teste minne i HP PC Hardware Diagnostics

Minnetestene omfatter en Rask test, en Hurtigtest og en Omfattende test. Kjør først den raske testen (tre til fem minutter). Hvis den raske testen ikke finner et problem, kjører du hurtigtesten (ca. 10 minutter). Hvis hurtigtesten ikke finner et problem, kjører du den omfattende testen (ca. 45 minutter) som også har alternativet Kjør sløyfe til det finnes feil.

Følg denne fremgangsmåten for å kjøre den raske testen:

1. I menyen Komponenttester, klikker du på Minne.

2. Klikk på Rask test.

Rask minnetest
  3. Klikk på Kjør én gang. Den raske testen starter.

4. Skanneresultatet vises på skjermen når den raske testen er ferdig.

Hvis minnet består den raske testen, men det fortsatt er et problem med datamaskinens minne, kjører du hurtigtesten.

Hvis minnet består hurtigtesten, men det fortsatt er et problem med datamaskinens minne, kjører du den omfattende testen. Denne testen kan ta 45 minutter eller mer.

Hvis minnet ikke består en test, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Feilsøking.

2. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

3. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

4. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

5. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Utføre harddisktester i HP PC Hardware Diagnostics

HP PC Hardware Diagnostics gir flere tester for å teste harddisken på datamaskinen og bekrefte maskinvarefeil. Begynn med den raske testen (to til tre minutter). Hvis den raske testen ikke finner et problem, kjører du den omfattende testen (to timer eller mer). Den kan kjøres én gang eller gjentas til en feil oppstår.

1. I menyen Komponenttester, klikker du på Lagring > Rask test.

Velg rask test av harddisk
  2. Klikk på Kjør én gang. Den raske testen begynner.

Skjermbildet for HP PC Hardware Diagnostics Harddisk SSD Test
  3. Hvis datamaskinen har mer enn én harddisk, velger du stasjonen som skal testes. For å teste alle harddiskene, velger du Test alle harddisker.

Skanneresultatet vises på skjermen når testen er ferdig. Testresultatene er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

4. Hvis harddisken består den raske testen, men det er fortsatt et problem med harddisken, kjører du den omfattende testen. Denne testen omfatter SMART-kontroll, kort DST-kontroll, optimert DST, lang DST. For å utføre disse testene individuelt, velger du dem fra menyen for Harddisktester.

5. Hvis harddisken ikke består en test, klikker du på Feilsøk.

6. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

7. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

8. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

9. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Teste datastrøm i HP PC hardware Diagnostics

Det er to forskjellige strømtester som er tilgjengelige, strømadaptertesten og batteritesten. For å utføre testene for begge samtidig går du til menyen Komponenttester og klikker på Strømkilde. Klikk deretter på Kjør én gang. Du kan teste hver komponent individuelt.

Utføre en strømadaptertest i HP PC Hardware Diagnostics

En interaktiv test for å fastslå om vekselstrømadapteren fungerer. Denne testen krever et bra batteri. Før du kjører strømadaptertesten, anbefaler HP at du kontrollerer at datamaskinen kan motta strøm ved å koble til en strømadapter som du vet fungerer.

Følg denne fremgangsmåten for å utføre strømadaptertesten.

1. Klikk på menyen Komponenttester, klikk på Strøm > Strømadaptertest > Kjør en gang. Strømadaptertesten begynner.

Skanneresultatet vises på skjermen når testen er ferdig.

2. Hvis strømadapteren ikke består en test, klikker du på Feilsøk.

3. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

4. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

5. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

6. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Utfører en batteritest i HP PC Hardware Diagnostics

HP PC Hardware Diagnostics (UEFI) tester funksjonen til batteriet og kan kalibrere batteriet hvis det er nødvendig. Batterisjekken tar ca. to minutter, og kalibreringen kan ta to timer eller mer.

Følg denne fremgangsmåten for å utføre batteritesten:

1. I menyen Komponenttester klikker du på Strøm > Batteri > Kjør en gang. Batteritesten starter.

Batteritest med kjør én gang valgt
  2. Når batteritesten er fullført, vises resultatene på skjermen. For mer informasjon om batteriet kan du klikke på Batteridetaljer.

Merk:

Du finner mer informasjon om hvordan du endrer innstillinger for Batteri behandling hvisdu blir bedt om det.

3. Hvis batteriet ikke består en test, klikker du på Feilsøk.

4. Følg veiledningen på skjermen for å prøve å løse problemet, og klikk deretter på Ja.

5. Hvis problemet ikke er løst, klikker du på Ja for å kontakte HPs kundestøtte.

6. Skriv ned eller Kopier feil-ID en (24-sifret kode) og produkt-ID for når du kontakter HPs kundestøtte. Informasjonen er også tilgjengelig i Testlogger på hovedmenyen.

7. Hvis datamaskinen er tilkoblet, klikker du på NESTE for å gå til nettstedet for HPs kundestøtte.

Hvis datamaskinen ikke er koblet til Internett, bruker du den mobile enheten til å skanne den angitte QR-koden og få tilgang til HPs kundestøtte.

Innstillinger for batteri styring (bare bærbare PC-er)

Etter at du har utført batteri testen, kan det være at du blir bedt av HP PC Hardware Diagnosticsom å endre batteri behandlings innstillingene for å optimalisere batteriet. Anbefalingen kan variere avhengig av datamaskinmodell.

Batteris kur behandler (bare kommersielle bærbare PC-er)

Hvis batteri tilstands behandling støttes av BIOS, viser batteri testen et spørsmål om å endre batteri innstillingen dersom innstillingen ikke er satt til den optimale innstillingen.

Skjermen La HP administrere min batterilading endres dynamisk hvordan den bærbare datamaskinen lader batteriet basert på bruksforhold og temperatur over tid, og optimerer batteriets tilstand over batteriets levetid.

Maksimere batteriets tilstands innstilling begrenser det maksimale ladenivået til batteriet til 80 % og optimere batteriets tilstand over batteriets levetid.

1. Battery Health Manager velg enten for å åpne Hovedmenyen, og endre innstillingen manuelt eller velg Endre min innstilling for å aktivere den anbefalte innstillingen automatisk.

2. Velg Godta.

3. Klikk på Hovedmeny for å gå tilbake til hovedskjermen.

Innstillingen trer i kraft neste gang datamaskinen startes på nytt.

Hvis den automatiske endringen mislykkes, kan du endre innstillingen manuelt ved å starte datamaskinen på nytt og trykke på f10 for å åpne BIOS Setup Utility.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HPs forretnings-PC-er-bruk av batteri helsestyrings funksjonen.

Adaptiv batteri Optimizer (bare bærbare PC-er)

Velg HPs bærbare PC-er som støtter Adaptive Battery Optimizer. HP anbefaler at du aktiverer denne innstillingen hvis den er deaktivert, for å bidra til å maksimere batteriets levetid.

Når Adaptive Battery Optimizer oppdager visse forhold, aktiveres beskyttelsestiltak for å minimere for tidlig batterislitasje. Mens den er aktivert, kan batteriets driftstid reduseres noe.

1. Velg Hovedmenyenfor å vise hovedmenyen og endre innstillingen manuelt eller velg Endre min innstilling for å aktivere den anbefalte innstillingen automatisk.

2. Velg Godta.

3. Klikk på hovedmeny for å gå tilbake til hovedskjermen.

Innstillingen trer i kraft neste gang datamaskinen startes på nytt.

Hvis den automatiske endringen mislykkes, kan du endre innstillingen manuelt ved å starte datamaskinen på nytt og trykke på f10 for å åpne HPs datamaskinoppsett.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan HP gaming bærbare datamaskiner – Vi presenterer Adaptive Battery Optimizer, designet for å forlenge batteriets levetidn.

Batteri vedlikeholdsfunksjon (kun bærbare PC-er)

Med innstillingen batteri behandlings funksjon kan du angi maksimalt lade nivå til enten 100 %, 80 % eller 50 %.

HP anbefaler at du endrer denne innstillingen til 80 % for å bidra til å redusere for tidlig batteri slitasje og bidra til å sørge for optimal batteri tilstand over batteriets levetid.

1. Velg HovedmenyenBatterivedlikehold -ledeteksten for å åpne hovedmenyen, og endre innstillingen manuelt eller velg Endre min innstilling for å aktivere den anbefalte innstillingen automatisk.

2. Velg Godta.

3. Klikk på Hovedmeny for å gå tilbake til hovedskjermen.

Innstillingen trer i kraft neste gang datamaskinen startes på nytt.

Hvis den automatiske endringen mislykkes, kan du endre innstillingen manuelt ved å starte datamaskinen på nytt og trykke på f10 for å åpne HPs datamaskinoppsett.

Slik testes komponenter i HP PC Hardware Diagnostics

Tabellen nedenfor beskriver de tilgjengelige komponenttestene.

Komponenttester og deres beskrivelser

Komponenttest

Hva testen gjør

Testvarighet

Hva testen ikke sjekker

Interaktiv/ikke-interaktiv

Prosessor

Validerer at alle prosessorer fungerer og ble initialisert av BIOS.

10 sekunder

Termikk, prosessorens ytelseshastighet

Ikke-interaktiv

Minne – Rask

Kjører algoritmer på minnet som omfatter March LR, Random-adresse og Datamønster.

3+ minutter for 4 GB

Termikk

Ikke-interaktiv

Minne – Hurtig

Kjører algoritmer på minnet som omfatter March LR, Random-adresse og Datamønster pluss ekstra tester.

10 minutter for 4 GB

Termikk

Ikke-interaktiv

Minne – Omfattende

Kjører algoritmer på minnet som omfatter March LR, Random-adresse og Datamønster pluss ekstra tester.

45 minutter for 4 GB

Termikk

Ikke-interaktiv

Harddisk – Hurtig

SMART-kontroll + kort DST-kontroll.

3 minutter

Ikke-interaktiv

Harddisk – Omfattende

SMART-kontroll + kort DST-kontroll + optimert DST + lang DST.

2 timer og 15 minutter

Ikke-interaktiv

Harddisk – SMART-kontroll

Overvåker disk egenskaper og avgjør om disken når terskelen.

30 sekunder

Ikke-interaktiv

Harddisk – Kort DST

Leser en liten prosentandel av sektorer på stasjonen for feil uavhengig av systemet.

2 minutter

Ikke-interaktiv

Harddisk – Optimert DST

En lesetest på sektorer av disken som brukes av operativsystemet.

10 minutter

Ikke-interaktiv

Harddisk – Lang DST

En lesetest på sektorer av disken.

2 timer

Ikke-interaktiv

Vekselstrømadapter

Tester for å fastslå om vekselstrømadapteren fungerer.

2 minutter

Ikke-interaktiv

Audio

Tester funksjonalitet for systemets lydsystem, inkludert lydkontrollere og kodeker.

60 sekunder pr. lydutgang

Interaktiv

Batteri

Kontrollerer batteridata og fastslår om batteriet virker riktig.

2 minutter

Ikke-interaktiv

Bluetooth-modul

Ser etter oppdaging av Bluetooth-modulen.

30 sekunder

Bluetooth-kommunikasjon

Ikke-interaktiv

Viftehastighet

Finner ut om viftene fungerer som de skal.

2–10 minutter

Ikke-interaktiv

Vifte-termisk

Finner ut om CPU-viften virker som den skal.

320 sekunder

Ikke-interaktiv

Fingeravtrykksleser

Test for å sjekke fingeravtrykksleseren.

1 minutt

Sikkerhetsverifisering

Interaktiv

Tastatur

Test for å sjekke hver tast på tastaturet.

3 minutter

Multimedieknapper, Bluetooth-enheter

Interaktiv

Mus

Test som kontrollerer pekeren og dra/slipp-funksjoner.

3 minutter

Rulle, Bluetooth-enheter

Interaktiv

Nettverkstilkoblede nettverk

Kontrollerer nettverkskontrolleren etter kabeltilkobling og en IP-adresse med DHCP.

60 sekunder

Dataoverføring

Ikke-interaktiv

Nettverk-trådløs modul

Leser BIOS-informasjon angående status for WLAN-kontrolleren.

30 sekunder

Tilkoblingsbarhet

Ikke-interaktiv

Nettverk-WWAN-modul

Leser BIOS-informasjon angående status for WWAN-kontrolleren.

30 sekunder

Tilkoblingsbarhet

Ikke-interaktiv

Optisk stasjon

Tester lese- og skrivefunksjonene for den optiske stasjonen.

2 minutter pr test

Mediekvalitet

Interaktiv

Parallellport

Kontrollerer om det er parallelle portregistre.

30 sekunder

Ikke-interaktiv

Seriell port

Kontrollerer serieportregistrene.

30 sekunder

Ikke-interaktiv

Systemkort

Bruker, viser og kontrollerer kommunikasjonen med alle PCI-enheter. Kontrollerer interne bussfiler, minne, skjermminnet, lyd og USB.

30 sekunder

RTC-batteri, PCIMA-spor, ekspress kortporter, serieporter, parallellport

Ikke-interaktiv

Berøringsskjerm

Test som sjekker berøringsskjermens respons.

3 minutter

Kalibrering

Interaktiv

USB-port

Tester tilkoblingsbarhet for USB-port.

60 sekunder per port

Skrivetest

Interaktiv

Videominne

Tester video-kontroller-delsystem.

20 minutter

Grafikkprosessorenhet, termikk

Ikke-interaktiv

Videopalett

Tester fargeverdiene.

1 minutt

Grafikkbehandlingsenhet

Interaktiv

Nettkameratilkobling

Test for å oppdage et tilkoblet nettkamera.

1 minutt

Interaktiv

Installere HP PC maskinvarediagnostikk

HP PC Hardware Diagnostics er tilgjengelig i to versjoner. Windows-versjonen brukes i Windows. UEFI-versjonen brukes når Windows ikke starter.

Installere HP PC Hardware Diagnostics for Windows

Verktøyet kjøres i Windows-operativsystemet for å diagnostisere maskinvarefeil.

1. For å laste ned den nyeste versjonen, kan du gå til HP Hardware Diagnostics-nettstedet.

2. I delen nedlasting for Windows 10 klikker du PÅ WINDOWS 10.

Slik installerer du HP PC Hardware Diagnostics for Windows
  3. Klikk på Lagre.

4. Naviger til mappen på datamaskinen eller flashdisken der .exe-filen ble lastet ned, og dobbeltklikk på .exe-filen.

InstallShield-veiviseren åpnes.

5. Klikk på Neste.

6. Godta betingelsene i lisensavtalen og klikk på Neste.

7. Velg hvor du vil lagre filer, og klikk på Neste.

• For å kjøre programvaren på datamaskinen laster du den ned på skrivebordet til datamaskinen.

• For å kjøre programvaren fra en USB-disken laster du den ned til en USB-disk.

Velge plassering for å lagre filene
  8. Klikk på Neste for å installere programvaren.

9. Når installasjonen er fullført, klikker du på Fullfør for å lukke veiviseren.

10. I Windows søker du etter HP PC Hardware Diagnostics for Windows og velger Kjør som administrator.

Velg Kjør som administrator
  11. Når verktøyet åpnes, velger du den typen diagnostisk test du vil utføre, og følger veiledningen på skjermen.

Merk:

Hvis du må stoppe en diagnostikktest på noe tidspunkt, klikker du på Avbryt.

Installere HP PC Hardware Diagnostics UEFI

Når du ikke kan starte Windows, kan du laste ned HP PC Hardware Diagnostics UEFI på HP Hardware Diagnostics-nettstedet.

Installer om nødvendig HP PC Hardware Diagnostics UEFI på en tom USB-stasjon. USB kan nås fra en USB-stasjon ved å deaktivere sikker oppstart. For instruksjoner om å deaktivere Sikker oppstart kan du se HP-datamaskiner – Sikker oppstart (Windows 10)

1. For å laste ned den nyeste versjonen, kan du gå til HP Hardware Diagnostics-nettstedet.

2. Gå til HPs nettsted for maskinvarediagnostikk og finn delen Kan ikke starte Windows eller er Windows låst?. Der klikker du på Last ned HP Diagnostics UEFI.

3. Velg hvor du vil lagre filer, og klikk på Lagre.

4. Naviger til mappen på datamaskinen eller flashstasjonen der .exe-filen ble lastet ned, og dobbeltklikk på .exe-filen.

InstallShield-veiviseren åpnes.

5. Klikk på Neste.

6. Godta betingelsene i lisensavtalen og klikk på Neste.

7. Velg hvor du vil lagre filer, og klikk på Neste.

Merk:

InstallShield-veiviseren lagrer automatisk filene på datamaskinens harddisk.

Plassering for å lagre filer for HP PC hardware Diagnostics UEFI-installasjon
  8. Velg språk for installasjonen. Klikk deretter på OK.

Veiviseren gjør klar til å installere HP PC Hardware Diagnostics UEFI.

9. Klikk på Neste for å åpne installasjonsveiviseren.

10. Velg installasjonssted for HP PC Hardware Diagnostics UEFI-programmet, og klikk deretter på Neste.

• Hvis du laster ned på datamaskinen som blir testet, kan du velge UEFI-partisjon på harddisk.

• For å laste ned til en USB-stasjon velger du USB-flash-enhet.

Installasjonsplassering for HP PC Hardware Diagnostics (UEFI)
  11. Klikk på Installer.

12. Klikk på Ja for å opprette en HP_TOOLS-partisjon.

13. Vent mens programvaren installeres. Klikk på OK for å lukke veiviseren.

Teste maskinvare med HP PC Hardware Diagnostics fra en ekstern USB-enhet

Hvis HP PC maskinvarediagnostikk ikke kan teste datamaskinen fra harddisken, kan du kjøre testene fra en USB-enhet. For å klargjøre en USB-enhet må du laste ned og installere den nyeste versjonen av HP PC Hardware Diagnostics (UEFI) på en USB-enhet.

1. Slå av datamaskinen.

2. Sett inn USB-enheten som inneholder HP PC Hardware Diagnostics inn i en USB-port på datamaskinen.

3. Slå på datamaskinen, og trykk umiddelbart på tasten Esc gjentatte ganger til oppstartsmenyen vises.

Merk:

Hvis du ikke kan starte datamaskinen fra USB-lagringsenheten, må du midlertidig deaktivere sikker oppstart fra BIOS. For instruksjoner kan du se HP-datamaskiner – Sikker oppstart (Windows 10)

4. Trykk på f2 for å velge Systemdiagnostikk.

Oppstartmeny
  5. Velg ønsket språk fra listen.

Startsiden for HP PC Hardware Diagnostics åpnes og viser versjonsnummeret og USB.

Skjermbildet HP PC Hardware Diagnostics UEFI

Systemet er klart til å begynne testing.

Bruke grunnleggende HP PC Hardware Diagnostics

Grunnleggende HP PC Hardware Diagnostics er et grunnleggende brukergrensesnitt som gjør at du kan kjøre bestått/-ikke bestått-tester på prosessoren, minnet, lagringen, harddisken, batteriet og hovedkortet.

Merk:

Når du bruker grunnleggende HP PC Hardware Diagnostics, kan du ikke navigere ved hjelp av musen eller styreplaten.

1. Hold Strømknappen inne i minst fem sekunder for å slå datamaskinen av.

2. Slå på maskinen, og trykk umiddelbart på tasten f2 gjentatte ganger, ca. én gang i sekundet, til programmet HP PC Hardware Diagnostics UEFI - BIOS vises.

Grunnleggende HP PC Hardware Diagnostics
    Merk:

Svartskjerm (BIOS)-versjonen av HP PC Hardware Diagnostics vises hvis PC-en ikke finner den komplette UEFI-versjonen som er installert på en USB-stasjon eller en harddiskpartisjon. Hvis HP PC Hardware Diagnostics UEFI (med hvit skjerm) vises, bruker du fremgangsmåten for å kjøre tester i HP PC Hardware Diagnostics UEFI.

3. Bruk piltastene på tastaturet for å velge en test, og trykk deretter på enter.

Når du har startet testen, vises to skjermbilder: test pågår og etter testen, en skjerm som viser om testen ble bestått/ikke bestått.

4. Hvis en komponent ikke består en test, skriver du ned informasjonen slik at du har den tilgjengelig når du kontakter HPs kundestøtte.

Teste maskinvare ved bruk av HP Support Assistant

HP Support Assistant gir enkel tilgang til diverse tester for maskinvarediagnostikk. Finn ut hvordan du tester for maskinvareproblemer med HP Support Assistant Diagnostics.

Merk:

HP Support Assistant er kun tilgjengelig når datamaskinen starter opp i Windows.

Åpne HP Support Assistant Diagnostics

Du finner HP Support Assistant Diagnostics under fanen Feilsøking og løsninger.

1. Last ned og installer den nyeste versjonen av HP Support Assistant.

2. Søk etter og åpne HP Support Assistant i Windows.

3. Velg fanen Min bærbare datamaskin og velg datamaskinen din fra enhetslisten.

Kategorien min bærbare datamaskin
  4. I delen Løser & diagnostikk klikker du på Se alle reparasjoner og diagnostikk, og deretter klikker du på Start under hva du vil gjøre fra følgende alternativer:

• Ettklikksløsninger

• Løs nettverket ditt

• Løse problemer med lyd

• Optimaliser systemytelsen

• Sjekk operativsystemet

• Diagnostikk

• Kjør maskinvarediagnostikk

• Diagnostiser eventuelle problemer med skriveren

• Kontroller batteriet

5. Fortsett til delen for problemet du ønsker å feilsøke og følg instruksjonene på skjermen.

Kategorien Fixes & Diagnostics

Teste batteriet med HP Support Assistant

HP Batterisjekk er et verktøy i HP Support Assistant som gir en enkel, men nøyaktig test av batteriet i Windows.

Hvis du vil bruke HP Support Assistant for å kontrollere og kalibrere batteriet, følger du disse instruksjonene:

1. Søk etter og åpne HP Support Assistant i Windows.

Hvis appen ikke er installert på datamaskinen din, går du til HP Support Assistant for å laste ned den siste versjonen.

2. Velg Innhold-fanen og klikk Batteri. Batteriet vises.

Velge Min bærbare PC på HP Support Assistant-startskjermen
  3. Klikk på HP Batterisjekk.

Batteri siden
  4. Vent mens batterisjekken fullføres.

HP Batterisjekk viser batteriets status.

Testresultater for batteri
  5. Se gjennom Batterisjekkresultater fra HP Support Assistant. Statusresultater du kan se inkluderer:

Batterisjekkresultater fra HP Support Assistant

Status

Melding

Foreslått handling

Bestått

Batteriet fungerer som det skal, og som forventet.

Les resten av meldingen for mer informasjon.

Svakt

eller

Svært svakt

Batteriet fungerer som det skal, men på grunn av normal aldring av batteriet er levetiden mellom oppladinger nå betydelig kortere enn da det var nytt.

Denne statusmeldingen vises når det oppstår en batterikapasitetsreduksjon over tid og etter bruk. Batteriet bør byttes ut for å få mest mulig arbeidstid ut av batteriet.

Skift ut

Batteriet rapporterer en feil og må skiftes ut så snart som mulig.

Bytt ut batteriet. Hvis datamaskinen er innenfor garantiperioden, kan du kontakte HPs kundestøtte for å kontrollere om batteriet dekkes av garantien.

Feil med et ID-nummer

Batteriet har hatt en maskinvarefeil.

Skriv ned batteristatus og feil-ID. Skriv deretter ned batteristatus og feil-ID, slik at du har den tilgjengelig hvis du trenger å kontakte HPs kundestøtte.

Ikke noe batteri

HP Batterisjekk registrerte ikke et batteri.

Det er ikke installert eller oppdaget noe batteri i batterirommet. Hvis du har installert et batteri, tar du ut batteriet og kontrollerer pinnene for å se om det er smuss eller andre fremmedlegemer som blokkerer forbindelsen. Sett et batteri helt inn i batterirommet hvis et batteri ikke var satt inn og du vil teste batteriet i batterirommet.

Ukjent

HP Batterisjekk fikk ikke tilgang til batteriet.

Ta ut batteriet, og sett det inn igjen. Du må kanskje laste ned og installere alle oppdateringer fra HP Support Assistant.

Kjøre HP Nettverkssjekk

HP Nettverkssjekk tester nettverkstilkoblingen og -maskinvaren. Følg denne fremgangsmåten for å teste nettverksmaskinvaren på datamaskinen din.

1. Klikk på Fiks nettverket i kategorien Min bærbare datamaskin i delen Løser & diagnostikk. Et skjermbilde som ber om tilbakemelding, kan vises. Du kan godta eller avvise det.

Kategorien min bærbare datamaskin
  2. Hvis Velkomst-skjermen vises, klikker du på Neste.

Merk:

Klikk på boksen ved siden av Ikke vis igjen for å hindre at velkomstskjermen vises igjen.

3. Vent mens HP Nettverkssjekk samler inn informasjon om Internett- og nettverkstilkoblingene.

HP Nettverkssjekk viser status for Internett- og nettverkstilkoblingene.

4. Klikk på pilen ved siden av Mulige rot årsaker for å finne mer informasjon om problemer som ble funnet og løst.

For uløste problemer klikker du på pilen ved siden og følger instruksjonene for å løse problemet.

Tilkoblingsstatus – ingen nettverk funnet