Skrive ut på begge sider av arket med en HP laserskriver

Konfigurer en tosidig utskriftsjobb med en HP laserskriver ved hjelp av innstillinger i skriverdriveren.

Skrive ut på begge sider av arket (Windows)

Bruk HPs skriverprogramvare til å sette opp en tosidig utskriftsjobb med en HP laserskriver.

1. For å unngå problemer med papirrekkefølge må du legge nok papir i papirskuffen for å kunne fullføre utskriftsjobben.

Merk:

For å unngå fastkjørt papir må du ikke skrive ut på begge sider av konvolutter, fotopapir, glanset papir eller transparenter. Ikke Skriv ut på papir lysere enn 60 g/m2 (16 lb) eller tyngre enn 105 g/m2 (28 lb).

2. Åpne dokumentet du vil skrive ut, og klikk deretter Fil > Skriv ut.

3. Klikk på Egenskaper for skriver, preferanser eller Skriveroppsett, avhengig av hva som vises.

Egenskaper-vinduet åpnes.

4. Finn ut om du vil at sidene skal leses som et hefte eller tabell.

Velg hefte eller tabell oppsettalternativ

Bildeforklaring

Beskrivelse

1

Hefteoppsett

2

Tabelloppsett

5. Velg sideretning-og oppsettalternativer i grunnleggende-kategorien, og velg deretter langside for hefteoppsett eller kort kant for tabelloppsett fra dobbeltsidig utskrift (manuell) alternativer.

Innstillinger for dupleksutskrift i Windows for HP laserskrivere
  6. Klikk på Fil og deretter på Skriv ut.

Dersom skriveren ikke automatisk skriver ut den andre siden, kan du fortsette med denne fremgangsmåten for å manuelt legge til en utskrift.

7. Fjern de utskrevne arkene fra utskuffen, og legg dem deretter inn i papirskuffen printet side ned og toppkanten inn.

8. Avhengig av skrivermodellen, trykker du på Fortsett, Fortsetter/avbryter eller OK for å fullføre utskriftsjobben.

Dupleksinnstillingene kan overføres til neste utskriftsjobb. Hvis du vil endre tilbake til ensidig utskrift, velger du Ingen fra Dobbeltsidig utskrift -menyen.

Skrive ut på begge sider av arket (Mac)

Konfigurere en tosidig utskriftsjobb (dupleks) fra en Mac-maskin med en HP-skriver.

1. For å unngå problemer med papirrekkefølge må du legge nok papir i papirskuffen for å kunne fullføre utskriftsjobben.

Merk:

For å unngå fastkjørt papir må du ikke skrive ut på begge sider av konvolutter, fotopapir, glanset papir eller transparenter. Ikke Skriv ut på papir lysere enn 60 g/m2 (16 lb) eller tyngre enn 105 g/m2 (28 lb).

2. Finn ut om du vil at sidene skal leses som et hefte eller et nettbrett.

Velg hefte- -eller nettbrettoppsett

Bildeforklaring

Beskrivelse

1

Hefteoppsett

2

Nettbrettoppsett

3. Åpne dokumentet, klikk på Fil > Skriv ut, og klikk deretter på Vis detaljer.

• Hvis Tosidig-innstillingen er tilgjengelig, velger du avmerkingsboksen for å aktivere den. Fra menyen med ikke navngitte utskriftsalternativer velger du deretter Oppsett, Innbinding på langsiden for hefteoppsett, eller Innbinding på kortsiden for nettbrettoppsett, fra Tosidig-menyen. Deretter klikker du på Skriv ut.

Innstillinger for dobbeltsidig utskrift i macOS
    • Hvis Tosidig-innstillingen ikke er tilgjengelig, fortsetter du til neste trinn.

4. Velg Papirhåndtering fra menyen med ikke navngitte alternativer, og velg deretter Bare oddetall fra menyen Sider til å skrive ut.

Velge oddetallssidene som skal skrives ut først
  5. Avhengig av din skrivertype velger du et alternativ fra menyen Siderekkefølge.

• Papirinnskuffen er på forsiden av skriveren: Velg Bakside

• Papirinnskuffen sitter øverst på baksiden av skriveren: Velg Automatisk

6. Klikk på Skriv ut.

7. Etter at den første siden er skrevet ut, fjerner du eventuelt papir som ikke er skrevet ut, fra innskuffen.

8. Fjern de utskrevne arkene fra utskuffen, og legg dem i innskuffen igjen.

• Papirinnskuffen er på forsiden av skriveren: Legg inn arkene med den utskrevne siden opp med øverste kant inn for hefteoppsett, eller nedre kant inn for nettbrettoppsett.

Legge inn ark for tosidig utskrift i en papirskuff foran
    • Papirinnskuffen sitter øverst på baksiden av skriveren: Legg inn arkene med den utskrevne siden ned med øverste kant inn for hefteoppsett, eller nedre kant inn for nettbrettoppsett.

Legge inn ark for tosidig utskrift i en papirskuff bak
  9. Gå tilbake utskriftsinnstillingene for dokumentet, og velg Bare partall fra menyen Sider til å skrive ut.

10. Velg et alternativ fra menyen Siderekkefølge.

• Papirinnskuffen er på forsiden av skriveren: Velg Normal

• Papirinnskuffen sitter øverst på baksiden av skriveren: Velg Automatisk

11. Klikk på Skriv ut.

Dupleksinnstillingene kan overføres til neste utskriftsjobb. Hvis du vil endre tilbake til ensidig utskrift, fjerner du merket ved siden av Tosidig, eller så velger du Alle sidene fra menyen Sider til å skrive ut.