• Opplysning

• Tilbakemelding

HP-skrivere – bruk HP Digital faks til å motta fakser på en datamaskin eller på e-post

HP Digital faks lagrer automatisk innkommende fakser i en mappe på nettverket, eller sender dem til en e-postkonto.

Denne funksjonen hjelper til med å lagre papir og blekk som et alternativ til å skrive ut fakser og gir tilgang til fakser når du er borte fra skriveren.

Forbered HP Digital faks-konfigurasjon

Konfigurer faksing med skriveren og installer HP-programvaren før du konfigurerer HP Digital faks.

Merk:

Tilgjengelige konfigurasjonsalternativer varierer etter skrivermodell og hvordan den kobles til datamaskinen. Nettverkstilkoblinger støtter lagring av fakser i en nettverksmappe og faks til e-post. USB-tilkoblinger støtter bare lagring av fakser i en lokal mappe.

• Kontroller at den fakskompatible skriveren er koblet til en fasttelefontjeneste eller en digital telefontjeneste, og at du kan sende og motta fakser.

• Installer HP Smart-appen eller HP-programvarepakken som inneholder konfigurasjonsverktøyet for HP Digital faks.

• Administratordatamaskinen trenger et brukernavn og passord. Hvis du lagrer i en nettverksmappe, må du kontrollere at mappen har full lese- og skrivetilgang.

• Hold datamaskinen eller serveren målmappen er plassert på, påslått og i klar-modus til enhver tid. Fakser kan ikke lagres dersom datamaskinen eller serveren er slått av eller i dvalemodus.

Opprette en delt nettverksmappe

Konfigurer en delt mappe som kan nås av andre brukere eller enheter i nettverket.

Konfigurer HP Digital faks

Kjør det veiledede konfigurasjonsverktøyet for HP Digital faks fra en Mac eller en Windows-datamaskin.

Send en testfaks

Send en faks til HP, og vent deretter på at det er mulig å sende og motta fakser.

1. Lag en en-siders svart/hvitt testfaks.

2. Legg til faksnummeret i faksens topptekst. Tjenesten bruker nummeret til å sende avsenderfaksen. Kontroller at hele 10-sifret faksnummer er i overskriften, og at det stemmer overens med nummeret til telefonlinjen som er koblet til faksen.

3. Midlertidig suspendere eller deaktivere eventuelle konflikter telefonlinje tjenester som telefonsvarer, samtale venter, anonym samtale avvisning, personvern behandling og oppringer-ID, da disse kan forstyrre innkommende fakser. Å trykke *82 før du taster inn det tollfrie nummeret vil oppheve blokkeringsfunksjonen Anroper-ID i de fleste områder. Ta kontakt med teleselskapet hvis noen av disse tjenestene avbryter faks kommunikasjon.

4. Sende test faksen til 1-888-HPFaxme (1-888-473-2963).

5. Vent i 5 til 7 minutter før tjenesten sender en faks for retur.

Dersom en faks ikke blir mottatt etter 10 minutter, sjekk faksinnstillinger og prøv igjen.