HP-datamaskiner - Bruke HP Support Assistant (Windows)

HP Support Assistant bidrar til å holde HP-datamaskinen i god stand ved å finne oppdateringer og tilby feilsøkingsverktøy.

For å åpne HP Support Assistant, klikk på App-ikonet på oppgavelinjen, eller Søk etter support Assistant i Windows.

Se HP Chromebooks og HP Chromebases – HP Support Assistant for Chrome-operativsystemet for å få instruksjoner om hvordan du installerer og bruker HP Support Assistant-programvaren som er utviklet for Chrome-operativsystemet (Chrome OS).

Last ned og installer HP Support Assistant

Last ned og installer den nyeste versjonen av HP Support Assistant.

Gå til Laste ned HP Support Assistant for å laste ned og installere verktøyet.

Merk:

Hvis du ser etter et verktøy for å laste ned oppdateringer til en HP business PC, kan du gå til HP PC-er – Bruke HP Image Assistant.

Endre innstillingene for oppdateringsplan og meldinger i HP Support Assistant

Angi preferanser for når HP Support Assistant skal se etter oppdateringer eller viser varsler.

1. Klikk på ikonet Innstillinger i venstre verktøylinje til HP Support Assistant-vinduet.

2. Endre innstillingene i hvert avsnitt etter behov.

Oppdater PC-en med HP Support Assistant

Bruk HP Support Assistant til å finne og installere oppdateringer, inkludert BIOS-oppdateringer for din datamaskin med Windows.

Merk:

HP Support Assistant er ikke tilgjengelig for Windows 10 i S-modus. Hvis datamaskinen kjører Windows 10 i S-modus, kan du bruke Windows Update til å se etter oppdatert programvare og drivere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HP PC-er – Vanlige spørsmål om Windows i S-modus (Windows 11, Windows 10).

1. I Windows søker du etter og åpner HP Support Assistant eller trykker på app-ikonet på oppgavelinjen.

Merk:

Påse at du bruker HP Support Assistant versjon 8 eller nyere. Hvis denne versjonen av appen ikke er installert på datamaskinen, kan du laste ned den nyeste versjonen fra webområdet HP Support Assistant .

2. I Mitt dashbord -fanen finner du datamaskinen din og trykker på Oppdateringer.

3. Vent mens HP Support Assistant analyserer systemet.

4. Når analysen er fullført, velger du de oppførte oppdateringene, laster ned og installerer oppdateringene, og følger deretter instruksjonene på skjermen.

5. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det, og lukk deretter verktøyet.

Feilsøk problemer med maskinvare og enheter med HP Support Assistant

Bruk diagnostikkverktøy, guidede feilsøkingsverktøy og fremgangsmåter for å feilsøke problemer med maskinvare og programvare.

1. I fanen Mitt dashbord, klikker du på Reparasjoner og diagnostikk.

Velge Reparasjoner og diagnostikk
  2. Velg ett av alternativene på skjermen som gjelder problemet du opplever eller velg Veiledet feilsøking for å starte en virtuell agent.

3. Få tilgang til flere ressurser og feilsøkingsverktøyene i kategoriene Programvare og drivere, Meldinger og Støtteressurser.

Legg til en HP-enhet til HP Support Assistant

Legg til en HP-datamaskin, skriver eller en annen enhet til HP Support Assistant.

Skrivere må være koblet direkte til datamaskinen eller være på samme nettverk.

1. Hvis du kobler til en ekstern enhet, for eksempel en skriver, må du kontrollere at den er på og i klartilstand.

2. I kategorien Mitt dashbord, klikker du på Legg til enhet.

Velge Legg til enhet
  3. Klikk på Finn mine enheter for å vise en liste over tilgjengelige enheter som skal legges til.

Hvis enheten ikke vises, skriver du inn serienummeret i Serienummer-boksen og klikker deretter på Finn min enhet.

4. Klikk på enhetsnavnet, skriv inn et kallenavn for enheten, og klikk deretter på Legg til enhet.

Produkt- og serienummer med HP Support Assistant

Finn din datamaskins navn, produktnummer og serienummer med HP Support Assistant.

1. I Windows, søk etter og åpne HP Support Assistant, eller klikk på app-ikonet på oppgavelinjen.

Hvis appen ikke er installert på datamaskinen, gå til HP Support Assistant for å laste ned den siste versjonen.
  2. Finn datamaskinens produktnavn, produktnummer og serienummer i fanen My Dashboard.

Finne datamaskinens produktnavn, produktnummer og serienummer

Løs problemer med HP Support Assistant

Løs problemer når HP Support Assistant ikke fungerer som forventet.

Oppdatering HP Support Assistant

Last ned og installer den nyeste versjonen av HP Support Assistant.

1. Gå til HP Support Assistant.

2. Installer den nyeste versjonen.

Avinstaller og installer HP Support Assistant på nytt

Avinstaller og installer HP Support Assistant på nytt for å løse problemer med programvaren.

1. Søk etter og åpne Legg til eller fjern programmer i Windows.

2. Velg HP Support Assistant fra listen Apper og funksjoner.

3. Klikk på Avinstaller, og klikk deretter på Avinstaller igjen for å bekrefte.

Klikk på Avinstaller i apper & funksjoner
  4. Start datamaskinen på nytt.

5. Gå til HP Support Assistant , og last ned den nyeste versjonen.

6. Følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.