HP PC-er-feilsøking av problemer med kablet mus

Hvis en mus med USB-kabel ikke svarer eller fungerer som forventet, kontrollerer du tilkoblingen, installerer oppdateringer og bekrefter innstillingene for å løse problemet.

Se etter tilkoblingsproblemer med kablet mus

Hvis musen ikke fungerer, kan det være et tilkoblingsproblem.

1. Slå av datamaskinen.

2. Koble fra musekabelen.

3. Slå på datamaskinen.

4. Koble musen til datamaskinen.

• Hvis musen har en USB-kontakt, kan du bruke en port direkte på datamaskinen i stedet for en USB-hub. Prøv en annen port hvis musen ikke reagerer med det første du har prøvd.

• Hvis musen har en PS/2-tilkobling (kjennetegnes ved en rund kontakt i enden av ledningen), må du kontrollere at musen er koblet til museporten og ikke tastaturporten. Fargen på kabelkontakten og fargen på tilkoblingen skal stemme overens.

Koble musen til en annen datamaskin

Hvis musen ikke fungerer som forventet, kobler du musen til en annen datamaskin.

1. Slå av datamaskinen.

2. Koble fra musekabelen.

3. Sørg for at du har en annen datamaskin for å teste med.

4. Koble tastaturet til den andre datamaskinen.

• Hvis musen har en USB-kontakt, kan du bruke en port direkte på datamaskinen i stedet for en USB-hub. Prøv en annen port Hvis musen ikke reagerer med det første du har prøvd.

• Hvis musen har en PS/2-tilkobling (kjennetegnes ved en rund kontakt i enden av ledningen), må du kontrollere at musen er koblet til museporten og ikke tastaturporten. Fargen på kabelkontakten og fargen på tilkoblingen skal stemme overens.

5. Bruk musen med den andre datamaskinen.

• Ikke inntreffer på en annen datamaskin med samme mus: Det kan være programvarerelatert.

• Hvis problemet vedvarer på en annen datamaskin med samme mus: Det kan være at musen er defekt.

Teste musen ved hjelp av HP PC Hardware Diagnostics

Hvis musen ikke fungerer som forventet, kan du bruke HPs PC-diagnostikkverktøy for Windows for å få hjelp til å identifisere eventuelle problemer.

1. I Windows søker du etter HP PC Hardware Diagnostics for Windows. Høyreklikk på appen og velg deretter Kjør som administrator.

Hvis appen ikke er installert på datamaskinen, laster du ned den nyeste versjonen fra HP PC Hardware Diagnostics for Windows nettstedet.

2. I hovedmenyen klikker du Komponenttester.

Velge Komponenttester i hovedmenyen
  3. Velg inndataenheter, velg hver musetest, og klikk deretter Kjør én gang.

x

Kjøre musetest
  4. Følg instruksjonene for å teste musefunksjonen.

Når testen er fullført, vises resultatene på skjermen.

• Bestått: Musen fungerer som den skal, og som forventet.

• Ikke bestått (med et ID-nummer): Musen har hatt en maskinvarefeil. Skriv ned batteristatus og feil-ID. Skriv deretter ned batteristatus og feil-ID, slik at du har den tilgjengelig hvis du trenger å kontakte HPs kundestøtte.

Kjør Windows Update (Windows 10)

Oppdater Windows 10-datamaskinen ved hjelp av Windows Update.

1. Søk etter og åpne Se etter oppdateringer i Windows.

Hvis det er noen tilgjengelige oppdateringer, begynner de å installere automatisk.
  2. Start datamaskinen din på nytt hvis du blir bedt om det etter oppdateringen er installert.

Løse spesifikke museproblemer

Løs muse problemer som dårlig sporing, langsom peker, dårlig synlighet eller langsomme klikk.

Musen sporer ikke på riktig måte

Hvis det er et problem med musesporingen, kan du prøve å bruke musen på en annen overflate og rengjøre linsen.

1. Endre museoverflaten. Kontroller at musen er på et ikke-transparent, flatt underlag, for eksempel en musematte eller et hvitt papirark. Det kan hende at enheten ikke fungerer på glass, riflede, gjennomsiktige eller reflekterende flater.

2. Rengjør linsen. Støv og fingeravtrykk kan forårsake sporingsproblemer. Bruk en fuktig klut eller en bomullspinne til å rengjøre linsen på undersiden av musen.

Musepekeren er for langsom, for liten eller klikker sakte

Hvis musepekeren beveger seg for sakte, er vanskelig å se, eller dobbeltklikken er langsommere enn forventet, kan du endre museinnstillingene.

1. Søk og åpne Innstillinger for musen i Windows.

2. Velg Ekstra alternativer for musen.

3. I vinduet Egenskaper for mus velger du en kategori for innstillingene du vil endre.

• Knapper: Tilpass venstre- og høyreknappene, endre hastigheten til dobbeltklikking eller utheve elementer uten å holde museknappen nede.

• Pekere: Endre pekervalgene eller velg en visuell stil for pekeren.

• Pekeralternativer: Endre pekerhastighet, standardvirkemåte eller synlighet.

• Hjul: Tilpass vertikal eller horisontal rulling av musehjulet.

Finne kategoriene for å endre museinnstillinger

Gjenopprette datamaskinen med Microsoft System gjenoppretting

Bruk Microsofts system gjenoppretting for å tilbakestille datamaskinen til en tidligere tilstand når datamaskinen fungerte som den skulle.

Hvis du ikke har muligheten til å gjenopprette bedriftsdatamaskinen, må du ta kontakt med firmaets IT-avdeling eller en lokal tjeneste.

Gjenopprette datamaskinen når Windows starter som normalt

Gjenopprette datamaskinen til et tidligere tidspunkt.

1. Lagre alle åpne filer og lukk alle åpne programmer.

2. Søk etter og åpne Opprett et gjenopprettingspunkt i Windows.

3. I fanen Systembeskyttelse klikker du på Systemgjenoppretting.

Velge Systemgjenoppretting i vinduet Systembeskyttelse
  4. På Bekreft installasjon vinduet, klikk på Neste.

5. Velg gjenopprettingspunktet du vil bruke, og klikk deretter på Neste.

Velge et gjenopprettingspunkt
  6. Gå gjennom valget ditt og klikk deretter på Fullfør.

7. Les advarselen om at du ikke må avbryte systemgjenoppretting, og klikk deretter på Ja.

ADVARSEL:

Bruk system gjenoppretting til å fullføre uten avbrudd for å unngå at harddisken skader harddisken eller skade datamaskinen.

Bekreftelse på at systemgjenoppretting ikke kan avbrytes
    Systemgjenoppretting stiller datamaskinens konfigurasjon tilbake til et tidligere tidspunkt, og starter den på nytt.

Kontakt HPs kundestøtte

Hvis de foregående trinnene ikke løste problemet, må du ta kontakt med HPs kundestøtte for videre hjelp.

1. Gå til HP kundestøtte - kontakt.

2. Angi produktserienummeret for å vise garantistatus og endre posisjonen din, om nødvendig.

3. Velg et alternativ for støtte. Hvis du er i stillehavsregionen i Asia, blir du henvist til et lokal servicesenter i ditt område.