HP Scanjet - Slik skanner du som redigerbar tekst

Når du skanner dokumenter, kan du bruke HP Scan-programvaren til å skanne dokumenter i et format hvor du kan søke, kopiere, lime inn og redigere. Dette lar deg redigere brev, nyhetsklipp og mange andre dokumenter.
merknad:
Skanning av dokumenter som redigerbar tekst anbefales ikke ved oppløsninger på mindre enn 300 ppt.

Språk som støttes

Skanning av dokumenter som redigerbar tekst støttes på følgende språk:
  • Albansk
  • Arabisk
  • Bulgarsk
  • Katalansk
  • Kinesisk, forenklet
  • Kinesisk, tradisjonell
  • Kroatisk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk (Nederland)
  • Engelsk (både britisk og amerikansk)
  • Estisk
  • Finsk
  • Fransk (Frankrike)
  • Tysk (Tyskland)
  • Gresk
  • Hebraisk
  • Ungarsk
  • Italiensk (Italia)
  • Japansk
  • Koreansk
  • Litauisk
  • Norsk (Bokmål)
  • Polsk
  • Portugisisk (Brasil)
  • Portugisisk (Portugal)
  • Rumensk
  • Russisk
  • Slovakisk
  • Slovensk
  • Spansk (tradisjonell)
  • Svensk
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk

Retningslinjer for skanning av dokumenter som redigerbar tekst

• Kontroller at skannerglasset eller dokumentmaterens vindu er rent. Flekker eller støv på skannerglasset eller dokumentmaterens vindu kan hindre at programvaren konverterer dokumentet til redigerbar tekst.
  • Kontroller at dokumentet er lagt inn riktig. Kontroller at originalen ligger riktig og at dokumentet ikke er forskjøvet.
  • Kontroller at teksten i dokumentet er tydelig. For å konvertere dokumentet til redigerbar tekst må originalen må være tydelig og av høy kvalitet.
    Følgende forhold kan det føre til at programvaren mislykkes i å konvertere dokumentet:
    • Teksten på originalen er uklar eller krøllet.
    • Teksten er for liten.
    • Dokumentets struktur er for komplisert.
    • Tekstavstanden er for liten. Hvis teksten programvaren konverterer for eksempel har manglende eller kombinerte tegn, kan “rn” vises som “m”.
    • Teksten er på en farget bakgrunn. En farget bakgrunn kan føre til at bilder i forgrunnen ikke blir tydelige nok.
  • Velg riktig profil. Du må velge en snarvei eller forhåndsinnstilling som gjør det mulig å skanne som redigerbar tekst. Disse alternativene bruker skannerinnstillinger ment for å øke kvaliteten på skanningen:
    • Windows: Bruk snarveiene Lagre som redigerbar tekst (OCR) eller Lagre som PDF .
    • OS X: Bruk forhåndsinnstillingen Dokumenter.

Skanne et dokument til redigerbar tekst (Windows)

1. Legg originalen med utskriftssiden ned på skannerglasset eller med utskriftssiden opp i den automatiske dokumentmateren.
  2. Åpne HP Scan-programvaren. Du finner denne programvaren i HP-mappen på Start-menyen i Windows.
  3. Velg én av disse snarveiene:
    • Lagre som redigerbar tekst (OCR)
      • Velg Tekst (txt) som Målfiltype hvis du kun ønsker å trekke ut teksten fra dokumentet, uten noe av formateringen i originalen.
      • Velg Rikt tekstformat (RTF) som Målfiltype hvis du ønsker å trekke ut teksten samt noe av formateringen i originalen.
    • Lagre som PDF
      • Velg Søkbar PDF (.pdf) som Målfiltype hvis du ønsker å trekke ut teksten og gjøre den søkbar i PDF-lesere.
  4. Velg Skann.
    merknad:
    Velg koblingen Mer øverst i hjørnet i dialogboksen HP Scan for å vise og endre innstillingene for enhver skanning.
    Velg Vis Viewer etter skanning for å justere det skannede bildet i forhåndsvisningsskjermbildet.

Skanne et dokument til redigerbar tekst (OS X)

1. Legg originalen med utskriftssiden ned på skannerglasset eller med utskriftssiden opp i den automatiske dokumentmateren.
  2. Dobbeltklikk på HP Scan Pro-symbolet. Dette ikonet finner du i HP-mappen i Programmer-mappen på øverste nivå på harddisken.
  3. Klikk på Skann -knappen, og bekreft skanneenheten og innstillingene.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre skanningen.
  5. Når alle sidene har blitt skannet, velger du Lagre fra menyen Fil . Lagre-dialogboksen vises.
  6. Velg type redigerbar tekst:
    • Velg TXT fra oppsprettsmenyen Format hvis du kun ønsker å trekke ut teksten fra dokumentet, uten noen av formateringen i originalen.
    • Velg RTF fra oppsprettsmenyen Format hvis du ønsker å trekke ut teksten samt noe av formateringen i originalen.
    • Velg Søkbar PDF fra oppsprettsmenyen Format hvis du ønsker å trekke ut teksten og gjøre den søkbar i PDF-lesere.
  7. Velg Lagre.