HP DeskJet 4510, ENVY 5530-skrivere - "Papirstopp"-feil

Dette dokumentet er for HP DeskJet Ink Advantage 4515, 4518, ENVY 5530, 5531, 5532, 5534, 5535, 5536 og 5539 e-All-in-One-skrivere.
Under utskrift stopper skriveren mating av papir og feilmeldingen Papirstopp vises på skriverens kontrollpanel. Kontrollpanelet kan også vise en kort beskrivelse av hvordan du fjerner fastkjørt papir.
  merknad:
En papirstopp-melding kan være ekte eller falsk. Det kan hende at skriveren rapporterer om papirstopp selv om dette ikke er tilfelle. Fremgangsmåten nedenfor brukes ved både ekte og falsk papirstopp.
Trinn 1: Fjern eventuelt fastkjørt papir fra skriveren
Papirstopp kan oppstå på flere steder i skriveren. Hvis du ikke finner det fastkjørte papiret i et område, fortsetter du til neste område til du finner det fastkjørte papiret.
  1. Snu skriveren forsiktig over på høyre side.
    Bilde: Dra opp innskuffen
  2. Kontroller overflaten rett under og rundt der skriveren er plassert for følgende:
    • Papirbiter som sitter fast i innskuffen
    • Små, harde objekter som kabler, penner, blyanter og bøker
    • Mykt eller ujevnt underlag, for eksempel matter eller teppe-lignende materiale
  3. Fjern eventuelle hindringer som er igjen.
  4. Snu produktet tilbake i normal retning.
  5. Koble til strømledningen igjen på baksiden av skriveren, og slå deretter på skriveren.
  6. Trykk OK for å fjerne eventuelle meldinger på skriverens kontrollpanel.
Prøv å skrive ut. Hvis feilen vedvarer, fortsett til neste trinn.
Trinn 3: Rengjør papirvalsene bak blekkpatrontilgangsområdet
Støv, papirfibre og andre rester kan hopes opp på papirmatingsvalsene og forårsake papirstopp og problemer med papirmating. Rengjør valsene inne i skriveren, og prøv deretter å skrive ut igjen.
  1. Du trenger følgende:
    • En ren, lofri klut som ikke vil gå i oppløsning eller etterlate fibrer
    • Distillert eller filtrert vann eller flaskevann (vann fra kranen kan skade produktet)
  2. Trykk på av/på-knappen for å slå av skriveren.
  3. Trekk ut strømledningen på baksiden av skriveren.
  4. Åpne patrondekselet.
    Figur : Åpne blekkpatrondekselet
    Bilde: Åpne patrondekselet.
  5. Finn papirbanedekselet i området bak blekkpatrontilgangsområdet.
    Figur : Finn papirbanedekselet
    Bilde: Finn papirbanedekselet.
  6. For å fjerne papirbanedekselet, klyp tappene sammen, og løft opp.
      Figur : Fjern papirbanedekselet
      Bilde: Fjern papirbanedekselet.
    1. Klyp tappene sammen
    2. Løft opp
  7. Fukt en bomullspinne med vann, og klem overflødig vann ut av pinnen.
  8. Trykk pinnen mot papirvalsene inne i skriveren, og drei deretter valsene oppover med fingrene. Påfør et moderat mengde trykk for å fjerne støv eller skitt.
    Figur : Rengjør valsene inne i skriveren
    Bilde: Rengjør valsene inne i skriveren
  9. La valsene tørke i 10 til 15 minutter.
  10. Rengjør valsene på undersiden av papirbanedekselet igjen. Sørg for at valsene ikke mangler, at de vender enkelt, og at de er fjærete når du trykker på dem. Hvis valsene er skadet, bytter du ut papirbanedekselet med et nytt skrivehode.
    Figur : Rengjør valsene på papirbanedekselet
    Bilde: Rengjør valsene på papirbanedekselet.
  11. Sett på plass papirbanedekselet med de fjærbelastede tappene vendt mot fronten av skriveren. Trykk dekselet forsiktig ned på venstre og høyre kanter. Dekselet klikker på plass.
      merknad:
    Kontroller at begge kantene på papirbanedekselet er på plass.
    Figur : Sett på plass papirbanedekselet
    Bilde: Sett på plass papirbanedekselet.
  12. Lukk blekkpatrondekselet.
    Figur : Lukk blekkpatrondekselet
    Bilde: Lukk blekkpatrondekselet.
  13. Koble til strømledningen på baksiden av skriveren.
  14. Trykk på av/på-knappen for å slå på skriveren.
  15. Trykk OK for å fjerne eventuelle meldinger på skriverens kontrollpanel.
Prøv å skrive ut. Hvis feilen vedvarer, fortsett til neste trinn.
Reparer eller bytt ut HP-produktet hvis du har fullført alle foregående trinn.
For å se om produktet er fortsatt har gyldig garanti, kan du gå til nettstedet for garantisjekk http://www.support.hp.com/checkwarranty. Kontakt HPs kundestøtte for å avtale en reparasjon eller utskifting. Hvis du er i Stillehavsregionen i Asia, Kontakt HPs kundestøtte for å finne et lokal servicesenter i ditt område.
Reparasjonsavgifter kan tilkomme for produkter uten garanti.