Samsung laserskrivere - fakse fra en datamaskin med en Samsung-skriver

I stedet for å sende en faks fra skriverens kontrollpanel, kan du sende fakser direkte fra forskjellige programmer på en Windows PC, for eksempel Microsoft Word. Følg instruksjonene nedenfor for å sende en faks direkte fra datamaskinen.

Kontroller følgende før du fortsetter

merknad:
Denne artikkelen tar som utgangspunkt at skriveren er faks-kompatibel og er tilkoblet og konfigurert for fakser.
  • For å konfigurere faksing på skriveren, kan du se delen for faksing i brukerhåndboken. Hvis du vil laste ned brukerhåndboken for skriveren din, klikker du her for å gå til Samsungs nedlastingssenter og søke etter skriveren etter modellnummeret.
  • For å sende en faks fra datamaskinen må programmet Samsung Network PC Fax være installert. Dette programmet skal være installert hvis du installerte skriverdriveren. Hvis du ikke har installert skriverdriveren, eller er usikker, klikker du her for et Samsung-program som vil installere og oppdatere de nødvendige driverne og programvaren for deg.
  • Før du sender en faks fra datamaskinen, må du kontrollere at telefonlinjen er koblet fra linje-porten på baksiden av skriveren til telefon-veggkontakten. Linje-porten på skriveren vil se ut som på bildet nedenfor.
    Figur : Linje-port

Sende faks fra PC-en

1. Åpne dokumentet som skal sendes (for eksempel et Microsoft Word-dokument i Windows 7).
  2. Klikk på Fil.
  3. Velg Skriv ut fra Fil-menyen. Vinduet Skriv ut vises. Det kan se litt annerledes ut avhengig av appen.
  4. Klikk på skriverens modellnavn. Dette vil åpne en utvidet liste over alle skrivere.
  5. Velg Samsung Network PC Fax fra listen over skrivere (du må kanskje bla ned for å finne den).
  6. Klikk på Skriv ut.
    Skjermbildet for faksalternativer vises. Dette er den siste skjermen før faksen sendes.
  7. Angi telefonnummeret til faksmottakeren.
  8. Velg blant andre alternativer:
    • Fax Quality (Fakskvalitet)
    • Originaltype (om faksen bare har bilder, bare tekst, eller begge)
    • Omslagsside
    • Varsle meg ved levering (hvis du ønsker å vite når en faks er mottatt)
  9. Trykk på Forhåndsvisning hvis du ønsker å se hvordan den leverte faksen vil se ut.
  10. Trykk på Send når du er fornøyd med innstillingene.
  11. Faksen vil nå sendes. Hvis du merket av for Varsle meg ved levering, vil du motta en melding når den har blitt levert til mottakeren.
    merknad:
    Hvis faksen ikke sendes, kan du kontrollere at telefonlinjen er koblet ordentlig til telefonlinje-porten og kontrollere at det er en summetone når du er tilkoblet med en annen telefon.