Samsung laserskrivere - konfigurere en Google Cloud-klar skriver

Google Cloud-kompatible skrivere sørger for at trådløs utskrift fra stasjonær datamaskin, bærbar datamaskin eller Chromebook går raskt og enkelt. Ved å koble datamaskinen og skriveren til samme Wi-Fi-nettverk kan du skrive ut fra hvor som helst i hjemmet eller firmaet.

Før du begynner

• Skriveren må være Google Cloud-kompatibel. For en liste over Google Cloud-kompatible skrivere, kan du klikke her.
  • Chrome-nettleseren må være installert siden Google Cloud Print brukes via Chrome-nettleseren. Klikk her for å installere Chrome-nettleseren.
  • Datamaskinen og skriveren må være koblet til det samme trådløse nettverk. Hvis skriveren ikke er koblet til nettverket allerede, og du har en tradisjonell PC tilgjengelig, klikker du her for å åpne det web-baserte installasjonsprogrammet på PC-en, og følger deretter anvisningene for å koble Samsung-skriveren til Wi-Fi-nettverket. Hvis du bruker en Chromebook, kan du se brukerhåndboken for instruksjoner om Wi-Fi-tilkobling for skrivemodellen din.

Konfigurere Google Cloud Print

1. Åpne Chrome-nettleseren, og angi skriverens IP-adresse i Omnibox (Chromes nettadresselinje).
    merknad:
    Hvis du ikke vet hva skriverens IP-adresse er, kan du skrive ut en Nettverkskonfigurasjonsrapport som viser detaljer som skriverens IP-adresse og MAC-adresse. Metoden for å skrive ut en Nettverkskonfigurasjonsrapport varierer avhengig av skrivermodellen.
    For instruksjoner om hvordan du skriver ut en Nettverkskonfigurasjonsrapport, klikk her for å åpne Samsungs nedlastingssenter for å søke etter skriveren etter modellnummer, og klikk på koblingen for å laste ned brukerhåndboken for skrivermodellen din (bla til håndbøker og nedlastinger for en komplett liste over håndbøker).
  2. Klikk Logg på øverst til høyre på skjermen.
  3. Skriv inn ID og passord.
    merknad:
    Standard bruker-ID er admin og standardpassordet er "sec00000." Hvis du har glemt ID og/eller passord, kan du tilbakestille nettverksinnstillingene på skriveren for å gå tilbake til fabrikkoppsettet. Fremgangsmåten for å tilbakestille nettverksinnstillingene varierer avhengig av skrivermodellen. For instruksjoner for hvordan du gjør det, kan du se brukerhåndboken for skriveren din (se koblingen i trinn 1 for å laste ned bruksanvisningen).
  4. Det vises et popup-vindu, der du blir bedt om å endre ID-en og passordet. Du MÅ IKKE endre ID-en og passordet. Klikk på Nei hvis du vil la ID-en og passordet være som standarden du nettopp anga.
  5. Klikk på Innstillinger, deretter Nettverksinnstillinger.
  6. Klikk på Google Cloud Print på den venstre rammen. Hvis Google Cloud Print ikke er tilgjengelig, kan du klikke her for å kontrollere at skriveren er en Google Cloud-klar skriver.
    Klikk her for å bekrefte skriveren
  7. Klikk på Registrer nederst i på midtrammen.
    merknad:
    Hvis du ser en feilkode nå (for eksempel feil-77 eller-94), klikk på Registrer likevel for å se om den vil gå videre. Hvis ikke, kontroller at skriveren fremdeles er koblet til det trådløse nettverket, og at datamaskinen fortsatt er koblet til samme nettverk. Ustabil eller tap av nettverkstilkobling vil forårsake en feil nå.
  8. Klikk på Okay hvis du får et popup-varsel, og klikk deretter på den blå teksten i nettadressen under skriverbeskrivelse for å bli ledet til bekreftelsessiden for Google Cloud.
    merknad:
    Hvis den blå teksten ved siden av Hent URL ikke vises, klikker du på oppdateringsikonet (to piler som går i sirkler) i øvre høyre hjørne over Angre-knappen.
  9. Hvis du ikke allerede er logget på, logger du på med på den samme Google/Gmail-kontoen som du brukte for å logge deg på din Gmail/Google-konto eller Chromebook.
  10. Klikk på Finish printer registration (Fullfør registrering av skriveren).
  11. Når registreringen er fullført, vil du få en melding som den nedenfor. Det kan ta noen minutter før den nylig tillagte skriveren vises og er tilgjengelig, og så vil du være klar til å skrive ut. Hvis du vil se tilgjengelige skrivere, klikker du på Manage your printers (Administrer skriverne dine).
Du er nå klar til å skrive ut. Hvis du, for eksempel, vil skrive ut et Google-dokument (snarvei:docs.google.com), klikker du ganske enkelt på Skriv ut-ikonet. Hvis skriveren er av eller i hvilemodus, må du trykke på på/av-knappen eller Våkne-knappen slik at den skriver ut.
Du alltid har tilgang til Google Cloud Print-innstillingene ved å logge deg på Googles Cloud Print-nettsted, https://www.google.com/cloudprint#printers
merknad:
Du kan legge flere Google-kontoer til Google Cloud Print, slik at du kan dele skriveren med venner eller flere kontoer. Klikk her for å få detaljerte instruksjoner.

Brukerstøtte for Google Cloud Print

For svar på vanlige spørsmål, veiledninger og feilsøkingsveiledninger for Google Cloud Print, klikker du her for å gå til brukerstøtten for Google Cloud Print.

Fastvareoppdatering

Hvis du har problemer med at datamaskinen ikke gjenkjenner skriveren eller skriver ut på riktig måte, må du kontrollere at skriveren er oppdatert til den nyeste fastvaren. Besøk Samsungs nedlastingssenter og søk etter skriverens modellnummer, eller se etter skriveren din ved å klikke på Skriver. Last deretter ned og kjør fastvareoppdateringen. Klikk her for å gå til Samsungs nedlastingssenter.