• Opplysning
    Vi oppdaterer vår nettside.

Hvis du opplever feil i løpet av denne perioden, ber vi deg prøve igjen senere.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

Samsung-laserskrivere - Slik konfigurerer du en Samsung Google Cloud-skriver

Google Cloud-kompatible skrivere gjør trådløs utskrift fra PC, Mac eller Chromebook raskt og enkelt. Ved å koble datamaskinen og skriveren til samme Wi-Fi-nettverk kan du skrive ut fra hvor som helst i hjemmet eller firmaet.
  merknad:
Kontroller at du har fullført følgende før du starter konfigurasjonen:
  • Skriveren må være Google Cloud-kompatibel. Du kan se om skriveren er Google Cloud-kompatibel ved å gå til https://support.hp.com, skrive inn skriverens modellnummer og deretter gå til skrivermodellens spesifikasjonsdokumentet.
  • Chrome-nettleseren må være installert siden Google Cloud Print brukes via Chrome-nettleseren. Hvis du bruker en PC eller Mac og aldri har installert Chrome-nettleseren, kan du gå til nettstedet for Google Chrome-nedlasting for å laste ned og installere den.
  • Datamaskinen og skriveren må være koblet til det samme trådløse nettverk. Hvis skriveren ikke er koblet til nettverket og du har en tradisjonell PC tilgjengelig, kan du gå til Programvare- og drivernedlastinger og angi modellnummeret til skriveren i søkeboksen for å laste ned den nyeste driveren. Deretter følger du anvisningene for å koble skriveren til det trådløse nettverket. Hvis du bruker en Chromebook, kan du se brukermanualen for instruksjoner om Wi-Fi-tilkobling for den spesifikke skrivermodellen.
Slik konfigurerer du Google Cloud Print
Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere Google Cloud Print for PC eller Mac.
  1. Åpne Chrome-nettleseren, og skriv inn skriverens IP-adresse i URL-adresselinjen (omnibox).
    Figur : Eksempel på URL-adresselinjen i Chrome
    Eksempel på URL-adresselinjen i Chrome (omnibox)
      merknad:
    Hvis du ikke vet hva skriverens IP-adresse er, kan du skrive ut en nettverkskonfigurasjonsrapport som viser detaljer som skriverens IP- og MAC-adresse. Metoden for å skrive ut en nettverkskonfigurasjonsrapport varierer avhengig av skrivermodellen. Gå til https://support.hp.com, skriv inn skriverens modellnummer, og gå deretter til skrivermodellens støttealternativer.
  2. Klikk på login (Logg inn) øverst til høyre på skjermen.
    Figur : Eksempel på påloggingsalternativet
    Bilde som viser en pil som peker til påloggingsskjermen
  3. Skriv inn ID og passord.
      merknad:
    Standard bruker-ID er Admin, og standardpassordet er sec00000. Hvis du har glemt ID og/eller passord, kan du tilbakestille nettverksinnstillingene for skriveren for å tilbakestille dem til standardinnstillingene.
    Figur : Eksempel på SyncThru-ID og passordvinduet
    Bilde som viser melding om SyncThru-brukernavn og -passord
  4. Et vindu vises der du blir bedt om å endre ID-en og passordet. Selv om du har mulighet til å endre eller oppdatere-ID og passord, er du ikke nød til å gjøre dette. Klikk på No (Nei) hvis du ikke vil endre ID-en og passordet.
    Figur : Eksempel på å endre brukernavn eller passord
    Bilde som viser et alternativ for å oppdatere brukernavn og passord
  5. Klikk på Settings (Innstillinger), og velg deretter Network Settings (Nettverksinnstillinger) fra rullegardinlisten.
    Figur : Eksempel på å velge Settings (Innstillinger)
    Bilde som viser eksempel på å velge Settings (Innstillinger) og deretter Network Settings (Nettverksinnstillinger)
  6. Klikk på Google Cloud Print i den venstre rammen. Hvis Google Cloud Print ikke er tilgjengelig, kan du gå til https://support.hp.com, skrive inn skriverens modellnummer og deretter gå til skrivermodellens støttealternativer for å se om det er en Google Cloud-kompatibel skriver.
    Figur : Eksempel på SyncThru Google Cloud innstillinger
    Bilde som viser Google Cloud Print under innstillinger
  7. Klikk på Ok hvis det vises et popup-vindu, og klikk deretter på URL-adressen under Printer Description (Skriverbeskrivelse) for å bli ført til bekreftelsessiden for Google Cloud.
      merknad:
    Hvis krav-URL-adressen ikke vises, klikker du på oppdateringsikonet (to piler i sirkler) over Undo-knappen (Angre).
    Figur : Eksempel på krav-URL-adressen
    Bilde som viser oppdateringspilene uthevet og krav-URL-adressen
  8. Hvis du ikke allerede er logget på, logger du på med på samme Google-/Gmail-konto som du opprinnelig brukte til å logge på Chromebook.
    Figur : Eksempel på meldingen for å logge på Google/Gmail
    Bilde som viser eksempel på meldingen om Google-/Gmail-pålogging
  9. Klikk på Finish printer registration (Fullfør skriverregistrering) der du blir bedt om det.
    Figur : Eksempel på å klikke på meldingen Finish printer registration (Fullfør skriverregistrering)
    Bilde som viser hvor du kan klikke for å fullføre skriverregistrering
  10. Når registreringen er fullført, vises en melding som ligner på eksempelgrafikken. Det kan ta noen minutter før skriveren som nettopp ble lagt, til vises i listen over skrivere. Når skriveren er tilgjengelig, kan du skrive ut. Hvis du vil se tilgjengelige skrivere, klikker du på Manage your printers (Administrer skriverne dine).
    Figur : Eksempel på Thank you-meldingen (Takk)
    Bilde som viser en takkemelding i Google Cloud Print
Du er nå klar til å skrive ut. Hvis du for eksempel vil skrive ut et dokument i Google (snarvei: https://docs.google.com/), klikker du ganske enkelt på skriverikonet. Hvis skriveren er slått av eller i hvilemodus, må du slå på eller vekke skriveren slik at den vil skrive ut.
Figur : Eksempel på skriverikonet for å skrive ut et Google-dokument
Bilde som viser skriverikonet på en Google Dokumenter-verktøylinje
Du har alltid tilgang til Google Cloud Print-innstillinger ved å logge på Googles Cloud Print-nettstedet, https://www.google.com/cloudprint#printers.
Hvis du har problemer med at datamaskinen ikke gjenkjenner skriveren eller ikke skriver ut riktig, må du sørge for at skriveren din er oppdatert med den nyeste fastvaren. Du kan få hjelp ved å gå til https://support.hp.com, skrive inn skriverens modellnummer og deretter gå til skrivermodellens støttealternativer. Under Programvare og drivere finner du skriverens siste fastvareversjon og deretter kjører du fastvareoppdateringen.