HP PCer - Alternativer for gjenoppretting av programvare (Windows 10)

Dette dokumentet gjelder HP-datamaskiner som leveres med Windows 10.
Formålet med dette dokumentet er å hjelpe deg med å finne den beste metoden for å gjenopprette Windows 10-programvaren.
En HP-datamaskinen leveres med mange programvareverktøy du kan bruke til å gjenopprette programvaren på datamaskinen. Navnene på disse verktøyene kan være ganske like, og kan være vanskelig å forstå hvilke verktøy du bør bruke. Bruk dette dokumentet til å forstå bedre hva slags verktøy for gjenoppretting av programvare du bør bruke, avhengig av situasjonen. Sammen gir HP og Microsoft flere alternativer for programvaregjenoppretting for datamaskinen. Å vite hvilket alternativ som er best å bruke, før du begynner, kan du spare tid og krefter. Se følgende tabell for å sammenligne alternativer for programvaregjenoppretting.
Programvareverktøy
Beskrivelse
Scenario
Gjennomsnittlig tid
Microsoft Systemgjenoppretting
Gjenoppretter systemfiler fra et tidligere tidspunkt.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker systemgjenoppretting, kan du se Bruke Microsofts systemgjenoppretting (Windows 10, 8).
Når dette skal brukes:
  • Du ønsker at datamaskinen skal virke som den gjorde på et tidligere tidspunkt.
  • Du ønsker å reparere systemkrasj eller treg ytelse som oppstår etter installering av programvare eller oppdateringer.
  • Det oppstår et problem i Windows som ikke var til stede tidligere.
  • Datamaskinen "fryser" eller låser seg.
  • Windows-relaterte feilmeldinger vises når du bruker datamaskinen.
  • Datamaskinens ytelse er redusert.
  • Viktige systemfiler ble slettet eller endret ved et uhell.
ca. 30–45 minutter
Microsoft Hurtigtilbakestilling
Tilbakestill datamaskinen ved hjelp av alternativet Behold filene mine
Gjenoppretter systemfiler og bevarer samtidig dine personlige filer, innstillinger og programmer.
Hvis du vil ha mer informasjon om å tilbakestille datamaskinen, kan du se Microsoft Hurtigtilbakestilling (Windows 10).
Når dette skal brukes:
  • Det oppstår et problem i Windows, og Systemgjenoppretting hjelper ikke.
  • Systemet har blitt infisert av et virus eller annet sikkerhetsproblem, og virusbeskyttelse løser ikke problemet.
ca. 15–20 minutter
Microsoft Hurtigtilbakestilling
Tilbakestill datamaskinen ved hjelp av alternativet Fjern alt
Fjerner alle personlige filer, apper og innstillinger. Formaterer Windows og datapartisjonen på nytt. Gjenoppretter systemet tilbake til opprinnelig fabrikkinstallert programvareavbildning.
Hvis du vil ha mer informasjon om å tilbakestille datamaskinen, kan du se Microsoft Hurtigtilbakestilling (Windows 10).
Når dette skal brukes:
  • Du vil fjerne all programvare på datamaskinen og gjenopprette systemet til slik det var første gang du slo det på.
  • Du ønsker å selge eller gi bort datamaskinen.
  • Systemet har blitt alvorlig skadet av et virus eller andre problemer med sikkerhet, eller Microsoft Hurtigtilbakestilling: Behold filene mine-alternativet løser ikke problemet.
  • Et problem oppstår i Windows, og Microsoft System Restore og Microsoft Hurtigtilbakestilling: Behold filene mine-alternativene løser ikke problemet.
ca. 2 timer eller mer
HP Recovery Manager
Gjenopprette programvare og drivere
Gjenoppretter bestemte program eller drivere.
For mer informasjon om å gjenopprette programvare og drivere, se Bruke Recovery Manager til å gjenopprette programvare og drivere (Windows 10).
Når dette skal brukes:
  • Bruk dette når et problem gjelder én type programvare. Hvis for eksempel volumkontrollknappene på tastaturet slutter å fungere, kan det å installere HP-tastaturprogramvare på nytt løse problemet.
  • Du vil installere et program som fulgte med datamaskinen, på nytt.
  • Du vil installere driveren på nytt.
ca. 3–10 minutter
HP Recovery Manager
Gjenopprette systemavbildning for datamaskinen fra en harddiskpartisjon
Gjenoppretter den opprinnelige systemavbildningen og opprinnelig harddiskkonfigurasjon fra en gjenopprettingsharddiskpartisjon.
For mer informasjon om å gjenopprette systemavbildning fra en harddiskpartisjon, kan du se HP Guided Solution - Utføre en HP System Recovery.
Når dette skal brukes:
  • Du vil gjenopprette hele programvareavbildningen tilbake til slik den var da du kjøpte datamaskinen.
  • Microsoft Hurtigtilbakestilling-alternativet kan ikke fullføres.
ca. 45–60 minutter
HP Recovery Manager
Gjenopprett datamaskinens systemavbildning fra plater eller en USB-stasjon
Gjenoppretter den opprinnelige systemavbildningen og opprinnelig harddiskkonfigurasjon fra optiske plater eller en USB-port.
For mer informasjon om å gjenopprette systemavbildningen fra plater eller en USB-stasjon, kan du se HP Guided Solution - Utføre en HP System Recovery.
Når dette skal brukes:
  • Bruk dette bare etter å ha prøvd andre gjenopprettingsalternativer.
  • Du vil gjenopprette hele programvareavbildningen tilbake til slik den var da du kjøpte datamaskinen.
  • En harddiskgjenoppretting og/eller alternativer for Microsoft Hurtigtilbakestilling kan ikke brukes.
  • Den primære harddisken ble byttet ut.
Kan ta flere timer