HP LaserJet Enterprise MFP M725 - Sjekkliste for problemløsning

Sjekkliste for problemløsning

Følg disse trinnene når du prøver å løse et problem med skriveren.
  1. Hvis kontrollpanelet er tomt eller svart, gjør du følgende:
    1. Kontroller strømledningen.
    2. Kontroller at strømmen er slått på.
    3. Kontroller at linjespenningen er riktig for strømkonfigurasjonen til skriveren. (Se merket på baksiden av skriveren for å se spenningskravene.) Hvis du bruker en strømfordeler og spenningen ikke er innenfor spesifikasjonen, kobler du skriveren direkte til stikkontakten. Hvis det allerede er koblet til kontakten, kan du prøve et annet uttak.
    4. Hvis MFPen fortsatt ikke får strøm, bør du ta kontakt med HPs kundestøtte.
  2. Kontrollpanelet skal vise statusen Klar. Hvis det vises en feilmelding, følger du instruksjonene på kontrollpanelet for å løse problemet.
  3. Kontroller kablene.
    1. Kontroller tilkoblingen mellom skriveren og datamaskinen eller nettverksporten. Kontroller at koblingen er sikker.
    2. Hvis du har en annen kabel av riktig type, kan du bruke denne til å kontrollere om det er feil på selve kabelen.
    3. Kontroller nettverkstilkoblingen.
  4. Kontroller at den valgte papirstørrelsen og -typen oppfyller spesifikasjonene. Åpne også Skuffer-menyen på skriverens kontrollpanel, og kontroller at skuffen er konfigurert riktig for papirtypen og -størrelsen.
  5. Skriv ut en konfigurasjonsside ved å følge trinnene nedenfor.
    merknad:
    Trinnene i fremgangsmåten varierer i henhold til kontrollpanelet.
    FutureSmart 3
    FutureSmart 4
    FutureSmart 3
    1. Bla til Administrasjon-knappen fra startskjermbildet på kontrollpanelet, og trykk på den.
    2. Åpne disse menyene:
      • Rapporter
      • Konfig.-/statussider
    3. Berør elementet Konfigurasjonsside for å velge det.
    4. Trykk på Skriv ut-knappen for å skrive ut konfigurasjonssiden.
      merknad:
      Hvis skriveren er koblet til et nettverk, skrives det også ut en HP Jetdirect-side.
    FutureSmart 4
    1. Bla deg frem til og velg Rapporter fra startskjermbildet på skriverens kontrollpanel.
    2. Velg Konfig.-/statussider.
    3. Velg Konfigurasjonsside.
    4. Velg Skriv ut for å skrive ut konfigurasjonssiden.
      merknad:
      Hvis skriveren er koblet til et nettverk, skrives det også ut en HP Jetdirect-side.
    Hvis siden ikke skrives ut, kontrollerer du at minst én skuff inneholder papir.
    Hvis siden kjører seg fast i skriveren, følger du instruksjonene på kontrollpanelet for å fjerne det fastkjørte papiret.
    Hvis siden ikke skrives ut riktig, kan du ta kontakt med HPs kundestøtte.
    Hvis siden skrives ut riktig, ligger problemet sannsynligvis i datamaskinen du bruker, enten i skriverdriveren eller programmet du bruker.
  6. Forsikre deg om at du har installert skriverdriveren for denne skriveren. Kontroller programmet for å være sikker på at du bruker skriverdriveren for denne skriveren. Skriverdriveren finner du på CD-en som fulgte med skriveren. Du kan også laste ned skriverdriveren fra HPs webområde.
  7. Skriv ut et lite dokument fra et annet program som tidligere har skrevet ut på riktig måte. Hvis dette lykkes, skyldes problemet programmet. Hvis dette ikke lykkes (hvis dokumentet ikke skrives ut), utfører du disse trinnene:
    1. Prøv å skrive ut jobben fra en annen datamaskin som har skriverprogramvaren installert.
    2. Hvis du har koblet skriveren til et nettverk, kobler du skriveren direkte til en datamaskin med en USB-kabel. Sett opp skriveren til å bruke riktig port, eller installer programvaren på nytt og velg den tilkoblingstypen du bruker.
      merknad:
      Skriveren leveres med USB-porten deaktivert. Hvis du vil aktivere USB-porten og bruke den for å teste skriverens tilkobling, må du sørge for at skriveren er i Klar-tilstand.
  8. Det kan hende at skriverfastvaren må oppgraderes. Programvare- og fastvareoppgraderinger og installeringsinstruksjoner for denne skriveren er tilgjengelige på www.hp.com/support/ljMFPM725series. Klikk på Drivere, programvare og fastvare, velg operativsystemet du bruker, og velg deretter nedlastingen for skriveren.