• Opplysning
    Velkommen Samsung Skriver kunder

Trenger du støtte til Samsung-skriveren? HP er her for å hjelpe! Lær mer

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP Enterprise - Begrense eller konfigurere antallet fargede sider som skrives ut

Innføring
Bruk denne funksjonen til å begrense antallet fargesider enheten produserer. Velg Aktiver farge hvis du ikke vil begrense fargebruken. Hvis du bare vil tillate utskrift i svart-hvitt, velger du Deaktiver farge. Hvis du vil begrense fargebruken basert på dataprogrammet som brukes til å skrive ut jobben, eller basert på brukertillatelser, velger du Angi egendefinert fargetilgang.
Trinn 1: Gå til HPs innebygde webserver (EWS)
  1. FutureSmart 3: På startskjermbildet på skriverens kontrollpanel velger du Nettverk-knappen for å vise IP-adressen eller vertsnavnet.
    FutureSmart 4: På startskjermbildet på skriverens kontrollpanel velger du Informasjon-ikonet og deretter Nettverk-ikonet for å vise IP-adressen eller vertsnavnet.
  2. Åpne en nettleser, og skriv inn IP-adressen eller vertsnavnet til skriveren nøyaktig slik det vises på skriverens kontrollpanel. Trykk på Enter på tastaturet. Den innebygde nettserveren åpnes.
    Figur : Eksempel på en IP-adresse i et nettleservindu
      merknad:
    Hvis nettleseren viser en melding om at det kanskje ikke er trygt å besøke nettstedet, velger du alternativet for å fortsette til nettstedet. Datamaskinen skades ikke av å besøke dette nettstedet.
Trinn 2: Konfigurere fargeinnstillingene ved hjelp av Begrens fargebruk-funksjonen
Få tilgang til funksjonen Begrens fargebruk på følgende måte:
  1. Klikk på Kopier / Skriv ut i toppnavigasjonsfanene.
  2. Klikk på Begrens fargebruk i den venstre navigasjonsruten.
Hovedfargeinnstilling
Det er tre metoder for å kontrollere fargebruken på skriveren i området Hovedfargeinnstilling på siden Begrens fargebruk:
  • Metode 1: Aktiver farge
    Velg Aktiver farge for å skrive ut alle fargejobber i farger.
  • Metode 2: Deaktiver farge
    Velg Deaktiver farge for å skrive ut alle fargejobber i kun svart-hvitt eller gråtoner.
  • Metode 3: Angi egendefinert fargetilgang
    Velg Angi egendefinert fargetilgang for å definere fargeutskriftsmulighetene for dataprogrammer, eller for å skrive ut fargejobber i kun svart-hvitt eller gråtoner hvis brukeren eller gruppen ikke har tillatelse til å skrive ut i farger.
Bruk metoden Angi egendefinert fargetilgang til å definere fargeutskriftsfunksjonene for bestemte dataprogrammer:
  1. Velg alternativet Angi tilpasset fargetilgang.
  2. Merk av for Begrens fargeutskrift for enkelte dataprogrammer.
  3. Angi en standard fargekontrollinnstilling fra rullegardinmenyen Standard fargekontroll for dataprogrammer i området Begrens fargeutskrift for enkelte dataprogrammer. Fargekontrollvalgene er:
    • Fjern all farge
    • Tillat farge
    Innstillingen Standard fargekontroll for dataprogrammer gjelder for utskriftsjobber som stammer fra datamaskinprogrammer og som ikke har en bestemt tilknyttet fargekontroll.
  4. Klikk på Legg til hvis du vil bruke en fargekontrollinnstilling i et bestemt dataprogram:
    1. For å bruke en fargekontrollinnstilling skriver du inn navnet på programmet i feltet Programnavn.
    2. Velg en fargekontrolltype fra rullegardinlisten Fargekontroll.
    3. Klikk på Bruk.
  5. Klikk på Rediger hvis du vil endre fargekontrollinnstillingen for et program i listen over programmer som har en angitt fargekontrollinnstilling.
  6. Klikk på Fjern... hvis du vil fjerne et program fra listen over programmer som har en angitt fargekontrollinnstilling.
Bruk metoden Angi egendefinert fargetilgang til å begrense fargeutskrift for en bruker eller gruppe:
  1. Velg metoden Angi egendefinert fargetilgang i området Hovedfargeinnstilling.
  2. Merk av for Begrens farge etter bruker- eller gruppetillatelser.
  3. Følgende brukere/grupper kan få sin tilgang definert:
    • Enhetsgjest
    • Enhetsadministrator
    • Enhetsbruker
    Følgende tilgangsnivåer kan stilles inn:
    • Tilgang gitt
    • Krever pålogging
    • Full tilgang
    • Tilgang avslått
  4. Klikk på Behandle tillatelsessett... for å legge til, redigere, kopiere eller slette et tillatelsessett.
  5. Klikk på Gå til siden Tilgangskontroll for å åpne siden Tilgangskontroll på fanen Sikkerhet i EWS og vise detaljerte tilgangskontrollinnstillinger.
Jobblogg for fargebruk
Jobbloggen for fargebruk viser følgende informasjon om skriveren og fargejobber som er behandlet i skriveren:
  • Skriverinformasjon
    • Enhetsserienummer
    • Skrivernavn
  • Totalt forbruk
    • Totalt antall jobber i logg
    • Totalt antall svart-hvitt-sider
    • Totalt antall fargesider
    • Totalt antall ark
  • Jobblogg
    • Området Jobblogg inneholder spesifikk informasjon om en fargeutskrift som er behandlet i skriveren, inkludert dato og klokkeslett for utskriftsjobben, brukeren, navnet på jobben, programmet jobben ble skrevet ut fra, samt informasjon om antall sider og ark for utskriftsjobben.
Trinn 3: Fullføre konfigureringen
På siden Begrens fargebruk går du gjennom de valgte innstillingene og klikker deretter på Bruk for å fullføre oppsettet.