HP LaserJet Pro - Kan ikke finne en nettverksskriver i Windows 8 etter endring av nettverket fra privat til offentlig

Problem
Kan ikke finne nettverksskriveren i Windows 8 eller Windows 8.1 etter at en tilkobling på bærbar datamaskin eller et nettbrett endres fra et privat til et offentlig nettverk, og deretter tilbakestilles til et privat nettverk. Én eller flere av disse symptomene kan observeres:
  • Ikke i stand til å skrive ut
  • Skriveren er frakoblet
  • Skriverikonstatusen(e) er deaktivert
  • Fil- og skriverdeling er deaktivert
  • Kan ikke finne skrivere / andre enheter i nettverket
Løsning
Tilbakestill privat-innstillingene for nettverk og Internett for å gjenopprette automatisk registrering av skrivere og andre enheter i nettverket.
  1. Åpne Innstillinger for avansert deling.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Administrer avanserte innstillinger for deling eller Endre delealternativer for forskjellige nettverksprofiler.
  4. Finn privat-innstillingene for nettverksregistrering og Fil- og skriverdeling.
    Figur : Nettverks- og delingssenter: Avanserte deleinnstillinger, Privat-delen
  5. Velg Turn on network discovery (Slå på nettverksregistrering) og merk deretter av på boksen Turn on automatic setup of network connected device (Slå på automatisk oppsett av tilkoblede nettverksenheten).
  6. Velg Turn on file and printer sharing (Slå på fil- og skriverdeling).
  7. Velg Lagre endringene.
Årsak
Når en bærbar datamaskin- eller nettbrettilkobling endres til et Offentlig nettverk, blir Nettverksregistrering og Fil- og skriverdeling slått av automatisk og automatisk registrering av skrivere og andre enheter i et nettverk mislykkes. Når den bærbare PC-en eller nettbrettet er tilkoblet til et Privat nettverk, blir ikke disse innstillingene automatisk tilbakestilt, de må gjenopprettes manuelt.