HP bærbare PC-er - En kritisk feilmelding åpnes når du surfer på Internett (Windows 7, Vista, XP)

Dette dokumentet gjelder for HP- og Compaq-datamaskiner med Microsoft Windows 7, Vista og Windows XP.
Det vises en kritisk feilmelding når du surfer på Internett. Denne typen feilmeldingen er et "villedende" virus som opptrer som et legitimt program av Windows. Denne type feilmelding er et virus. Det er ikke et program i Windows, og det reparerer ikke datamaskinen. I stedet installerer det trojanere og annen skadelig programvare på datamaskinen. I noen tilfeller kan en medfølgende melding be deg om å betale for å registrere programvaren som fjerner disse ikke-eksisterende truslene.
  forsiktig:
IKKE bruk dette programmet for å skanne eller reparere datamaskinen. IKKE oppgi noen kredittkortopplysninger via denne programvaren. Klikk på den røde X på hvert vindu for å lukke programmet.
Hvis datamaskinen din er infisert av dette viruset, kan du se Fjerne viruset fra PCen på denne siden.
Figur : Eksempel på en kritisk feilmelding
Eksempel på en kritisk feilmelding
I tillegg til å vise popup-vinduer og feilmeldinger, skjuler viruset filer, skrivebordssnarveier og snarveier for Start-menyen.
Figur : Manglende snarveier på Start-menyen
Manglende snarveier på Start-menyen

Fjern viruset fra datamaskinen.

HP anbefaler at du bruker Microsoft Safety Scanner til å skanne og fjerne viruset. Microsoft Safety Scanner er tilgjengelige fra Microsoft som en gratis nedlasting på følgende URL-adresse:
Du kan også bruke antivirus eller antispionprogramløsningen som er installert på datamaskinen. Ta kontakt med produsenten av programvaren for mer informasjon.
Hvis du ikke er bekymret for å miste personlige filer og data på datamaskinen, er den beste metoden for å fjerne viruset å utføre en full gjenoppretting fra gjenopprettingspartisjonen eller via gjenopprettingsplater. Se Utføre en HP Systemgjenoppretting (Windows 7) (på engelsk) for mer informasjon.
For mer detaljerte instruksjoner om å manuelt fjerne virus, kan du se ikke-HP koblingene nedenfor.

Se også

Hvis datamaskinen din er infisert med Win32/FakeRean-viruset, kan du se Microsoft Support-siden for mer informasjon om hvordan du fjerner dette viruset. For å se en liste over de falske navnene som brukes av Win32/FakeRean-viruset, kan du se Microsoft Malware Protection Center: Aliaser for Rogue:Win32/FakeRean (på engelsk).