HP bærbare PC-er - problemer med Bluetooth når du oppgraderer til Windows Vista

Dette dokumentet gjelder for HPs bærbare datamaskiner med Windows Vista.

Forstå Bluetooth

Bluetooth er en trådløs kommunikasjonsprotokoll for nettverk mellom små personlige enheter som mobile telefoner, bærbare PCer, PC-er, skrivere og digitale kameraer, og en datamaskin. Bluetooth bruker kortbølge-radiosignaler til å overføre informasjon mellom nettverkstilkoblede enheter.
For å kommunisere med disse enhetene, må den bærbare datamaskinen gjenkjenne og bruke samme protokoll som disse enhetene bruker. Bluetooth-driveren på den bærbare PCen samhandler med Bluetooth-protokollen og kommuniserer med de trådløse enhetene. Kontroller at drivere som fulgte med Bluetooth-enheten er utformet for å fungere med Vista.
Ikke alle HP bærbare PC-er er konfigurert med Bluetooth-teknologi. For å fastslå om datamaskinen er konfigurert med Bluetooth-teknologi, kan du lese manualen som ble levert med den bærbare PCen. Windows XP Bluetooth-driverne vil ikke fungere i Windows Vista. Hvis du har oppgradert fra XP til Vista, må du laste ned og installere Vista-driverne som er levert av HP eller Microsoft.
Hvis Vista er det originale operativsystemet, har HP levert Vista-spesifikke Bluetooth-drivere. Følg fremgangsmåten nedenfor for å avinstallere og installere de originale HP-integrerte Bluetooth-modul-driverne. Hvis dette problemet ikke løses, kan du laste ned og installere oppdaterte drivere fra HP og Microsoft.

Avinstaller og installer standarddrivere for enheten

Følg fremgangsmåten nedenfor for å avinstallere og installere standard enhetsdrivere:
  1. Lukk alle programmer, klikk på Start, høyreklikk på Datamaskin og velg Egenskaper.
  2. I System-ruten, klikk på Enhetsbehandling for å åpne Enhetsbehandling-vinduet. Hvis du blir bedt om tillatelse, klikk på Fortsett.
    Alternativt kan du klikke Start, skriv inn enhet i søkefeltet, og klikk på Enhetsbehandling når det vises i programlisten for å åpne Enhetsbehandling-vinduet.
  3. Klikk på plusstegnet (+) ved siden av driveren du ønsker å avinstallere og installere på nytt, med mindre minustegnet (-) vises allerede.
  4. Merk hver oppførte drivere, én om gangen, og trykk på Slett-tasten. Bekreft at du vil slette disse driverne når du får anledning. Ikke start datamaskinen på nytt.
  5. Etter at driverne er slettet, klikk Handling > Søk etter maskinvareendringer. Windows Vista vil skanne systemet for maskinvarer og installere alle standard-enhetsdrivere som mangler.
  6. Kontroller at driverne er oppført i vinduet Enhetsbehandling.
  7. Når driverne installeres på nytt, kan du prøve å kjøre programmet igjen.
merknad:
Datamaskinen må startes på nytt for å fullføre installasjonen av noen enheter. Windows Vista varsler deg hvis en omstart er nødvendig.

Installer oppdaterte enhetsdrivere

Hvis å installere standard enhetsdrivere ikke løser problemet med enheten, kan du laste ned og installere oppdaterte drivere ved hjelp av én av følgende fremgangsmåter:
  • Gå til nettsiden HP drivere og nedlastinger for å søke etter oppdatert driverprogramvare for enheten.
  • Hvis det er ikke er noen oppdaterte drivere tilgjengelig fra HP, kan du gå til Microsoft-nettstedet og søke etter oppdaterte drivere.