HP bærbare PCer - noen programmer kan føre til at Windows starter eller fungerer tregere

Dette dokumentet gjelder for HP bærbare PC-er med Windows 7 og Vista.
Enkelte programmer installerer komponenter i Windows-oppstartssekvensen som fører til at Windows starter opp eller fungerer tregere. Noen av disse programmene er dårlig skrevet, og andre er utformet for å komme i konflikt med andre programmer eller Windows-operativsystemets komponenter. Utfør en eller flere av følgende prosedyrer for å finne og eliminere applikasjonene som har en negativ virkning på ytelsen til datamaskinen.

Fjern skadelig programvare ved hjelp av antivirusprogramvare.

Skadelig programvare består av virus, trojanere, ormer, spionprogrammer og reklameprogrammer som har installert seg selv på datamaskinen din uten at du vet om det. Denne typen programvare er ikke enkelt å fjerne som vanlige programmer ved hjelp av Legg til eller fjern programmer-funksjonen.
Se relaterte koblinger for mer informasjon om virus, spionprogrammer og antivirusprogramvaren som er installert på maskinen din.

Bruk Systemkonfigurasjon til å hindre programmer fra å laste under oppstart

Se en video om å bruke systemkonfigurasjon i Windows 7

Fjerne uønskede oppstartsprogrammer

Hvis Windows fungerer tregt, kan du utføre diagnostisering ved hjelp av verktøyet Systemkonfigurasjon (MSCONFIG) for å finne og fjerne uønskede programmer. Utfør følgende trinn for å starte Windows med minst antall nødvendige komponenter aktivert. Deretter kan du finne og fjerne uønskede programmer.
  1. Klikk på Start.
  2. I feltet Søk skriver du inn: msconfig og når alternativet vises i menyen, trykk på Enter.
  3. I vinduet Systemkonfigurasjon klikker du på fanen Oppstart.
  4. Lag en liste over alle elementene som er merket som et oppstartselement.
  5. Klikk på kategorien Generelt og velg Selektiv oppstart. Fjern avmerkingen Last inn oppstartselementer.
  6. Klikk på Bruk, og la datamaskinen starte på nytt. Windows Vista starter på nytt med bare de programmene det trenger for å fungere kjørende i bakgrunnen.
    merknad:
    Å starte datamaskinen på nytt betyr at du mister plassen i dette hjelpedokumentet. Det kan være nyttig å skrive ut dette dokumentet før du fortsetter.
Når datamaskinen starter på nytt, kan du teste normale datamaskin-programmer for å finne ut om PC-en kjører raskere og mer effektivt.
  • Hvis et nødvendig program ikke starter, kryss av i boksen ved siden av programvarenavnet på og fortsett diagnostiseringen.
  • Undersøk programmene som ikke starter, og kontroller at de er for programmer som du vil ha på datamaskinen. Du kan aktivere disse programmene når som helst ved å krysse av i deres bokser i kategorien Oppstart, som beskrevet ovenfor.
Nedenfor er en liste over kjente HP-testede programmer som ikke skal fjernes fra listen over oppstart på en bærbar PC fra HP. Andre programmer kan fjernes for å teste ytelse ved å fjerne haken i boksen foran programmets navn.
  • hpcmpmgr
  • HPWuSchd2
  • cpqset
  • ctfmon
  • ccApp
Hvis du er fornøyd med ytelsen, er det ikke nødvendig å fortsette diagnostiseringen.

Fjern sjeldent brukte programmer

Ytelsen til din bærbare PC kan forbedres ved å fjerne uønskede og sjelden brukte programmer. Følg fremgangsmåten nedenfor for å avinstallere uønskede programvare for å frigjøre diskplass, og kjør standard diskverktøy for å forbedre lesehastigheten til harddisken.

Se en video om avinstallering av programmer i Windows 7

1. Klikk på Start, skriv inn avinstaller i søkefeltet og velg Avinstaller et program fra listen.
  2. Bla gjennom programmene, og velg navnet på det uønskede programmet, og klikk deretter Avinstaller. Følg anvisningen for å avinstallere programmet.
Etter at alle uønskede programmer er avinstallert, start datamaskinen på nytt, og følg fremgangsmåten nedenfor for å utføre vedlikehold på harddisken.
  1. Klikk på Start, klikk på Datamaskin, og høyreklikk på ikonet for harddisken (vanligvis (C:)).
  2. Velg Egenskaper fra rullegardinmenyen, og se informasjon om bruk av stasjonen på Generelt-fanen.
  3. Velg kategorien verktøy og kjør disse vedlikeholdsverktøyene:
    • Feilsøking, som søker etter ødelagte filer og skadede sektorer på stasjonen.
    • Defragmentering, som organiserer måten filer og programmer bruker plassen på harddisken på en mer effektiv måte.
    Se relaterte koblinger for mer informasjon om bruk av disse verktøyene til å forbedre ytelsen til datamaskinen.

Installere Windows-operativsystemet på nytt

Som en siste utvei, etter at du har utført alle metodene som er oppført i dette dokumentet, og etter at du har gått gjennom de andre metodene oppført under relatert støtte-overskriften, kan du velge å sikkerhetskopiere dataene dine og installere Windows på nytt.
  advarsel:
Personlige data som er installert på den bærbare PCen vil gå tapt når operativsystemet installeres på nytt. HP anbefaler at du tar en sikkerhetskopi av alle personlige data før du starter denne prosessen.
For å gjøre dette, trenger du gjenopprettingsplatene som du skal ha opprettet kort tid etter mottak av bærbare PCen. Se relaterte koblinger for mer informasjon om å opprette og bruke gjenopprettingsplater ved hjelp av HP Recovery Manager.

Systemressurser

Se videoen Systemressurser for mer informasjon om å forbedre ytelsen i Windows.