HP bærbare PC-er - UAA (Universal Audio Architecture)

Forstå UAA-feil

Du ser sannsynligvis etter informasjon om UAA-drivere fordi du har byttet operativsystem på den bærbare PC-en og opplever at lyden ikke fungerer lenger. UAA er en Microsoft-driver, og du må søke etter ytterligere informasjon på nettstedet deres. Dette dokumentet forklarer hva UAA er, hvordan det kan påvirkes av endringer i operativsystem, og beskriver med generelle begreper hvordan du kan reparere problemer med UAA.
Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) er en type lyddriver som støttes av operativsystemet. Mange HP- og Compaq-datamaskiner har Intel High Definition Audio, som bruker UAA og Realtek ALC. Alle disse lydkomponentene fungerer sammen for å gi en HD-lydopplevelse på den bærbare PC-en.
Når du bytter operativsystem på datamaskinen, kan det hende at driverne som fungerte for ett operativsystem ikke fungerer med det nye. Dette kan føre til feilmeldinger eller til at lyden ikke fungerer i det hele tatt. Hvis nyere UAA-filer er byttet ut med eldre versjoner, må du kanskje installere en nyere lyddriverpakke på nytt.

Løse UAA-feil

HP kan for øyeblikket ikke levere UAA som en separat nedlasting, bare lyddriverfilene for lydmaskinvare. UAA kan bare gjenopprettes via HP-gjenopprettingsprosessen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese avsnittet Se også.
Hvis du har oppgradert/nedgradert Windows, kan du laste ned komplette lyddriverpakker direkte fra Realtek.

Jeg prøver å installere en lyddriver, og et vindu som sier at jeg trenger en UAA bussdriver åpnes. Hvorfor?

Før lyddriveren kan installeres, må installeringsprogrammet først kontrollere at de riktige UAA-filene er installert og hele. Hvis installeringsprogrammet ikke kan oppdage de riktig filene for UAA, åpner installeringsprogrammet meldingsvinduet og installeringen avsluttes. Installeringen gjør dette for å beskytte datamaskinen mot ytterligere problemer som kan oppstå hvis UAA-filene manglet eller hvis de uriktige filene ble brukt.
Disse meldingene oppstår vanligvis hvis du har byttet operativsystemet (for eksempel fra Windows Vista eller Windows 7 til Windows XP). Disse meldingene kan også oppstå hvis påloggingskontoen ikke har de riktige tillatelsene til å installere programvaren. Finn og installer en ny lyddriverpakke som samsvarer med det nye operativsystemet. For XP må du kanskje installere en oppdatert UAA-driverpakke før du installerer en XP-lyddriver: Microsoft QFE-oppdatering (KB835221) for å støtte UAA bussdriver (på engelsk).