HP-skrivere - skrive ut med en Mopria-utskriftsløsning

Innføring

Mopria er en mobil utskriftsstandard som muliggjør grunnleggende utskrift mellom mobile enheter og Mopria-sertifiserte skrivere fra mange merker, inkludert millioner av trådløse og nettverkskompatible HP-skrivere.
Mopria-utskriftsløsningen tilbyr muligheten til å registrere og skrive ut til kompatible skrivere eller mobilt utskriftstilbehør.
Den største fordelen med en Mopria-utskriftsløsning er at du kan skrive ut til flere skrivere fra ulike produsenter, for eksempel HP, ved hjelp av én enkelt plugin-modul for utskrift. Plugin-modulen er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Google Play Store.
Følgende løsninger muliggjør utskrift til en hvilken som helst Mopria-sertifiserte skriver:
Mopria Print Service for smarttelefoner og nettbrett (Android 4.4 eller nyere)
HP Slate Mobile Print – Mopria for HP Slate-nettbrett (Android 4.1–4.3)

Trinn 1: Kontrollere kompatibiliteten

1. Kontroller at du har et Mopria-kompatibelt nettbrett eller en smarttelefon med den riktige Mopria-plugin-modulen installert.
    • Android-smarttelefon eller -nettbrett som kjører 4.4 eller nyere
    • HP Slate-nettbrett som kjører Android 4.1 til 4.3
  2. Kontroller at du har en Mopria-sertifisert skriver eller et tilbehør som HP 1200w.
    • Se etter Mopria-logoen på emballasjen for utvalgte HP-skrivere og tilbehør for utskrift fra mobilenheter.
    • Kontroller listen over sertifiserte skrivere på HP.com for å finne ut om skriveren din har blitt Mopria-sertifisert. Gå til Mopria-sertifiserte HP-skrivere.
Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Konfigurere en Mopria-utskriftsløsning.

Trinn 2: Velge skriveren og sende en utskriftsjobb

Følg denne fremgangsmåten for å skrive ut nettsider, dokumenter, e-postmeldinger, bilder og innhold:
  1. På de fleste enheter kan du trykke på menyen og velge Skriv ut.
    På enkelte Samsung-enheter må du kanskje velge Google Print etter at du har valgt Skriv ut.
    merknad:
    Enkelte apper støtter kanskje ikke utskriftsfunksjonen. Hvis Skriv ut ikke vises som et alternativ, kan du ikke skrive ut fra den appen ved hjelp av en Mopria utskriftsløsning.
  2. Trykk på Alle skrivere på menyen for utskriftsinnstillinger.
  3. Velg en Mopria-sertifisert skriver fra listen over tilgjengelige skrivere.
    merknad:
    For skrivere som krever HP 1200w NFC / Wireless Mobile Print-tilbehøret, vises tilbehøret (i stedet for skriveren) på listen over tilgjengelige skrivere.
  4. På menyen for utskriftsinnstillinger endrer du utskriftsinnstillingene og/eller trykker på Skriv ut for å sende utskriftsjobben.
Gå til Feilsøke Mopria-utskrift for å feilsøke et problem.

Trinn 3: Administrere utskriftsjobber

Det vises en dialogboks ved listen over varsler når utskriftsjobben sendes til skriveren. Når utskriften er ferdig, er ikke informasjonen tilgjengelig lenger. Mens jobben pågår kan du vise utskriftskøen og overvåke eller avbryte utskriftsjobben.

Vise utskriftsjobber og overvåke utskriftskøen

• Hvis du vil vise utskriftskøen og kontrollere statusen til utskriftsjobben, sveiper du ned varslingslisten fra toppen av skjermen og trykker på skriverdelen av menyen.

Avbryte en utskriftsjobb

Med Mopria-utskriftsløsninger kan du avbryte en utskriftsjobb på to måter:
  • Fra skriverens kontrollpanel: Trykk på Avbryt-knappen for å avbryte utskriftsjobben.
  • Fra Android-enheten: Sveip ned varslingslisten fra toppen av skjermen, velg skriverdelen, og trykk deretter på Avbryt på menyen.

Endre innstillinger for utskriftsjobb

Med Mopria Print Service kan du alltid kontrollere og administrere utskriftsinnstillinger, inkludert farger, antall kopier, papirstørrelse og papirretning fra apper som støtter Android-utskrift.
merknad:
Tilgjengeligheten til alternativene kan variere avhengig av Android-appen og skriveren som velges.
  1. Trykk på Kopier på menyen for utskriftsinnstillinger, og skriv inn antallet kopier.
    Figur : Velge antall kopier
  2. Trykk på Papirstørrelse på menyen for utskriftsinnstillinger, og velg deretter alternativet for papirstørrelse (Letter, A4).
    merknad:
    Tilgjengeligheten til papirstørrelser som 4 x 6 og 5 x 7 varierer avhengig av appen eller skriveren.
    Figur : Velge papirstørrelsen
  3. Trykk på Retning menyen for utskriftsinnstillinger, og velg deretter alternativet for papirretning.
    merknad:
    Tilgjengeligheten til retningsalternativer som Automatisk, Stående eller Liggende varierer avhengig av appen eller skriveren.
    Figur : Velge retningen
  4. Hvis du vil skrive ut flere sider, trykker du på Sider på menyen for utskriftsinnstillinger og velger deretter sideområdet.
    merknad:
    Tilgjengeligheten til alternativet Sider varierer avhengig av applikasjonen og filtypen, for eksempel PDF.
    Figur : Velge sideområdet
  5. Trykk på Farger på menyen for utskriftsinnstillinger, og velg alternativet.
    merknad:
    Tilgjengeligheten til fargealternativer som Automatisk, Svart- hvitt eller Farger varierer avhengig av appen eller skriveren.
    Figur : Velge fargemodus
Hvis du vil ha konfigurasjonsinformasjon, kan du gå til Konfigurere en Mopria-utskriftsløsning.