HP-skrivere - konfigurere en Mopria-utskriftsløsning

Innføring
Mopria er en mobil utskriftsstandard som muliggjør grunnleggende utskrift mellom mobile enheter og Mopria-sertifiserte skrivere fra mange merker, inkludert millioner av trådløse og nettverkskompatible HP-skrivere.
Mopria-utskriftsløsningen tilbyr muligheten til å registrere og skrive ut til kompatible skrivere eller mobilt utskriftstilbehør.
Den største fordelen med en Mopria-utskriftsløsning er at du kan skrive ut til flere skrivere fra ulike produsenter, for eksempel HP, ved hjelp av én enkelt plugin-modul for utskrift. Plugin-modulen er tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Google Play Store.
Følgende løsninger muliggjør utskrift til en hvilken som helst Mopria-sertifiserte skriver:
Mopria Print Service for smarttelefoner og nettbrett (Android 4.4 eller nyere)
HP Slate Mobile Print – Mopria for HP Slate-nettbrett (Android 4.1–4.3)
Trinn 1: Kontrollere kompatibiliteten
  1. Kontroller at du har et Mopria-kompatibelt nettbrett eller en kompatibel smarttelefon.
    • Android-smarttelefon eller -nettbrett som kjører 4.4 eller nyere
    • HP Slate-nettbrett som kjører Android 4.1 til 4.3
  2. Kontroller at du har en Mopria-sertifisert skriver eller et tilbehør som HP 1200w.
    • Se etter Mopria-logoen på emballasjen for utvalgte HP-skrivere og tilbehør for utskrift fra mobilenheter.
    • Kontroller listen over sertifiserte skrivere på HP.com for å finne ut om skriveren din har blitt Mopria-sertifisert. Gå til Mopria-sertifiserte HP-skrivere.
Hvis du vil ha informasjon om hvordan du skriver ut, kan du gå til Skrive ut ved hjelp av en Mopria-utskriftsløsning.
Trinn 2: Laste ned og installere Mopria-plugin-modulen
Mange nyere smarttelefoner og nettbrett leveres med innebygd Mopria-plugin-modul. Hvis dette ikke er tilfelle, eller hvis du vil oppdatere til nyeste versjon, kan du laste ned plugin-modulen fra Google Play Store.
  1. Kontroller om enheten er forhåndsinstallert med en Mopria-utskriftsløsning.
    1. Åpne Innstillinger og deretter Generelt.
    2. Åpne Programbehandling.
      Hvis Mopria Print Service er oppført på denne listen, er plugin-modulen installert. Fortsett til trinn 2 for å oppdatere eller installere løsningen.
      Figur : Eksempel på at plugin-modulen for Mopria Print Service er installert for Android 4.4
  2. Klikk på den aktuelle koblingen nedenfor for å gå til Google Play Store.
  3. Klikk på Installer, og logg deg på Google-kontoen din.
      merknad:
    Du må logge deg på før du kan laste ned en Mopria-utskriftsløsning.
Trinn 3: Koble til nettverket
Mopria Print Service bruker mDNS til å oppdage skriveren automatisk når smarttelefonen eller nettbrettet er koblet til en Mopria-sertifisert skriver i samme nettverk.
  1. Kontroller at skriveren har mulighet for kablede – eller trådløse – nettverk, og at den er riktig konfigurert for å skrive ut i et nettverk.
  2. Kontroller at nettbrettet eller smarttelefonen er i samme nettverk som skriveren.
Hvis du vil ha informasjon om hvordan du skriver ut, kan du gå til Skrive ut ved hjelp av en Mopria-utskriftsløsning.
Gå til Feilsøke Mopria-utskrift for å feilsøke et problem.