• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

HP LaserJet - Hvordan velge riktig skriverdriver

Innføring
Hvis det er mer enn ett driveralternativ oppført for skriveren din, bruker du informasjonen i dette dokumentet for å hjelpe deg med å finne ut hvilken skriverdriver du bør velge.
Ellers, for å raskt finne ut hvilken driver som anbefales og/eller om skriveren støttes, går du til et av de følgende støttedokumentene:
  merknad:
Dette dokumentet inneholder kun instruksjoner for skriverdrivere. En komplett driver- eller programvareløsning med funksjoner som skanneprogrammer osv. kan være tilgjengelig fra www.hp.com for enkelte HP LaserJet multifunksjonsskrivere. For å finne ut om det er en komplett løsning tilgjengelig for skriveren, kan du bruke en av lenkene nedenfor.
Last ned en driver
Hvis du vet hvilken driver du skal velge og ønsker å laste den ned, gjør du følgende:
  1. Velg Drivere og nedlastinger, skriv inn navnet på skriveren din i søkeboksen, og klikk Start.
  2. Velg skrivermodellen i søkeresultatlisten.
  3. Velg operativsystem.
  4. Finn driveren du ønsker å laste ned og klikk deretter Last ned.
      merknad:
    Drivere finnes vanligvis under enten Driver, Programvare eller Nytteprogrammer. Du trenger IKKE laste ned drivere fra hver del.
Før du velger en driver
Mange HP LaserJet-skrivere leveres med en driver innebygd i Windows-operativsystemet (OS), også kalt In OS-driveren som finnes i Windows Enheter og skrivere, eller en driver tilgjengelig fra Windows Update. Det samme gjelder for Mac-systemer, drivere er vanligvis tilgjengelige via Apple programvareoppdatering. For noen skrivere, er disse de eneste tilgjengelige driverne.
I Windows finner skrivermaskinvaren og installerer automatisk den riktige driveren når nettverks- eller USB-kabelen er koblet fra skriveren til datamaskinen (hvis den er koblet til Internett) for mange brukere, og du trenger ikke laste ned programvare eller sette inn skriver-CDen.
Hvis Windows ikke automatisk finner og installerer driveren, må du kanskje installere driveren via Enheter og skrivere (tidligere Legg til en skriver-veiviser) i Windows. Hvis du vil ha mer informasjon gå til Windows 7 eller Windows 8.1/8 eller Windows 10.
Velg en driver
Generelt avhenger valg av driver på hvilke funksjoner du ønsker, i hvilket miljø du bruker skriveren, og antall skrivere du vil oppdatere. Bruk koblingene nedenfor for å navigere til det relevante avsnittet for ditt operativsystem.
Windows-drivere
For Windows-brukere finnes det HP skriver-spesifikke drivere og HP universelle skriverdrivere.
Modellspesifikke drivere for Windows
Denne delen behandler Skriver-spesifikk programvare og driver-alternativer for Windows-operativsystemet. For alternativer for universelle skriverdrivere for Windows-operativsystemet, se HP universelle skriverdrivere for Windows.
  merknad:
For de fleste Windows-brukere, i de fleste situasjoner, anbefaler HP komplett løsningsdriver. Når tilgjengelig kalles vanligvis denne modellspesifikke driveren HP LaserJet-serie komplett løsning, HP LaserJet komplett programvareløsning, HP LaserJet komplett programvare- og driverløsning eller HP programvare for produktinstallasjon.
WINDOWS
Skriver-spesifikt alternativ på HP.com
Beskrivelse
Komplett løsning eller
Komplett programvareløsning eller
Komplett programvare og driver eller
Programvare for produktinstallasjon
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • Anbefales for de fleste brukere som vil ha all programvare nødvendig for å benytte alle skriver-muligheter
  • Inkluderer installerings-veiviseren, modellspesifikk skriverdriver, modellspesifikk skannerdriver (bare MFPer) og administrative verktøy, osv., ofte funnet på skriverens programvare-CD.
  • Krever ingen annen HP-programvare
  • Inkluderer det komplette settet med skriver-spesifikke PCL 6- eller vertsbaserte drivere og avanserte funksjoner som:
    - Enkel programvareinstallerings-veiviser
    - Administrasjonsverktøy som HP enhetsverktøykasse
    - HP Skann eller send-programvare (bare MFPer)
    - HP faksoppsett (bare MFPer)
    - Andre funksjoner finnes på skriverens programvare-CD
  merknad:
Bruk dette alternativet hvis du vil installere programvaren på nytt, vil ha den nyeste driveren eller har mistet skriver-CDen.
HP PCL 6
og Grunnleggende driver
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • Standard driver kun for utskrift på skriverens programvare-CD
  • Anbefalt for alle Windows-miljø
  • Anbefales for generell kontorprogrammer som for eksempel tekstbehandlings- eller regnearkprogrammer, osv.
  • Gir den generelt beste hastigheten, utskriftskvaliteten og skriverfunksjonsstøtten for de fleste brukere.
  merknad:
Bruk hvis det ikke finnes en komplett løsning eller som et alternativ for distribuerbar driver til HP UPD.
HP PCL 5
(også kalt PCL 5c eller PCL 5e for enkelte LaserJets)
  • Støttes i Windows 7 og tidligere
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • anbefales for generelle kontorutskrifter i Windows-miljøer
  • Omfatter kun-utskriftdriver kompatibel med tidligere PCL-versjoner eller eldre LaserJet-skrivere
  • For å skrive ut fra tredjeparts eller tilpasset programvareløsninger som former, fonter (ikke-Postscript) eller SAP-programmer
  • For utskrift i blandede miljøer som krever at skriverspråk er satt til PCL 5, for eksempel UNIX, Linux, og stormaskin
  merknad:
Kan brukes for å oppnå baklengs kompatibilitet med tidligere PCL-versjoner eller eldre LaserJet-skrivere.
HP PostScript
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • Omfatter kun-utskriftdriver anbefalt for utskrift fra grafikkintensive programmer som Adobe
  • Gir støtte for utskrifter med PostScript-emulering eller støtte for PostScript-flashskrift
  • For best mulig utskriftskompatibilitet mellom Macintosh og Windows programfiler – for eksempel når fontmatching er nødvendig i blandede Mac- og Windows-miljøer
  merknad:
Skriveren må ha PostScript-utskriftmulighet for å bruke denne driveren.
Vertsbasert basis1,2, eller
Vertsbasert utskrift/skanning*1,2, eller
Plug and Play1, eller
Utskrift/skanning Plug and Play1, eller
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • Aktiverer skanne- og/eller utskriftsfunksjonalitet for USB- eller parallell port-tilkoblede MFPer og skrivere
  • Inkluderer en enkel i bruk programvareinstalleringsveiviser, skriverdriver, skannerdriver (bare MFPer) og USB-kompatibilitetsfiler
  • Alternativer for Plug and Play fungerer ikke vanligvis med nettverkstilkoblede skrivere
  merknad:
Bruk for å få de fleste funksjonene hvis ingen komplett løsning er tilgjengelig.
Pek og skriv ut-driverpakke
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • For bruk når du installerer en delt driver på en nettverksserver for utskrift
  • Brukes vanligvis av administratorer eller IT-personell for å tillate Pek og skriv ut-samhandling mellom forskjellige operativsystemer
  • For bruk når du bruker en to-trings driverinstallasjonsprosess inkludert:
    1. Installer en delt driver på en nettverksserver for utskrift, og
    2. Pek og skriv ut-serverdeling fra en nettverksklient.
Driver inkludert i Windows
Beskrivelse
In-OS- eller Windows Update-driver
  • Tilgjengelig for de fleste HP LaserJets
  • Skriverdriveren innebygd i Windows-operativsystemet (In-OS) funnet i Enheter og skrivere
  • Windows Update krever en Internett-tilkobling
  • For noen LaserJets er dette det eneste tilgjengelige driveralternativet
  • Vil kanskje ikke inneholde avanserte driverfunksjoner eller alternativer for skanning
  • For noen flerfunksjons- eller alt-i-ett-skrivere kan du bruke denne driveren for å skrive ut og bruke kontrollpanelet eller funksjonen for skanning og faksing i Windows for å skanne
1 - Kun USB-kabel- eller parallellkabel-koblet.
2 - Vertsbaserte skriverdrivere bruker datamaskinens (vertens) ressurser til å behandle utskriftskommandoer og konvertere tekst og grafikk til piksler eller punkter som skriveren kan plassere på siden, og derved dra nytte av datamaskinens minne og behandlingskraft. Vertsbaserte skrivere kan ikke bruke PCL- eller PS-drivere. Plug and Play-drivere er spesifikt utformet for å hjelpe deg med å installere skrivere koblet til via en USB- eller parallellport.
Drivere er tilgjengelige for de fleste skrivere. Hvis en driver for skriveren din ikke var inkludert i Windows Enheter og skrivere, og du tidligere ikke har kunnet finne en driver i Windows Update, eller på www.hp.com, er det mulig at skriveren din ikke støttes. For mer informasjon, gå til Skrivere ikke støttet i Windows.
HP universal skriverdriver for Windows
Universal skriverdriver (Universal Printer Driver, UPD) ble laget for å forenkle skriverinstallasjoner i et administrert (IT) forretningsmiljø der det kan bli behov for flere skrivermodeller og flere drivere. Driverbehandling blir betydelig forenklet. UPD-typer kan identifiseres ved navnet inkludert i slutten av tittelen (f.eks. PCL 5, PCL 6, PostScript).
For Windows-brukere som ønsker en driver uten installeringsprogrammet eller ekstra programvare anbefales HP universal skriverdriver (UPD). HP universal skriverdriver (UPD) er en enkeltdriver som gir utskriftsstøtte for flere HP LaserJet skrivermodeller i et Windows-miljø i stedet for skriver-spesifikke drivere for hver LaserJet. Dette gjør det enkelt for systemansvarlige og IT-serviceavdeldinger å distribuere.
Når du bør velge en UPD
  • Når du har et administrert utskriftsmiljø med flere HP LaserJet-modeller – for å redusere antallet unike skriverdrivere som skal installeres og styres (vanligvis brukt av utskriftsadministratorer eller IT-personell).
  • Når en driver ikke ble levert med Windows OS (In-OS driver), og det ikke er en Windows Update-driver tilgjengelig.
  • Når du ønsker mer avansert driverfunksjonalitet eller funksjoner som ikke er tilgjengelige med In-OS-driveren.
Hvilken UPD bør jeg velge?
  merknad:
UPD-drivere kan brukes ved tilkobling via nettverk eller USB.
Driver
Beskrivelse
HP universal skriverdriver for Windows PCL6
  • Tilgjengelig for de fleste HP LaserJets
  • anbefales for utskrift i alle Windows-miljøer
  • gir den generelt beste hastigheten, utskriftskvaliteten og skriverfunksjonsstøtten for de fleste brukere
  • er kanskje ikke fullstendig kompatibel med tredjepartsprogrammer eller egendefinerte programmer som er basert på PCL5
HP universal skriverdriver for Windows PostScript
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • Anbefales for utskrift fra grafikkintensive programmer som Adobe
  • Gir støtte for utskrifter med PostScript-emulering eller støtte for PostScript-flashskrift
  • Gir den beste utskriftskompatibiliteten mellom Macintosh og Windows programfiler – for eksempel når fontmatching er nødvendig i blandede Mac- og Windows-miljøer
  merknad:
Skriveren må ha PS-utskriftsmulighet for å bruke denne driveren.
HP universal skriverdriver for Windows PCL5
  • Tilgjengelig for enkelte HP LaserJets
  • anbefales for generelle kontorutskrifter i Windows-miljøer
  • Kompatibel med tidligere PCL-versjoner og eldre LaserJet-skrivere
  • For å skrive ut fra tredjeparts eller tilpasset programvareløsninger som former, fonter (ikke-Postscript) eller SAP-programmer
  • For utskrift i blandede miljøer som krever at skriverspråk er satt til PCL 5, for eksempel UNIX, Linux, og stormaskin
Hvis du vil ha mer informasjon eller laste HP UPD, gå til www.hp.com/go/upd.
Drivertyper på Windows Enheter og skrivere eller Windows Update
Driveralternativene for PCL6, PCL5 og PS som du finner oppført i Windows Enheter og skrivere kan være noe forskjellige. Bruk følgende tabell som en veiledning for å hjelpe deg med å velge hvilken driver som passer best til utskriftsbehovene dine.
  merknad:
PCL5 støttes IKKE i Windows 8/8.1 eller Windows 10.
Drivertype
Når dette skal brukes
PCL 6
  • Anbefales for de fleste utskriftsbehov fra generelle kontorprogrammer som for eksempel tekstbehandlings- eller regnearkprogrammer, osv.
PS (PostScript)
  • Når du vet at du har en postscript-skriver;
  • Når du skriver ut fra Adobe eller andre svært grafikk-krevende programmer.
  • Når du skriver ut dokumenter som inneholder et betydelige antall grafikk eller makroer.
  • Ved utskrift i et blandet miljø, for eksempel utskrift fra både Windows- og Macintosh-programmer.
  merknad:
Skriveren må ha PS-utskriftsmulighet for å bruke denne driveren.
  merknad:
"Class"-driveren som er oppført i Enheter og skrivere er vanligvis In-OS-driveren. Denne driveren anbefales ikke med mindre ingen andre alternativer er tilgjengelige. For mer informasjon om anbefalte drivere, gå til Driver- og programvarestøtte for Windows 8 og Windows 8.1 (c03365145) (på engelsk).
Macintosh-drivere
De fleste drivere for OS X 10.7 og senere er bare tilgjengelig i Apple Software Update. For noen LaserJet-produkter, er det mulig at denne driveren ikke inneholder skannealternativer. Sjekk www.hp.com/go/support for en HP komplett løsning. Hvis en komplett løsning ikke er tilgjengelig for skriveren, bruk Apple Software Update eller HP Mac Postscript-driveren (vanligvis innebygd i Mac-operativsystemet), og bruk deretter Apple Image Capture-funksjonen for å skanne.
Linux-drivere
Hvis du vil ha mer informasjon om utskrift i Linux, og for å få ta i drivere, gå til www.hp.com/go/linuxprinting.
Unix-drivere
For UNIX, bruker du modellskript for å få funksjonsvalg som skuffer og dobbeltsidig utskrift.
For å installere og laste ned skriver-spesifikke modellskript, gjør du følgende:
  1. Velg Drivere og nedlastinger, skriv inn navnet på skriveren din i søkeboksen, og klikk Start.
  2. Velg skrivermodellen i søkeresultatlisten.
  3. Velg UNIX fra listen over operativsystemer.
  4. Under delen Driver, klikker du på linken HP Unix Modelskript.
  5. Klikk kategorien Installeringsinstruksjoner for å vise eller skrive ut instruksjonene, og klikk deretter Last ned.
  6. Klikk på Lagre som, merk deg stedet, og klikk deretter på Lagre.
  7. Bla til plasseringen der du lagret filen, dobbeltklikk på filen, og følg instruksjonene på skjermen for å installere modellskriptene.
Hvis du vil ha mer informasjon om installering av UNIX modellskript, gå til HP LaserJet og Officejet - Installering av modellskript for et UNIX operativsystem (c04222920) (på engelsk).
For installeringsprogrammet for Jetdirect-skriver, gå til www.hp.com/go/jetdirectunix_software.