HP PC-er - Bruke Cortana personlig digital assistent (Windows 10)

Dette dokumentet gjelder HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 10.
Cortana personlig digital assistent hjelper deg med å administrere dine personlige opplysninger, innstillinger og en rekke oppgaver. For å bruke Cortana, må datamaskinen være koblet til en aktiv Internett-tilkobling.
merknad:
Cortana er ikke tilgjengelig i alle land/regioner og på alle språk. Gå til Microsofts nettside Cortanas regioner og språk (på engelsk) for mer informasjon.
Buk dette dokumentet for å lære hvordan du:
  • Konfigurerer Cortana
  • Bruker Hey Cortana
  • Åpner programmer, filer og apper
  • Legger til favorittsteder
  • Bruker påminnelser
  • Endrer Cortana-innstillinger
  • Bruker Cortana med Microsoft Edge

Konfigurere Cortana for første gang

Før du kan bruke Cortana digital assistent, trenger Microsoft tillatelse til å samle inn din personlige informasjon.
merknad:
Talegjenkjenning er ikke tilgjengelig på alle språk og fungerer ikke med alle datamaskiner. Hvis du vil ha anbefalinger om hva du kan gjøre hvis denne funksjonen ikke fungerer med datamaskinen din, kan du se Hva om konfigurering av Cortana mislykkes? i dette dokumentet.
  1. Kontroller at datamaskinen er koblet til en aktiv Internett-tilkobling.
  2. Du kan åpne Cortana ved å klikke i boksen Spør meg om hva som helst, også kalt Cortana-søkeboksen.
    Plasseringen til Cortana-søkeboksen
  3. I Cortana-hjelpevinduet kan du gjennomgå hvilke typer oppgaver Cortana kan bidra til å utføre, og deretter klikke på Se hva Cortana kan gjøre.
  4. I Cortana-hjelpevinduet klikker du på Logge deg på Cortana, og deretter Logg på.
    A La oss få deg logget på.
    Klikke på Logg på
  5. På den la oss komme få du er logget på vinduet, klikk på kontoen du vil bruke, eller klikk på Microsoft-konto for å legge til eller opprette en ny konto. Klikk Fortsett og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre pålogging.
    Plasseringen til På-knappen

Aktivere Hey Cortana-funksjonen

Du kan lære Cortana å gjenkjenne stemmen og aktivere Cortana ved å si "Hey Cortana." Denne håndfri-funksjonen gjør det mulig å bruke stemmekommandoer til å fortelle Cortana hva du ønsker. Du kan for eksempel si, "Hey Cortana, vekk meg klokka 6."
merknad:
Talegjenkjenning er ikke tilgjengelig på alle språk og fungerer ikke med alle datamaskiner. Hvis du vil ha anbefalinger om hva du kan gjøre hvis denne funksjonen ikke fungerer med datamaskinen din, kan du se Hva om konfigurering av Cortana mislykkes? i dette dokumentet.
  1. Kontroller at Cortana er konfigurert. For mer informasjon, se Konfigurer Cortana for første gang i dette dokumentet.
  2. Kontroller at datamaskinen er koblet til en aktiv Internett-tilkobling.
  3. Klikk på Cortana-søkefeltet, klikk på innstillinger-ikonet , og klikk deretter på Snakk til Cortana.
  4. Finn delen Hey Cortana, og klikk deretter på av/på-bryteren for å slå på funksjonen.
    Det vises et Tillatelser-vindu.
    Klikke på vekslebryteren for å slå på Hey Cortana
  5. I delen Hey Cortana, klikker du Lære hvordan jeg sier "Hey Cortana".
    Klikke på Lær hvordan jeg sier "Hey Cortana"
  6. Klikk på Start i meldingsvinduet der du blir bedt om å gjenta seks fraser.
    Cortana viser seks fraser én etter én.
    Plasseringen til Start-knappen
  7. Gjenta hver frase som vises. Når du fullfører frasene, informerer Cortana deg om at du er klar.

Bruke Hey Cortana til å finne Windows-programmer, -filer og -apper

Cortana kan hjelpe deg med å finne Windows-hjelp raskt. Du kan for eksempel spørre Windows Hvordan endrer jeg tekststørrelsen?, Hvor er kontrollpanelet? eller Hva er IP-adressen min? Du kan også finne Windows-filer og -apper ved å si eller skrive inn navnet på filen eller appen.

Bruke Cortanas notatblokk

Bruk Cortanas notatblokk til å holde Cortana informert om tidsplanen din eller personlige interesser, legge til påminnelser, opprette oppgaver eller tilpasse dine interesser.
  1. Klikk på Cortana-søkeboksen.
    Klikke på Cortana-søkeboksen
  2. Klikk på Notebook-ikonet . Cortana Notebook åpnes.

Endre navnet Cortana bruker for deg

Åpne Cortana for å endre navnet Cortana bruker for deg.
  1. Klikk på Cortana-søkeboksen.
    Klikke på Cortana-søkeboksen
  2. Klikk på Innstillinger-ikonet
    Cortana-innstillingsvinduet vises.
    Cortana-innstillingsvinduet
  3. I Cortana-innstillinger-vinduet klikker du Endre navnet mitt.
  4. Cortana Notebook åpnes. Skriv inn navnet ditt i boksen, og klikk på Enter.
    Finne Tilbakestill-knappen
  5. For å høre hvordan Cortana uttaler navnet ditt, klikker du på Hør hvordan jeg uttaler det.
    Cortana sier navnet ditt.
    • Hvis Cortana sier navnet ditt riktig, klikker du på Høres bra ut, og klikker deretter på Utført.
    • Hvis Cortana ikke si navnet ditt riktig, klikker du det er feil, og følger du instruksjonene på skjermen instruksjoner.
    En flott, takk-..." vises, der"..."representerer navnet du valgte.

Endrer Cortana-innstillinger

Bruk Cortanas innstillinger til å endre navnet ditt, lære Cortana stemmen din og endre innstillinger for personvern og andre innstillinger.
  1. Klikk på Cortana-søkeboksen.
    Klikke på Cortana-søkeboksen
  2. Klikk på Innstillinger-ikonet .
    Cortana-innstillingsvinduet vises.
    Vindu for PC-innstillinger

Bruker Cortana med Microsoft Edge

Når du utfører et søk på adresselinjen i Microsoft Edge, bruker Microsoft Edge personlig tilpasset informasjon som du har gitt til Cortana, for å gjøre søkeresultatene mer relevante for deg. Hvis du for eksempel skriver lokal værmelding på adresselinjen, viser søkeresultatene værinformasjon for stedet der du befinner deg. For å endre stedsinformasjon, klikker du endre ved siden av plasseringen som vises på skjermen.
Eksempel på Cortana vise lokal værmelding
Hvis du for eksempel finner et emne som du vil vite mer om, uthev ordet eller frasen på nettsiden og høyreklikk på det/den og klikk deretter på Spør Cortana.
Utheve og å høyreklikke på en setning
  • Kopier: Kopierer uthevet ord eller frase.
  • Velg alle: Velger hele nettsiden.
  • Skriv ut: Forhåndsvis nettsiden, gjør eventuelle endringer, og klikk deretter på Skriv ut for å sende nettsiden til skriveren.
  • Søk på Internett etter "...", der "..." representerer det uthevede ordet eller frasen: En ny fane eller et nytt vindu med mer informasjon og relaterte koblinger åpnes.
  • Spør Cortana om "...", der "..." representerer det uthevede ordet eller frasen: Et Cortana-vindu med mer informasjon og relaterte koblinger åpnes.
  • Les høyt: Cortana leser siden høyt. Bruk Les høyt-verktøylinjen for å avslutte, pause, spole tilbake, spole fremover eller endre stemmen til Cortana.
    Cortana opplest verktøylinjen