HP-datamaskiner - Bruke to eller flere skjermer med en datamaskin (Windows 10, 8)

Dette dokumentet gjelder for HP og Compaq-datamaskiner med Windows 10 eller 8 med mer enn en videotilkobling.
Lær hvordan du Dupliserer eller utvider skrivebordets skjermvisning. Koble til og konfigurerer en TV eller en ekstra skjerm til datamaskinen din.
  • Duplisere (eller kloning) skrivebordet, viser det samme bildet på begge skjermene. Duplisering er vanligvis brukt til presentasjoner.
  • Utvider skrivebordet utvider arbeidsområdet på begge skjermene. Denne innstillingen brukes oftest for å utvide arbeidsområdet.
merknad:
Du kan legge til enda et skjermkort i datamaskinen for å få en ekstra videotilkobling. Sjekk at begge skjermkortene bruker den samme Windows 10 eller Windows 8-kompatible (WDDM) driveren.

Video av å bruke to eller flere skjermer med én datamaskin i Windows 10

Trinn 1: Koble til andre skjermen

Datamaskiner og TVer har et stort utvalg av videotilkoblingstyper. Videotilkoblingen på datamaskinen må samsvare med en tilgjengelig videotilkobling på TVen eller skjermen.
merknad:
Hvis PCen din kun har DVI og TV ikke har det så kan du bruke en adapter eller konverterekabel.
  1. Velge en tilkoblingstype for den ekstra skjermen din.
    • Skjerm: VGA eller DVI-kabel
    • TV: Komposittvideo eller S-videokabel
    • HD-TV: DVI eller HDMI kabel
  2. Koble skjermen til datamaskinen med kabelen du har valgt.
  3. Koble strømkabelen til TVen eller skjermen og så skru den på.
  4. Kun TV-tilkoblinger: Endre videoinndatakilden for TVen slik at den samsvarer med videokildetilkoblingen fra datamaskinen (Line-1, Video-1, HDMI osv.). For instruksjoner, henvis til dokumentene som kom med TVen.
    Avhengig av TVen kan det hende at bildekvaliteten ikke er like god som på en skjerm.
  5. Slå på datamaskinen.

Trinn 2: Konfigurer skjermvisning

Bruk fremgangsmåten i dette avsnittet for å konfigurere skjermen din for presentasjoner eller for mer rom på skrivebordet.

Trinn 3: Forbedre og tilpasse din skjerm (valgfritt)

Etter at du har koblet til en ekstra skjerm, kan du forbedre og tilpasse til skjermen.
  • Oppgavelinje: Høyreklikk på oppgavelinjen, og velg Innstillinger for oppgavelinjen. Klikk på rullegardinmenyen for å angi preferanser for oppgavelinjen.
  • Startskjerm: På et utvidet skrivebord vil Start-skjermen bare vises på primærskjermen.
  • Applikasjonsfliser (kun Windows 8): På startskjermen, dra fliser fra én skjerm til en annen. Hvis appen er festet, blir den festet på den andre skjermen også.
  • Bakgrunnsbilde: Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet, og klikk deretter på Tilpass. Velg bilder, farger og temaer.
    Eksempel på forskjellige bilder på hver skjerm
    Forskjellig bakgrunnsbilde på hver skjerm
    Eksempel på ett bilde som vises over begge skjermene
    Ett bilde over to skjermer