• Opplysning

HP er oppmerksom på den siste klasse av sikkerhets-sårbarheter som kalles "spekulativ kjøring av side-kanalsangrep" som påvirker mange moderne prosessorer (Intel, AMD og ARM) og operativsystemer. HP vil gi oppdatert informasjon om dette på kundestøttesiden så snart den blir tilgjengelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Handlinger
Laster inn...

Stasjonære HP-datamaskiner - Bruke to eller flere skjermer med én datamaskin (Windows 10 og 8)

Dette dokumentet gjelder stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner med mer enn én videoutgang og Windows 10 eller 8.
Dette dokumentet forklarer hvordan du kobler til og konfigurerer en TV eller skjerm som ekstra skjerm.
Før du begynner å koble flere skjermer til datamaskinen
Kontroller at datamaskinen har minst to videotilkoblinger: én for hovedskjermen og én for den sekundære skjermen eller TV-en. Mange stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner er utstyrt med to videotilkoblinger.
  merknad:
Hvis du må installere et ekstra skjermkort i datamaskinen for å få en ekstra videotilkobling, må du forsikre deg om at de to skjermkortene bruker den samme, Windows 10- eller Windows 8-kompatible driveren (WDDM). Én måte å sikre dette på, er å bruke samme skjermkortmodell for begge videotilkoblingene.
Koble en ekstra skjerm til datamaskinen
Gjør følgende for å koble til TVen eller en annen skjerm som en ekstra skjerm:
Utvide eller duplisere skrivebordet til en ekstra skjerm
Når du utvider skrivebordet eller arbeidsområdet i Windows, fordeles arbeidsområdet på skjermene. Denne innstillingen brukes oftest for å utvide arbeidsområdet. Du kan vanligvis bruke det ekstra arbeidsområdet til å vise ulike programmer på ulike skjermer.
Hvis du dupliserer skrivebordet, vises det samme (klonede) bildet på begge skjermene. Denne konfigurasjonen brukes vanligvis til presentasjoner. Foredragsholderen jobber på en mindre skjerm, mens publikum ser foredragsholderens arbeid på en større skjerm, en TV eller en projektor.
Bruk fremgangsmåten i dette avsnittet for å konfigurere Windows 10 eller 8 til å bruke de(n) ekstra skjermen(e) til presentasjoner eller for å få mer plass på skrivebordet.
Tips for flere skjermer
Når du har koblet til en ekstra skjerm, kan du bruke disse tipsene for å forbedre og tilpasse skjermmiljøet.
Konfigurere skjermen med skjermdriveren
Å konfigurere skjerminnstillingene for presentasjon eller duplisering (kloning) kan kreve spesielle drivere. Da dette dokumentet ble skrevet, hadde datamaskiner fra HP og Compaq ATI- eller NVIDIA-skjermkort. Se følgende to prosedyreeksempler for å lære hvordan programvare for skjermteknologi kan justeres for å passe til et presentasjonsmiljø i Windows 10 eller 8:
  merknad:
Hvis skjermteknologien som brukes på datamaskinen, er annerledes enn det som er vist nedenfor, eller hvis du ikke finner innstillingen for presentasjonsmodus, kan du finne mer hjelp og informasjon på nettstedet til produsenten av skjermteknologien.
Skjermkort
Fremgangsmåte
ATI
  1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet i Windows, og velg deretter ATI Catalyst Control Center.
  2. Velg oppsettet Basic (Grunnleggende), og klikk på Go (Gå til).
  3. Velg Clone (Klon), og velg deretter oppløsningen.
  4. Klikk på Finish (Fullfør).
AMD
  1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet i Windows, og velg deretter AMD Vision Engine Control.
  2. Klikk på Ordne skrivebord under Skrivebord og skjermer, og følg instruksjonene på skjermen.
    eller
    Hvis du vil klone, eller duplisere, skrivebordet, klikker du på Endre til duplisert og følger instruksjonene på skjermen.
NVIDIA
  1. Høyreklikk på et tomt område på skrivebordet i Windows, og velg deretter NVIDIA Control Panel (NVIDIA-kontrollpanel).
  2. Klikk på Display (Skjerm), og klikk deretter på Change Display Configuration (Endre skjermkonfigurasjon).
  3. Velg Clone (Klon), og klikk deretter på Apply (Bruk).
Feilsøke problemer med TV som ekstra skjerm
Hvis du får problemer når du prøver å koble en TV til datamaskinen, kan du prøve følgende:
  • Slå på TVen før du slår på datamaskinen.
  • For at du skal få lyd fra TV-en, må den støtte lyd gjennom en direkte HDMI-tilkobling (ingen kort) eller en egen lydkabeltilkobling.
  • Noen skjermkort må ha TV angitt som primært skjermkort før den i det hele tatt kan gjenkjennes. Hvis datamaskinen ikke gjenkjenner TVen som en skjermenhet når datamaskinen slås på, angir du TV som primær skjermenhet i Windows og starter datamaskinen på nytt.
  • Bruk bare én videokilde per skjermenhet. Ikke koble to kabler til samme TV eller skjerm med mindre den støtter bilde i bilde, og bare hvis du vil bruke denne funksjonen.
  • TVer krever at kildeinnstillingen endres til videokilden som skjermkortet bruker. Gå gjennom de tilgjengelige kildetilkoblingene ved å trykke på kildeknappen (eller lignende) på TV-fjernkontrollen. Du skal se innstillinger som ligner på dette: Input 1 (Inngang 1), HDMI 1 eller S-video. Dette kan variere med hva slags TV du bruker. Hvis TV-en ikke har denne muligheten, kan du ikke bruke den som en ekstra skjerm uten å bruke spesiell videosignalbehandling (dekkes ikke i dette dokumentet). Du finner mer detaljert informasjon i brukerveiledningen for TV-en.
  • Hvis du kobler til med koaksial- eller S-videokontakt, angir du skjermoppløsningen for skrivebordet til 800 x 600 (eller mindre).
  • Når du har endret skjermoppløsningen i Windows til best mulig oppløsning på tvers av flere enheter, må du kanskje justere sideforholdet på noen av TVene/skjermene for å skalere bildet i forhold til skjermen.
  • For standard analoge signaler kan en TV ta imot enten PAL-signaler (Europa) eller NTSC-signaler (Nord-Amerika), avhengig av hvilket land den ble laget for. Kontroller at signalformatet til TVen samsvarer med signalutdataene som kortet produserer (for innebygd TV-utgang kan denne innstillingen endres i BIOS).