Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Installere eller skifte ut et videokort

Dette dokumentet gjelder for stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 95, 98, Me og XP.
Dette dokumentet gir trinnvise instruksjoner for å fjerne eller bytte et videokort i en stasjonære HP- eller Compaq-datamaskiner.
  forsiktig:
Oppgradering av strømforsyning kan kreves ved oppgradering av grafikkort, undersøk hos leverandøren av grafikkortet. Du kan også finne strømkrav-informasjon i systemkravene for det nye videokortet.
merknad:
Trinnene i denne artikkelen er ikke spesifikk for én type kabinettdesign. PC-modellen kan se annerledes ut enn bildene som er brukt i denne artikkelen.
merknad:
Kontroller at det nye videokortet oppfyller minstekrave-anbefalingene for programmene du skal bruke.

Før du begynner

• Mange HP- og Compaq datamaskiner har ikke et AGP- eller PCI Express (PCI-E)-spor på hovedkortet. Inspiser visuelt hovedkortet eller se i produktspesifikasjonene for din modell før du prøver å installere et AGP- eller PCIe-skjermkort.
  • Hvis du planlegger å oppgradere et PCI-E-skjermkort, kan en oppgradering av strømforsyning kreves ved oppgradering av grafikkort, undersøk hos leverandøren av grafikkortet.
  • Finn ut om din HP eller Compaq-PC har integrert video på hovedkortet. Når du utfører fremgangsmåten i denne artikkelen, må det integrerte videokortet deaktiveres i BIOS for å unngå problemer med installering på enkelte modeller.
  • Du trenger et skrujern.
  • HP anbefaler sterkt at du bruker en antistatisk håndleddstropp og en ledende skumpute.
  • Finn en ryddig, flat og stabil arbeidsflate over et gulv som ikke er teppebelagt.
  • Hvis mulig, skriv ut dokumentet. Du kan se utskriften når PCen startes på nytt eller når en Internett-tilkobling ikke er tilgjengelig.

Trinn 1: Fjerne skjermkortdrivere

Bruk følgende trinn for å fjerne gjeldende videoprogramvaredrivere og innstillinger:
  1. I Windows XP klikker du Start og deretter Min datamaskin.
    I Windows 95, 98 og Me høyreklikker du på ikonet Min datamaskin på skrivebordet.
  2. Klikk Egenskaper fra listen som vises.
  3. For Windows XP, klikk på kategorien Maskinvare, og deretter på Enhetsbehandling-knappen.
    For Windows 95, 98 og Me: Klikk på fanen Enhetsbehandling.
  4. Klikk på plusstegnet (+) ved siden av Skjermkort.
  5. Klikk på videoenhet-tittelen som beskriver merket av videokortet som brukes.
  6. I Windows XP, klikk på Avinstaller (lite bilde av en datamaskin overlagt ved en X).
    I Windows 95, 98 og Me, klikk på Fjern.
  7. Klikk på OK når advarselsvinduet som vises.
  8. Lukk alle programmer og slå av datamaskinen.

Trinn 2: Åpne kabinettet

Bruk denne fremgangsmåten når du skal åpne kabinettet:
  advarsel:
Kantene på metallpanelene kan gi kuttskader. Vær forsiktig så du ikke kommer borti metallkanter på chassiset.
  forsiktig:
Produktet har komponenter som kan skades av statisk elektrisitet (ESD). Reduser risikoen for slike skader ved å arbeide over et gulv uten teppe, bruke en egnet arbeidsoverflate og en antistatisk armlenke koblet til jord.
  1. Koble fra alle kabler bortsett fra strømkabelen. Skriv ned hvor hver kabel skal kobles til, hvis du ikke allerede vet det.
  2. Koble fra strømkabelen og med strømkabelen fjernet trykker du av/på-knappen.
  3. Fjern skruene bak på skrivebordet (kabinettet til datamaskinen din kan se annerledes enn bildene i dette dokumentet).
    Figur : Eksempel på skruene for sidepanelet
  4. Skyv av panelet fra baksiden av skrivebordet.
    Figur : Fjerne sidepanelet

Trinn 3: Ta ut skjermkortet eller spordekselet

Hvis du skifter ut et skjermkort, bruk følgende trinn for å fjerne det. Hvis du installerer et nytt videokort, ta ut skruen og dekselet ved siden av en åpen posisjon i chassiset og hopp til neste trinn.
  1. Finn skjermkortet i PCen. Bruk videotilkoblingen på baksiden som en referanse.
  2. Koble fra eventuelle kabler som er koblet til på baksiden og sidene av skjermkortet, hvis det finnes. Merk nøye der hver kabel var installert.
  3. Hvis skjermkortet er et AGP-kort, løsne klemmen som holder det på plass, hvis det finnes (klemmen kan se annerledes enn den som vises i bildet nedenfor).
    Figur : Eksempel på én type AGP-klemme.
  4. Fjern den ene skruen som fester videokortet til PCen. Hvis en metallskive dekker opp skruen, ta denne bort først.
    Figur : Skruen som fester skjermkortet
  5. Ta tak i skjermkortet i kantene, og skyv det ut av sporet.
    Figur : Ta ut kortet.
  6. Hvis kortet fortsatt er i god stand, legg det i en antistatisk innpakning for sikker oppbevaring og sett det til side.

Trinn 4: Sett inn et nytt kort

Følg denne fremgangsmåten for å installere et nytt skjermkort:
  1. Sett den nye skjermkortet inn i det riktige sporet. Kortet bør skyv i godt og rett inn i sporet. Festebraketten bør skyves mot innerkanten på baksiden av PCen. Skruen som fester kortet til chassiset bør også være på linje med hullet i chassiset. Hvis ikke, er kortet sannsynligvis inkompatibel med chassiset eller i feil spor.
  2. Hvis skjermkortet er AGP, fest klemmen på kortet.
  3. Fest kortet med en festeskrue.
    Figur : Skruen som fester skjermkortet
  4. Koble alle kablene til sine opprinnelige posisjoner.
    merknad:
    Noen skjermkort krever en S/PDIF intern lydkabel fra hovedkortet til videokortet for lyd som brukes av DVI Dual link-utgang.

Trinn 5: Sette dekselet på plass igjen

1. Innrett sidepanelet med tapp-åpningene i kabinettet.
    Figur : Eksempel på tapper i sidepanelet
  2. Sett sidepanelet på plass, og skyv det fremover.
    Figur : Sette sidepanelet på plass igjen
  3. Fest skruene for å feste sidepanelet.
    Figur : Eksempel på skruene for sidepanelet

Trinn 6: Installere programvare og drivere

1. Koble til kabler og slå på datamaskinen.
  2. Hvis PCen benyttet innebygd video (ingen skjermkort), deaktiverer du den innebygde videoen i BIOS for å forhindre mulige konfigurasjonsproblemer:
    1. Trykk på F1-tasten gjentatte ganger når første skjermbilde vises.
      En BIOS-oppsettskjermen vises (BIOS-oppsettsskjermbildet varierer avhengig av datamaskinmodellen).
    2. Bruk instruksjonene i skjermbildet i BIOS for å finne og deaktivere det innebygde videokortet. Innebygd videokort-innstillingen er vanligvis på siden Avansert.
      merknad:
      I noen tilfeller har ikke BIOS mulighet til å deaktivere integrert videokort. I dette tilfellet velger du AGP eller PCI som den primære skjermutgangen. BIOS- og operativsystemet bør deretter oppdage det nye skjermkortet i stedet for integrert videokort.
    3. Trykk på F10 for å lagre innstillingene og avslutte.
    Figur : Et eksempel på en BIOS-oppsettskjerm
  3. Bruk instruksjonene for installering av programvare som ble levert med skjermkortet for å installere den nye programvaren. Normalt, når Windows oppdager den nye maskinvaren, vises en melding som ber om å sette inn installerings-CDen.
    Hvis skjermkortet er bytte av kort og er av samme modell som det som ble fjernet, bør Windows finne og installere programvaren automatisk. Hvis nødvendig, kan du også installere videodriveren ved hjelp av HP Application Recovery-programvaren som følger med PCen.
    merknad:
    Originale og oppdaterte drivere finnes også på HPs webområde. Gå til Programvare og drivernedlastinger-webområdet og angi PC-modellnummeret for å finne programvare- og drivernedlastinger.
  4. Når Windows åpnes, bør det finner ny maskinvare. Skjermoppløsningen vil være lav og sannsynligvis vises som større enn normalt. Dette er vanlig.
  5. Hvis et vindu som sier at det trenger hjelp til å finne bestemte filer vises, sett inn driver-platen fra produsenten av skjermkortet i en stasjon. Hvis dette ikke hjelper, går du til følgende baner, én om gangen, inntil filen er funnet:
    • C:\Windows\inf
    • C:\Windows\options\cabs
    • C:\Windows\system
    • C:\Windows\system32
      merknad:
      Hvis filer under disse banene ikke vises, dobbeltklikker du ikonet for C:\-harddisken fra Min datamaskin. Klikk Verktøy, Mappealternativer, og klikk på kategorien Vis. Fjern merket fra Skjul beskyttede systemfiler, og velg Vis skjulte filer og mapper. Klikk på OK.
  6. Start PCen på nytt når du blir bedt om det av Windows.
Det nye skjermkortet skal være installert og fungere som det skal. Hvis ikke, åpne kabinettet og kontroller at kortet sitter riktig og i riktig spor. Hvis det fremdeles ikke fungerer som det skal, kan det være nødvendig å ta kontakt med produsenten av skjermkortet.