HP- og Compaq-stasjonære datamaskiner - Fjerne og erstatte CMOS-batteri

Hvis PCen viser feil om klokken eller CMOS når man starter PC, må sannsynligvis CMOS-batteriet på hovedkortet byttes.
Stasjonære datamaskiner bruker et batteri til å holde tiden når de er slått av, omtrent som et håndur. Som et håndur, må batteriene byttes når de går tom for strøm. Skift ut batteriet ved hjelp av trinnene nedenfor.
Vis meg hvordan
  advarsel:
Kantene på metallpanelene kan gi kuttskader. Vær forsiktig så du ikke kommer borti metallkanter på chassiset.
  forsiktig:
Produktet har komponenter som kan skades av statisk elektrisitet (ESD). Reduser risikoen for slike skader ved å arbeide over et gulv uten teppe, bruke en egnet arbeidsoverflate og en antistatisk armlenke koblet til jord.
merknad:
Skriv ut dette dokumentet for referanse mens du arbeider på datamaskinen.
  1. Koble fra alle kabler bortsett fra strømkabelen. Skriv ned hvor hver kabel skal kobles til, hvis du ikke allerede vet det.
  2. Koble fra strømkabelen og med strømkabelen fjernet trykker du av/på-knappen på forsiden av datamaskinen.
    merknad:
    Datamaskinen kan se annerledes ut enn bildene som er brukt i dette dokumentet. Fremgangsmåten og bildene som er brukt i dette dokumentet kan brukes for de fleste PC-kabinettdesignene. Hvis å åpne kabinettet eller tilgang til batteriet er vanskelig, kan du se oppgraderings- og serviceveiledningen for din PC. Hvis tilgjengelig, kan oppgraderings- og service-veiledninger lastes ned fra delen med håndbøker på støttesiden for datamaskinen.
  3. Fjern skruene bak på datamaskinen.
  4. Skyv av panelet fra baksiden av datamaskinen.
  5. Finn frem til batteriet. Det er en liten blank rund metallskive som ser ut som en mynt (som en større versjon av et batteri til et håndur).
  6. Husk hvilke retningen batteriet er installert. Den graverte siden, den positive siden, er vanligvis vendt opp. Ta ut batteripakken fra hovedkortet.
    Eksempel 1
    Eksempel 2
  7. Ring en databutikk for å se om et nytt er tilgjengelig. Bruk inskripsjonene på batteriet til å svare på spørsmål som databutikken kanskje vil spørre.
  8. Kjøp batteriet, og sett det i samme den sokkelen som det ble fjernet fra. Kontroller at det nye batteriet er installert i nøyaktig samme retning som det gamle batteriet.
      advarsel:
    Hvis det byttes ut med feil batteri eller settes inn feil, kan dette innebære eksplosjonsfare! Må bare erstattes med samme (eller tilsvarende) batteritype.
  9. Du kan skifte ut et sidepanel ved å matche sidepanelflikene med flikåpningene i kabinettet.
  10. Sett sidepanelet på plass, og skyv det fremover.
  11. Fest skruene for å feste sidepanelet.
  12. Koble til alle kablene og slå på PC-en for å stille klokken.