HP bærbare PCer - OpenGL-programmer kan ikke bruke separate grafikkbehandlingsenheter med Intel + AMD utbyttbar grafikk

Dette dokumentet gjelder bare de følgende PC-seriene:
Pavilion dv6-60xx-serien
Pavilion g4-11xx-serien
Pavilion g7-11xx-serien
ENVY 14-20xx-serien
Pavilion dv6-61xx-serien
Pavilion g4-12xx-serien
Pavilion g7-12xx-serien
ENVY 14-21xx-serien
Pavilion dv6-6bxx-serien
Pavilion g4-13xx-serien
Pavilion g7-13xx-serien
ENVY 15-31xx-serien
Pavilion dv6-6cxx-serien
Pavilion g6-11xx-serien
ENVY 15-30xx-serien
Pavilion dv7-60xx-serien
Pavilion g6-12xx-serien
Pavilion dv7-61xx-serien
Pavilion g6-13xx-serien
Pavilion dv7-6bxx-serien
Pavilion g6-1bxx-serien
Pavilion dv7-6cxx-serien
Pavilion g6-1cxx-serien
Pavilion g6-1dxx-serien
Når du konfigurerer dynamisk veksling av grafikkmodus i Catalyst Control Center, vil noen bærbare PCer ikke tillate at noe OpenGL-program tilknyttes den separate grafikkbehandlingsenheten med høy ytelse (dGPU). OpenGL-programmer vil fungere med den strømsparende eller integrerte grafikkbehandlingsenheten (iGPU), men ytelsen kan være svakere enn forventet.
OpenGL støttes ikke på den separate grafikkbehandlingsenheten når du bruker dynamisk veksling av grafikkmodus. For å aktivere den separate grafikkbehandlingsenhetens støtte for OpenGL-programmer, kan du aktivere fast modus for skiftbar grafikk i BIOS.

Aktivering av skiftbar grafikk i fast modus i BIOS

Aktiver skiftbar grafikk-modus til fast slik at du kan manuelt velge innstillingen for grafikkprosessoren. For å gjøre det, bruker du følgende fremgangsmåte:
merknad:
Disse trinnene og skjermbildet kan være litt annerledes for din opplevelse avhengig av hvilken versjon av BIOS det er på datamaskinen.
  1. Kontroller at strømadapteren er koblet til datamaskinen og koblet til en strømkilde og er avslått.
  2. Slå på datamaskinen og trykk straks på F10-tasten gjentatte ganger til vinduet BIOS Setup Utility åpnes.
  3. Trykk på Pil høyre-tasten for å velge Systemkonfigurasjon.
  4. Trykk på Pil ned-tasten for å velge Skiftbar grafikkmodus.
    merknad:
    Hvis du ikke ser Skiftbar grafikkmodus i BIOS, eller det kan ikke velges, kan du se følgende Oppdatering av BIOS for å aktivere fast modus.
  5. Trykk på Enter, velg Fast, og trykk Enter igjen.
  6. Trykk på F10 og velg Ja for å bekrefte at du vil lagre innstillingene og avslutte.
    Figur : Eksempel på å sette skiftbar grafikkmodus til fast
     Insyde BIOS Setup Utility-skjermbildet som viser Skiftbar grafikk-innstillingen.
Nå kan du sette grafikkbehandlingsenheten til høy ytelse eller strømsparing manuelt etter behov. For mer informasjon om funksjonen Skiftbar grafikkmodus på bærbare PC-er, kan du se Hvordan konfigurere ATI Mobility Radeon Skiftbar grafikk.

Feilmeldingen "ingen AMD grafikkdriver er installert" kan vises etter endring av BIOS-innstillingen til dynamisk modus

Hvis den bærbare PCen bruker Skiftbar grafikk i fast modus, og er konfigurert til strømsparing eller iGPU-innstillingen, og deretter slås av og endres til dynamisk veksling av grafikkmodus i F10 Setup, kan følgende feilmelding vises etter at den bærbare datamaskinen startes på nytt:
Ingen AMD grafikkdriver er installert
Etter at feilen dukker opp, tilbakestilles skjermoppløsningen til 800 x 600.
For å unngå dette problemet, må du kontrollere at den bærbare PCen bruker høy ytelse (dGPU) i Catalyst Control Center før du slår av Windows og endrer til dynamisk veksling av grafikkmodus i F10 Setup.
For å løse dette problemet etter at feilmeldingen vises kan du bruke følgende fremgangsmåte:
  1. Klikk Start, skriv inn enhetsbehandling, og klikk deretter Enhetsbehandling.
  2. Klikk på plusstegnet (+) for å utvide skjermkort.
  3. Høyreklikk Radeon (TM) HD (AMD grafisk adapter), og velg Aktiver.
  4. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det.
Etter omstart, vises ikke feilmeldingen og skjermoppløsningen settes riktig.

Oppdater BIOS for å aktivere fast modus

Flere serier av HP bærbare PCer ble opprinnelig ble levert med kun dynamisk veksling av grafikkmodus. For disse datamaskinene, må du først oppdatere BIOS for å aktivere innstillingen fast modus i BIOS.
Tabellen nedenfor inneholder en liste over produkter og programvare som er nødvendig for å aktivere fast modus.
merknad:
Denne tabellen lenker til eldre programvarenedlastninger. For best mulig opplevelse, kan du få de nyeste driverne for BIOS og grafikk fra produktets Programvare og drivernedlastingsside på HPs webområde for kundestøtte.
Bærbar PC-serie
Nødvendig programvare
Pavilion dv6-60xx-serien
Pavilion dv6-61xx-serien
Pavilion dv7-60xx-serien
Pavilion dv7-61xx-serien
Pavilion dv6-6bxx-serien
Pavilion dv6-6cxx-serien
Pavilion dv7-6cxx-serien
Pavilion dv7-61xx-serien
Oppdateringen er ikke nødvendig. Men du kan likevel få de nyeste oppdateringene av BIOS og grafikk fra datamaskinens webområde for kundestøtte på HPs nettsted.
Pavilion g4-11xx-serien
Pavilion g4-12xx-serien
Pavilion g4-13xx-serien
Pavilion g6-11xx-serien
Pavilion g6-12xx-serien
Pavilion g6-13xx-serien
Pavilion g7-11xx-serien
Pavilion g7-12xx-serien
Pavilion g7-13xx-serien
Pavilion g6-1bxx-serien
Pavilion g6-1cxx-serien
Pavilion g6-1dxx-serien
ENVY 14-20xx-serien
ENVY 14-21xx-serien
ENVY 15-30xx-serien
ENVY 15-31xx-serien
Oppdateringen er ikke nødvendig. Men du kan likevel få de nyeste oppdateringene av BIOS og grafikk fra datamaskinens webområde for kundestøtte på HPs nettsted.
merknad:
En nyere versjon av denne programvaren kan være tilgjengelig. Se etter oppdaterte drivere og programvare for datamaskinen, på http://www.hp.com.