HP bærbare PCer - konfigurere og bruke SimplePass 2011 fingeravtrykksleser

Dette dokumentet gjelder for HPs bærbare PC-er med en fingeravtrykksleser og Simple 2011-programvaren.
En fingeravtrykksleser er en sikkerhetsenhet som bruker et skannet bilde av fingeravtrykket ditt for å bekrefte hvem du er. Med fingeravtrykksleser programvare du kan logge deg på programmer og sikre nettsteder ved å skanne fingeravtrykk i stedet for å skrive inn brukernavn og passord på tastaturet.
Hvis du vil bruke en fingeravtrykksleser, må du ha minst én Windows-brukerkonto, og denne kontoen må være utstyrt med et passord for å logge på Windows. Du kan registrere flere fingeravtrykk eller nettsted når som helst.
Konfigurere ePrint
Registrering av fingeravtrykk og passord må bare gjøres én gang. HP SimplePass sikkerhetsprogrammet vises på skjermen og leder deg gjennom trinnvis prosessen.
  1. Klikk på Start, skriv inn simple i søkefeltet, og velg deretter HP SimplePass fra listen.
  2. Viser vinduet meldingen Har du funnet fingeravtrykkssensoren din? og viser plasseringen av sensoren. Klikk på Ja for å fortsette.
    Figur : Fingeravtrykkleserens plassering
    Bilde av skjermbildet Har du funnet fingeravtrykkssensorens plassering?
  3. Når spørsmålet Er du klar til å registrere? vises, klikker du Ja for å fortsette.
  4. Opprette Windows-passord-vinduet vises. Angi og bekreft Windows-passordet, og klikk deretter på OK for å fortsette.
    Figur : Opprett et Windows-passord
    Bilde av skjermbildet Windows passord
  5. Når du blir bedt om å Velge en finger, klikk på ønsket fingeren på tegningen, og sveip fingeren over sensoren. Legg merke til at et blått punkt vises på fingertuppene på tegningen og, hvis fingeravtrykket er godkjent, vises en grønn hake på panelets melding, og en del av fremdriftslinjen blir blå.
    Figur : Registrer en finger
    Bilde av skjermbildet registrere en finger
  6. Sveip fingeren over sensoren igjen. Du må sveipe fingeren totalt tre ganger for å bekrefte at fingeravtrykkets bilde har blitt registrert. Når registreringen er fullført, endres punktet på fingertuppene fra blått til grønt å bekrefte registreringen av fingeravtrykket.
  7. For å registrere en ekstra finger, velg ønsket finger og følg prosedyren som før.
      merknad:
    Det anbefales at du registreret minst to fingre i tilfelle én finger skjæres, skrapes, blir skitten, eller på noen måte skadet nok slik at den ikke er lesbar.
    Figur : Registrer ekstra finger
    Bilde av skjermbildet registrere en finger med ekstra finger valgt
  8. Hvis fingeren ikke er riktig justert på sensoren, vil du få en feilmelding, som Det var for langt til venstre. Juster fingeren til midten på sensoren, og sveip den igjen. Juster fingeren og fortsett til den er godkjent (Grønn hake vises og den blå linjen går fremover).
    Figur : Feilmelding for fingerregistrering
    Bilde av skjermbildet feilmelding for fingerregistrering
  9. Hvis du fortsatt har problemer med å registrere fingeravtrykk, kan du få følgende feilmelding: Det ser ut som at du har noen problemer. Ønsker du å prøve igjen?. Klikk på Ja for å fortsette, eller klikk Nei takk for å avslutte og starte på nytt.
    Figur : Feilmelding for fingeravtrykksregistrering – Prøve igjen?
    Bilde av feilmelding for fingeravtrykksregistrering som spør om å prøve på nytt
  10. Når første konfigurasjon er fullført, vil du motta meldingen Fingeravtrykk registrert. Flere ikoner vises over den nedre delen av dataskjermen, som representerer forskjellige webområder, programmer og handlinger som er knyttet til SimplePass.
    Figur : SimplePass webområdet og programtilknytninger
    Bilde av skjermbildet SimplePass som viser webområde og programtilknytninger
  11. For å åpne et nettsted, hold markøren over et ikon som vil utvide det, og dobbeltklikk deretter på det utvidbare ikonet for å åpne webområdet, programmet eller tiltak knyttet til ikonet.
    Figur : Åpne et nettsted eller program
    Bilde som viser et utvidbart ikon som er valgt for å åpne et nettsted eller program
  12. For å få tilgang til en nettside eller et program, dobbeltklikk på ønsket ikon.
    For å legge til eller endre navn og passord som er knyttet til et nettsted, høyreklikker du på det ønskede ikonet.
    Figur : Legg til eller endre brukernavn og passord
    Bilde av skjermbildet Brukernavn og passord
Nå som SimplePass er konfigurert, kan du logge på datamaskinen og få tilgang til nettsteder eller programmer uten at du må skrive inn kontonavn og passord.
Tilpasse oppsettet
Etter den første konfigurasjonen, kan du tilpasse oppsettet på et ikon på hovedskjermen for å konfigurere programmet etter dine ønsker.
  1. Åpne programmet SimplePass, og klikk boksen Velg kategori i nedre venstre hjørne av skjermen for å organisere ikonene.
    Figur : Visning av alle kategorier i SimplePass
    Bilde av visningen for alle kategorier i SimplePass
  2. Legg merke til at ved å velge en bestemt kategori, vises bare ikonene som er knyttet til den kategorien langs bunnen av skjermen.
    Figur : Visning av enkel kategori i SimplePass
    Bilde av SimplePass i enkeltkategori-visning.
  3. For å legge til andre nettsteder eller programmer på SimplePass, klikk på pluss-tegnet (+) ved siden av Vis alle-nedtrekksmenyen. På webkortet kan du angi det nødvendige navnet og passordet, velge en kategori og legge til et tilpasset ikon for å identifisere webområdet.
    Figur : Legge til nytt webområde eller program
    Bilde av skjermbildet legg til webområde eller program
Ved å legge til eller slette ikoner, kan du tilpasse programmet til å passe dine behov og programmer.
Konfigurere og bruke QuickLaunch
Når du registrerer fingeravtrykk, kan du konfigurere QuickLaunch-funksjonen for å aktivere flere webområder med et enkelt fingersveip. Du kan konfigurere opptil tre nettsteder per finger og du kan konfigurere flere fingre.
  1. Tilordne et nettsted til en finger, velg ikonet for ønsket webområde eller program, og dra den deretter til bildet av den registrerte fingeren.
    Figur : QuickLaunch setup
    Bilde av skjermbildet QuickLaunch setup
  2. Merk at ikonene for flere valgte nettsteder vises på én finger.
    Figur : Flere nettsteder registrert på en finger
    Bilde av QuickLaunch som viser flere nettsteder registrert på en finger
  3. For å bekrefte bruken, sveip fingeren over fingeravtrykksensoren og bla deretter gjennom fanene i nettleseren.
    Figur : Eksempel på flere nettsteder som åpnes med ett fingersveip
    Bilde av flere nettsteder som åpnes med ett fingersveip
  4. Fjern et ikon fra en finger, høyreklikk på ikonet og en popup-boks vises som gjør det mulig å Slette ikonet eller Slette alle for å fjerne alle ikonene som er registrert til den fingeren.
      merknad:
    Når du klikker på Slett alle sletter det også fingerregistreringen og krever at fingeravtrykket registreres på nytt.
Registrering av SimplePass
Registrering av SimplePass gjør det mulig å vise spesifikk kontaktinformasjon og et bilde eller avatar ved bruk av programmet.
  1. Åpne SimplePass-programmet. Merk den enkle grafikken i panelet til venstre. De to knappene på bunnen av panelet brukes til å veksle mellom et bilde, og et bilde plus navn og kontaktinformasjon.
  2. Bytt til panelet med det mindre bildet og hold markøren over det øvre høyre hjørnet på panelet. Hvis du blir bedt om å Redigere profilen, klikker du på ikonet for å få tilgang til registreringsskjermbildet.
    Figur : SimplePass-profilen
    Bilde av profil-skjermbildet i SimplePass
  3. Fyll ut navnet og kontaktinformasjonen på dette skjermbildet, og klikk deretter på Lagre.
    Figur : SimplePass profilregistrering
    Bilde av skjermbildet for registrering av SimplePass-profil
  4. Bytt til panelet med det større bildet og hold markøren over det øvre høyre hjørnet på panelet. Hvis du blir bedt om å Endre profilbildet ditt, klikker du på ikonet for å få tilgang til bildemappene på datamaskinen.
    Figur : SimplePass generisk profilbilde
    Bilde av SimplePass generisk profilbilde
  5. Dobbeltklikk på et personlig bilde eller avatar å godta bildet for kontoen.
    Figur : Eksempel på SimplePass tilpasset profilbilde
    Bilde av SimplePass kundeprofil-bilde
Du kan fortsette å tilpasse SimplePass-skjermbildet ved å legge til og slette nettsteder og programmer inntil den inneholder bare de som er aktuelle for dine behov.
Legge til og slette nettsteder
Du kan legge til en ny konto og redigere eller slette nettsteder for å tilpasse hovedvinduet.
  1. For å legge til et nettsted fra SimplePass startskjermen, klikk på pluss (+) ikonet for å åpne vinduet Legg til nettsted.
    Figur : SimplePass åpningsskjermbildet
    Bilde av SimplePass-startskjermen som viser plusstegnets plassering
  2. Legg inn den nødvendige informasjonen på det viste web-kortet, og klikk på Lagre for å fullføre.
    Figur : Legg til et nettsted manuelt
    Bilde av skjermbildet legg et nettsted
  3. Når du navigerer til et nettsted som krever en pålogging, gjenkjenner også SimplePass behovet for et passord og viser en melding. Forutsatt at du allerede er registrert på nettstedet, angi brukernavn og passord på vanlig måte og klikk deretter pålogging.
    Figur : Legg til et nettsted med en melding om å sveipe fingeren
    Bilde av meldingen om å sveipe fingeren i SimplePass for å legge til nettstedet
    Når du blir bedt om det, sveip en registrert finger over sensoren. SimplePass lagrer nettadressen, brukernavnet og passordet. Webområdet legges til oppføringen i hovedvinduet til SimplePass.
  4. For å slette et nettsted fra listen, høyreklikk på ikonet for å få tilgang til web-kortet og velg Slett.
    Figur : Slette nettstedsoppføring
    Bilde av nettstedsoppføring med slett-alternativet
Bruk denne fremgangsmåten for å legge til eller slette nettsteder etter ditt valg.
Ved hjelp av innstillinger, alternativene og hjelp-funksjoner
Bruk knappene Innstillinger, Alternativer og Hjelp til å tilpasse programmet.
  1. Klikk på Innstillinger-ikonet for å vise personlige tilpasninger,
    Figur : SimplePass innstillinger-ikonet
    Bilde av skjermbildet SimplePass som viser innstillinger-ikonets plassering
    Dialogboksen Personlige tilpasninger vises som vist nedenfor.
    Figur : SimplePass personlige tilpasninger
    Bilde av skjermbildet Personlige tilpasninger
    Ved å velge eller fravelging av en boks, kan du kontrollere hvordan programmet reagerer. Det lar deg også velge et temaet og Gjenopprette standardikoner som du kan ha slettet.
  2. Klikk på Alternativer for å skrive ut web-kort, se etter oppdateringer for SimplePass og gå til nettstedet for AuthenTec for andre sikkerhetsprodukter.
    Figur : Alternativer for SimplePass
    Bilde av SimplePass-alternativerboksen
  3. Klikk spørsmålstegnet ? for å vise Hjelp-filer.
    Figur : SimplePass hjelp
    Bilde av SimplePass hovedskjermbildet som viser plasseringen av hjelp-ikonet
Oppdatere SimplePass
For å oppdatere til den nyeste versjonen av SimplePass for datamaskinen, gå til produktsiden for den bestemte modellen og last ned og installer softpaq-filen SP51649 eller nyere.