HP og Compaq stasjonære datamaskiner - gjenopprette systemet etter at harddisken er byttet ut (Windows 7)

Dette dokumentet gjelder stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner med Windows 7.
Dette dokumentet beskriver hvordan du installerer alle system- og programfiler på en HP eller Compaq datamaskin etter at den primære harddisken har blitt skiftet ut.

Før du begynner

• For å unngå problemer, kan du installere en harddisk som er like stor eller større enn den utskiftede harddisken.
  • For å gjenopprette datamaskinen etter at harddisken har blitt skiftet ut, trenger du et gjenopprettingsplate-sett. Du kan bruke et sett med plater laget fra datamaskinen eller et sett som ble bestilt fra HP.
    merknad:
    De fleste HP-datamaskiner med Windows 7 leveres ikke med gjenopprettingsplater i esken. For å gjenopprette datamaskinen, må du bruke gjenopprettingsplater. Hvis du ikke har et sett med gjenopprettingsplater for datamaskinen, må du: Få tak gjenopprettings-CD- eller DVD, og deretter Utføre en full systemgjenoppretting i Windows 7.

Trinn 1: Bekrefte harddiskdeteksjon

Bruk følgende trinn for å kontrollere om harddisken registreres i BIOS:
  1. Kople alle enheter fra datamaskinen, unntatt skjermen, tastaturet og musen.
  2. Fjern alle medier, for eksempel CDer, DVDer og Personlige mediestasjoner og flash-minnekort fra stasjonene.
  3. Slå på datamaskinen, og trykk straks på tasten F10 gjentatte ganger til BIOS-oppsettsverktøyet vises.
  4. Fra det første skjermbildet (merket Hoved), bruker du opp og ned-pilene og Enter-tasten til å finne og velge Første stasjon eller Andre stasjon eller en lignende menyoppføring.
  5. Kontroller at harddiskens navn er oppført ved siden av Første stasjon eller Andre stasjon:
    • Hvis teksten Ingen er oppført ved siden av Første stasjon og Andre stasjon, er ikke harddisken konfigurert riktig eller er defekt. Kontroller at harddisken er riktig installert etter produsentens instruksjoner.
    • Hvis et harddisknavn er oppført, kan du fortsette til neste trinn.

Trinn 2: Installere originalfilene fra gjenopprettingsplaten

Utfør følgende trinn for å gjenopprette de opprinnelige filene til den nye harddisken.
merknad:
De fleste HP-datamaskiner med Windows 7 leveres ikke med gjenopprettingsplater i esken. For å gjenopprette datamaskinen, må du bruke gjenopprettingsplater. Hvis du ikke har et sett med gjenopprettingsplater for datamaskinen, må du: Få tak gjenopprettings-CD- eller DVD, og deretter Utføre en full systemgjenoppretting i Windows 7.
  1. Legg den første gjenopprettingsplaten i den øverste DVD-stasjonen og slå på datamaskinen.
    Recovery Manager åpnes.
  2. Følg instruksjonene på hvert skjermbilde for å gjenopprette harddisken.
    Gjenopprettingen kan ta lang tid å fullføre, gjerne over en time. Opphold deg i nærheten av datamaskinen mens gjenopprettingsprosessen kjører.
  3. Hvis du har flere gjenopprettingsplater, kan du fjerne og sette inn plater når du blir bedt om det.
  4. Når gjenopprettingsprosessen er fullført, kan du ta ut platen(e) og svare på spørsmålene som vises. Les alle skjermbildene nøye.
  5. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det.
    Windows-installasjonen kan ta lang tid. Være tålmodig mens installasjonen fullføres.
  6. Når systemgjenopprettingen er fullført, kan du se følgende HP-Støttedokument for flere viktig oppgaver som må utføres: Windows 7: Ting du bør gjøre når du setter opp PCen.