Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Feil: CMOS-kontrollsummen er skadet

Dette dokumentet gjelder for alle stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner.
En av følgende feilmeldinger vises når du starter datamaskinen:
  • BIOS ROM kontrollsumfeil
  • System-CMOS-kontrollsummen er feil – standardkonfigurasjonen brukes
    Trykk <F1> for å fortsette, <F2> for oppsett
  • CMOS-kontrollsummen er skadet
    Trykk på F2 å kjøre OPPSETT
    Trykk F1 for å laste inn standardverdier og fortsette
  • CMOS Kontrollsumfeil – standard lastet
Feilen som vises, avhenger av hvilken type BIOS som brukes. Noen av disse feiltilstandene indikerer at en Basic Input/Output System (BIOS)-test mislyktes.
Det er to hovedgrunner til at en BIOS-test mislykkes:
  • Batteriet på hovedkortet er tomt. Systemets dato og klokkeslett blir også berørt av et dårlig batteri.
  • BIOS er oppdatert "feil". Dette kan forekomme hvis strømmen går under oppdatering av BIOS eller når BIOS oppdateres med en oppdatering som ikke ble lastet ned fra HP eller når et bestemt virus eller skadelig programvare endrer BIOS-data.
Bruk et av de følgende avsnittene for å løse problemet.
Klikk på den tilsvarende BIOS-versjonen eller plusstegnet (+) for å utvide informasjonen.