Stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner - Feil i Windows Vista: Ingen lydenhet er installert

Dette dokumentet gjelder stasjonære HP- og Compaq-datamaskiner med Windows Vista.
Det er ingen lyd i Windows Vista, og når musen beveges over lydikonet i varslingsområdet (ved siden av tiden) vises følgende melding:
Ingen lydenhet er installert
Figur : Melding fra oppgavelinjen
Melding fra oppgavelinjen
Meldingen Ingen lydenheter er installert vises fra Windows-Lyd-egenskaper og fra volummikseren.
Figur : Melding fra Volummikser
Melding i Volummikser
For å løse problemet, gjenopprett lyddriverne for den opprinnelige lyd-maskinvaren. Dette tilbakestiller lydinnstillingene og initialiserer lydkonfigurasjonen på nytt. Utfør følgende trinn til lyden er gjenopprettet:
  1. Klikk Start .
  2. I feltet Start søk, skriv recovery. Klikk deretter på Recovery Manager.
    Figur : Åpning av Recovery Manager
    Åpning av Recovery Manager
  3. I vinduet Brukerkontokontroll, klikk på Fortsett.
  4. I vinduet Recovery Manager som vises, klikk Neste.
  5. På skjermbildet Installer programmer som fulgte med datamaskinen på nytt, klikk Nei, jeg vil se andre alternativer. Klikk deretter på Neste.
    Figur : Skjermbildet Installer programvare på nytt
    Skjermbildet Installer programvare på nytt
  6. I skjermbildet Installer maskinvaredrivere på nytt, klikk Ja. Klikk deretter på Neste.
    Figur : Skjermbildet Installer maskinvaredrivere på nytt
    Skjermbildet Installer maskinvaredrivere på nytt
  7. På skjermbildet Velkommen til gjeninstallering av maskinvaredrivere, klikk Neste.
  8. I listen over drivere, velg navnet på lydadapteren som er installert på systemet. Klikk deretter på Neste.
    Figur : Skjermbildet Velg driveren du vil installere på nytt
    Skjermbildet Velg driveren du vil installere på nytt
    Skjermbildet Installasjonsfremdrift vises.
  9. Ved fullførelse vil skjermbildet Installasjon fullført vises. Klikk på Fullfør for å starte datamaskinen på nytt.
  10. Test lyden når datamaskinen har startet opp igjen.
  11. Hvis lyden fortsatt ikke fungerer, oppdater lyddriveren.
    Gå til HPs nettside for programvarenedlasting, angi modellnummeret for datamaskinen, og følg instruksjonene på sidene for å finne en lydoppdatering for datamaskinen din.
  12. Hvis en oppdatering er tilgjengelig fra HP, last den ned og installer den. Test lyden etter installasjon av programvaren.
    Hvis det ikke finnes en oppdatert lyddriver på HPs nettside, eller hvis feilmeldingen fortsatt vises etter at du har lastet ned og installert en oppdatering fra HP, fortsett til neste trinn.
  13. Oppdater lyddriveren ved hjelp av Enhetsbehandling på følgende måte:
    1. Koble til Internett.
    2. Klikk på Start, skriv inn enhetsbehandling i søkefeltet og velg Enhetsbehandling fra listen over programmer.
      Enhetsbehandling-vinduet åpnes.
    3. Dobbeltklikk på Lyd-, video- og spillkontrollere.
      Figur : Lydenhet i Enhetsbehandling
      Lydenhet i Enhetsbehandling
    4. Høyreklikk på navnet til lydenheten som vises under Lyd-, video- og spillkontrollere.
    5. Velg Oppdater driverprogramvare.
      Figur : Skjermbildet Oppdater driverprogramvare
      Skjermbildet Oppdater driverprogramvare
    6. Klikk på Søk etter oppdaterte driverprogramvarer automatisk.
      Figur : Skjermbildet Hvordan vil du søke etter driverprogramvaren?
      Skjermbildet Hvordan vil du søke etter driverprogramvaren?
    7. Windows søker etter og installerer eventuelle alle oppdaterte drivere. Vinduet viser om datamaskinen allerede hadde den nyeste tilgjengelige driveren, eller om Windows oppdaterte lyddriveren.
      Figur : Skjermbildet Windows har oppdatert driverprogramvaren
      Skjermbildet Windows har oppdatert driverprogramvaren
    8. Start datamaskinen på nytt dersom du blir bedt om det.
  14. Hvis du ikke finner en driver fra HP, last ned og installer en oppdatert lyddriverpakke fra lydprodusenten.
    Datamaskinen bruker mest sannsynlig Realtek- eller Creative Audigy-programvare. Last i så fall ned og installer lyddrivere fra et av følgende nettsteder:
  15. Hvis lyden fremdeles ikke fungerer og feilmeldingen fortsatt vises, bruk Microsoft Systemgjenoppretting for å gjenopprette systemet til et tidspunkt det fungerte.
  16. Hvis lyden fremdeles ikke fungerer og feilmeldingen fortsatt vises, bruk HP Systemgjenoppretting for å gjenopprette systemet til opprinnelig konfigurasjon.
  17. Hvis feilmeldingen fortsatt vises, trenger datamaskinen service. Hvis datamaskinen har et PCI-lydkort, kan det hende at kortet må tas ut og settes inn igjen, eller byttes ut.